Infamous årliga fest

I torsdag var vi iväg för lite kalas på Infamous. Tatueringsstudion. Det blev en alkoholfri kväll för min del. Jag provade däremot på att äta grillad denniskorv som den är. Det serverades i vanlig ordning korv med bröd under kvällen. Haha, det är ju egentligen sjukt vidrigt med sådan korv. Man är ju van att ösa på ketchup, senap och annat gott så att man inte känner av korven egentligen. Vad kan det vara, 11% kött?? :D



Det blev bara rätt udda bilder, så det får räcka så här!

Lchf bakprodukter

Här är det nördvarning!

Vi klickade hem lite matprodukter förra veckan som dök upp idag. Mestadels för bakning eftersom att det är något jag saknar extremt! Det är ju ingen lögn att säga att denna typ av diet kan vara rätt enkelspårig. Men och andra sidan är det inte fy skam att få börja morgonen med ägg, bacon, ost och grädde! Vad som är ännu bättre är att jag med dessa produkter skulle kunna göra ett bakverk/efterrätt och äta det som en riktig måltid utan att det skulle vara fel mot kroppen. Så där som jag skulle vilja ha det i min drömvärld!


För den som är intresserad så hittade jag produkterna här:
http://lchfbutiken.se/

Utelåst

Vaknade innan väckarklockan efter på tok för lite sömn. Igår tvättades det kläder, gjordes beef jerky samt att mitt hår flätades in. Vi hade fullt upp och blev klara vid tre på natten tror jag. Hur som helst så bestämde jag mig imorse för att gå ner till Konsum för att handla fetaost till mitt lchf-bröd. Jag klev i princip upp ur sängen och tog på mig en kofta, samt balerinacrocs på fötterna. Mysbyxor och en av Chais tishor vaknade jag upp i. Väl nere på Konsum slog det mig att det här ungefär är lika risigt som att kliva in med morgonrock och tofflor! Äsch, jag ska ju bara handla fetaost och vi bor ju bara snett över vägen. Med paketet i hand stod jag sedan vid porten för att slå in koden. Shit, ny kod! Vad göra? Ah, nycklar! Nä, de är kvar i lägenheten. Jag ringer Chai! Nä, jag har inga fickor på mysboxorna och lämnade därför mobilen på sängbordet. Vad skulle Mc Gyver ha gjort? Det var bara att gilla läget och slå sig ner mitt i stan i mina mysbyxor, alldeles för stora tshirt och crocs för att vänta. Förr eller senare skulle väl någon dyka upp eller så skulle väl Chai förhoppningsvis undra varför jag inte kommit hem än. TILL SLUT, efter att folk flinat och stirrat, så dök det upp en främling och släppte in mig i porten. Wohoo! "Bor du här?" Nä, jag brukar hänga utanför främmande porter i pyjamas och ett paket fetaost i handen. Daah. :)

Klädfynd

Idag var jag hurtig och var uppe redan vid åtta på morgonen för att gå till gymmet. Det var för att jag skulle hinna med både träning samt utförsäljning på 70% i min favoritbutik. Ville ju vara där så tidigt som möjligt för att fynda! Så efter lite träning tog jag mig till butiken som tydligen inte hade öppnat för dagen än och jag som trodde att jag var där en timme efter öppning. Men som svenskar är så ska de dyka upp strax innan öppning och tränga sig före mig som har stått där i regnet först på plats. Det irriterar mig lika mycket som idioter som ställer sig längst fram i busskön när det är en jättelång kö med människor som har väntat i evigheter. Fattar inte hur man har mage att göra så. Det handlar inte om att jag älskar köer, utan att jag visar respekt. Well fuck that!

Värst var när jag kom på att: fuck, jag har glömt att föra över pengar! Men vilken tur att det finns en fantastisk SEB-App! Bara att logga in via mobilen... om det inte vore för att pengarna på mobilen precis dalade ner till 0.
Bajs. Jag hade ingen aning om vad jag hade på kortet, men det räckte tack och lov!

Var även med om en halvjobbig jag-sitter-fast-i-en-klänning-situation. Vad hade Mc Gyver gjort? Förmodligen hade han inte burit en klänning och alltså inte försatt sig i denna situation. Kruxet var att klänningen hade två långa lodräta rader med sylvassa nitar som stack ut en bra bit. Skitcool, men livsfarlig klänning. Och jag satt fast! Efter säkert 10 minuter, lite rivmärken i ansiktet och en nysexad look i håret så lyckades jag ta mig ur. Nej, den klänningen blev det inte, även om det var bland det ballaste jag har sett på länge.

Men fynd gjorde jag! En klänning, faktiskt i rosa (!), en kjol i en väldigt egendomlig men skitsnygg design, ett par gröna militärshorts som är underdel till den där gröna militärvästen som jag har sen tidigare. Alltså inte militärmönster, utan helgrön! Hittade även en gammaldags militärinspirerad tjejkavaj. Helt sjukt fin dessutom!

Allt gick på 255 kr.


Israel del 3



Utsikt från Olivberget som mamma envisades med att kalla för Oljeberget. Ingen vet varför.


Vi lyckades aldrig komma till dome of rock. Knepiga öppettider, men här har ni en bild på den!


En, två, tre, många gravar...


Här höll vi på att bli inlåsta för natten. Men som tur var så såg vaktmästaren oss!





Vi besökte ett riktigt jäkla häftigt förintelsemuseum mitt ute i skogen. Precis bakom mig på bilden. Då får ni kanske en förståelse för hur mitt ute i ingenstans det låg. Det var bland de bästa museer jag någonsin har besökt, om inte det bästa. Det var dock inte tillåtet att fota inne i museet. Men utomhus var det okej.




Efter besöket på museet var vi trötta och hungriga och ville ha något litet att äta... det blev visst lite mer än vad vi trott. Haha. Då kan jag ju avslöja att vi redan har ätit upp soppan som var till förrätt. Jag älskar Mezze! :D


En del Room service vart det också. Mezze! Så jävla gott!


Vi åkte till Ramalla för att käka på Stars and Bucks.


Hela via dolorosa gick vi och besökte många kyrkor



Jag blev mäkta imponerad (på ett dåligt vis) över hur mycket klotter det är i kyrkorna.
Trots att det är fullsmockat med folk typ dygnet runt.


Vi vandrade längst med muren runt gamla stan. Här är det sittpaus.




Israel del 2

Vi bodde på ett riktigt fetinghotell. Jag är van att bo rätt risigt när jag är på semester, så det här kändes rätt annorlunda om man säger så. Jag ångrar bittert att jag inte tog några foton på hotellfrukosten. HELT SINNESJUKT mycket och allt var hur gott som helst! De hade en anställd att pressa färsk juice och en tant som stekte våfflor och omelett på komando samt personal som servade en hela tiden. Hotellet var egentligen anpassat för större grupper, så för oss som reste två och två fanns det en särskilld matsal, en mycket mindre, ljusare, trevligare och lyxigare. Ja jag sägert!



Västra muren/klagomuren/the vägg



Här är ju ett bra bildexempel på hur ALLA stirrade på mig genom precis HELA RESAN. Jag som trodde att det var ett genidrag att plocka ut dreadsen, låta bli smink, ändra klädval, allt för att tona ner mitt utseende. Men så här i efterhand vet jag inte om det hade spelat någon roll. Alla stirrade ju ändå och det resulterade mest till tråkiga semesterbilder!


Hahaha, jätteroligt!


Kolla! Jesus ser ut så här ---> D:


Haha! Någon hann köpa den före oss! FÖRBASKAT!


Helst fantastiska kryddskapelser!


Mamma tycker att det är viktigt att känna på allting.


Vi vandrade på tak strax innan solnedgång. Här är mamma med två stiliga herrar.


Titta vilken lekplats! Längst upp satt ett par barn i kanske 4-års åldern. Känns tryggt!



Vi åkte över till Betlehem för att ta en titt i födelsekyrkan. På vägen dit från check pointen hittade vi en tyska som reste ensam och ville göra sällskap. Jag har ett rätt udda men bra lokalsinne och var helt hundra på att jag hittade tillbaka, vilket jag gjorde. Men jag är kanske lite mer van att gå än vad tyskan var.





Tyvärr så är det mesta överklottrat med tags. Har ju funnits en hel del otroliga verk längst med muren.




This is it! Baby jesus was born here.




Kisspaus


Betlehem

Israel del 1

Jag tänkte att det är på tiden att jag berättar lite om min resa till Israel 27 maj - 6 juni.
Alla bilder är tagna med kompaktkameror samt mobiltelefoner. Systemkameran tog jag med mig, men jag orkade helt enkelt inte bära runt på den!

Resan började rätt asdåligt med propellerplan...



Väl framme i Tel Aviv, tidigt på morgonen efter bara ett par timmars sömn så var det dags för den hemska säkerhetskontrollen... Som idag var hur lugn som helst!! Jag blev så sjukt lättad! Gången innan jag var nere så blev jag förhörd så att jag höll på att kissa ner mig.



Vi gick ut från flyplatsen och slogs av väggen av fukt och värme. Det var en sådan sjuk temperatursskillnad mot vad det var när vi lämnade Arlanda. Men jag trivs fantastiskt bra i sådan värme, så jag var bara glad!



Äntligen framme på lyxhotellet i Jerusalem! Mamma glömde bort koden till låset på resväskan och vi hade sisådär 7 timmar att driva runt innan vi fick tillgång till hotellrummet. Men det löste sig.



Detta var tydligen första och typ enda dagen som det regnade. Tillochmed folket i stan var oerhört förvånade över mängden regn som vällde ner över gatorna. Och ja... vad gör man som turister klockan åtta på morgonen i Jerusalems gamla stan? Jag fick mitt efterlängtade bröd i alla fall. Mina svarta fejkconverse som jag fått för mig att ta med mig under resan var totalt genomblöta. Jag hade glömt bort varför jag inte använt skorna på ett år. Kan ju ha varit att det var hål i sulan. Hm...



Hittade ett par rätt så schyssta skor för under 40 spänn har jag för mig. Klok som jag är så körde jag på strumpor för att slippa skavsår! Vandra runt är ungefär vad man gör i Israel, så skavsår är det sista du vill ha.



Damaskusporten var en rejäl besvikelse i år eftersom de tydligen håller på att renovera.
Vi gick och satte oss på världens mysigaste hak istället! Jerusalem Hotells restaurang.





Med tillhörande semestermat såklart.



Sen slocknade vi på hotellet. Helt slutkörda!

Kärlek



Hängselbyxor

Låt mig få presentera världens mest praktiska och framförallt mest bekväma plagg i världshistorien.
(bortsett från mysbyxor då förstås)

HÄNGSELBYXOR!




Äntligen, ÄNTLIGEN har jag köpt mig ett par från märket carhartt. Amerikanska motsvarigheten till våra Blåkläder. Så med andra ord är det rejäla arbetsbyxor. Jag har velat ha dessa i så många år och nu äntligen kom vi ju iväg till USA där jag kunde köpa med mig dem för en larvig summa pengar (300 spänn!) Som ni vet så kan ju bara en ziptröja från carhartt ligga på 1000 spänn i butiker här hemma. Det är visserligen carhartt streetwear, men ändå!

Jag är så trött på hur dyrt det är med hängselbyxor här hemma. T.ex. de jag har på mig på bilden här under. De köpte jag för 800 spänn i en skatebutik för ca 5 år sedan. Jag var på jakt efter hängselbyxor redan i gymnasiet minns jag. Jag och Sara kikade in i secondhandbutiker som beyond retro och jag har nog aldrig blivit så arg. 800 spänn tog de för slitna hängselbyxor och då menar jag så pass slitna att det var hål i dem. Inte okej!


På träningen och dieten igen

Som säkert de flesta redan vet så är vi hemma igen nu. De här tre veckorna har varit de bästa veckorna på flera år tror jag allt bestämt. Kan inte minnas sist jag kände mig så välkomnad bland människor jag aldrig mött förut. Så fort vi var hemma igen kände jag att någonting bara dog... Jag är så trött, delvis efter tidsomställningen, men delvis för att jag vantrivs.

Det enda jag gör nu är att träna. Tre veckor i fritösernas näste har gjort att jag har lagt på mig 4,5 kg. Jag vet, jag vet, mycket är bara vätska. Kolhydrater binder vätska så det är inte konstigt att man känner sig så explosionsartat stor när semestern är över. Så jag har faktiskt tappat en del av det där redan.

Det här var precis vid resans start.



Nu är vi på  våran diet igen i alla fall och inne på dag 4.
"Amenöh, bantar du eller, du är ju inte ens tjock!"
Allt för många kopplar ihop diet med svält, jojo-bantning, diet coke och jag vet inte vad.

Diet behöver inte ens innebära att gå ner i vikt!


En snabb idiotförklaring om vad vi håller på med:
Vår kost består av kött och fett.

Jobbigt? Nej inte alls. De enda som tycker att det är jobbigt och obekvämt är människor som man ska umgås med under matsituationer. Det uppstår alltid någon stel, pinsam stämning. Inte för min del, utan för dem. Det ska alltid krånglas till, bli jättesvårt att laga mat, svettigt. Inte för mig, men för dem. Egentligen är det ju världens simplaste kost!

Jag tänkte att det är lika bra att skriva ett inlägg så att folk redan är förberedda. Så ni slipper bli så obekväma med att jag inte tänker äta paj till kaffet. :)

GIVETVIS har vi vår onyttiga dag i veckan och stryper inte kolhydrater helt och hållet och förevigt! Men just nu kräks jag på allt som heter godis, bakverk och friterat. För det har jag ätit från morgon till kväll i tre veckor. Ska ni till NY så jag kan rekommendera massor av NY alla bevarade mathemligheter! Tro mig!

Det enda jag saknar är diet cherry 7up!
Kom till Sverige någon gång!!