Ensam

Men vafaan! Jag blir ju inte klok på det här med att göra om sin blogg. Vilken jävla idiot verkar ju klara av det, men inte jag. Kunde tjugo gånger mer om koder och liknande när jag vara 13 år, nu hajar jag ingenting. Lyckades ändra färger samt banner, men den passade inte till storlek, så jag gav upp.

Jag känner mig ensam och saknar chai. Känner mig inte det minsta lugn - somnade med hjärtklappning och vaknade FÖR tidigt med hjärtklappning. Har absolut ingen matlust. Middag igår blev pitabröd och hummus, vilket gav mig ett litet lyckorus av glada minnen från resan till Palestina. Käkade nyligen mitt första riktiga mål mat idag. Makaroner och köttfärsås som jag turligt nog fann i frysen. Jag vill inte göra det här ensam.

Ikväll ska jag träffa vänner för första gången på evigheter. Hem till Hannahs nya lägenhet på inflyttningsfest. Rykten säger att bra människor dyker upp, men jag vet inte hur väl man kan lita på facebook. Jag ska dricka mycket gott som jag köpte igår. Jag fasar dock redan för resan hem, dvs nattbuss, vilket jag har lyckats undvika i två år. Det kan ju bara gå åt helvete.

Jag funderar på att göra mig själv iordning för kvällen redan nu.
På tal om det så har jag upptäckt ett i-landsproblem. HUR kletar man på smink snyggt när man bär glasögon och måste ta av sig dem under uförandet av sminkpåtagning? Jag ser ju ingenting!

-----------------
18:21

Det är totalt värdelöst att vara ledig och jag funderar starkt på att söka helgjobb.Nu börjar det blir dags att städa undan så att man i alla fall kommer fram till sängen inatt. Sen ska jag väl hitta några vettiga kläder att dra på mig och sådär.

Inte direkt lugna gatan

Det är filminspelning på g utanför chais och min lägenhet och de har tagit upp hela jävla kvartéet. De började dra upp avspärrningsgrejer redan igår kväll och en tant med en sjukt irriterande, samt hög volym på sms-signal stod nedanför fönstret hela kvällen. Jag ville så gärna avlägsna henne från denna värld.

När jag nu kom gående från jobbet visste jag inte riktigt hur jag skulle lyckas ta mig till vår port utan att vara ivägen. Ingen vägledning fick man heller, så jag druttade över mitt i smeten. Så fort jag kom hem insåg jag ganska så snart att det var dags att köpa skitpapper och mat att äta ikväll. Ut igen för att vara ivägen, in på "konsum" handla och sen ut igen. Kan de inte bara vara någon annanstans?
Erik från reklamplåtningen jag var med på förra vintern verkar ha något med denna inspelning att göra, då jag nästan är säker på att jag såg honom strosa runt mitt i allt. Men nu finns det ju ingen chans att någon skulle känna igen mig då jag är täckt i både brillor och syntetdreads, vilket jag inte hade då.

Förövrigt är jag ganska lack på statistsidan då någon har nyttjat registret på fel vis. Någon har sökt upp mig på facebook för privatbruk och inte för att boka mig för jobb. Nu var han visserligen trevlig och skrev att han tyckte att jag var så söt att han kände sig tvungen att kontakta mig. Men vafan? Han har alltså sökt på mitt efternamn på facebook (som bara bokare har tillgång till) och tänk om någon i framtiden får för sig att ringa istället då mitt telefonnummer finns med i registret.

Nu när jag ändå är igång så kan jag ju skriva lite om dagen i övrigt. Jobb. Men idag har jag inte varit mig själv. Kanske pga brillorna som får mig väldigt ofokuserad samt ger mig huvudvärk. Jag hade verkligen ingen koll alls på någonting idag. Dessutom har jag upptäckt att så fort jag tittar ut längst med kanterna på glasen så ser jag gult, rött och blått som kontur kring allt. Rena rama Pride-brillorna.
Jag sa till arbetskamraterna att man kan lägga ner helt med kemikalier när man har brillorna på sig. En tripp får ju allt ändå. Dels en förvrängd värld och sedan roliga färger.

Nu väntar jag på att chai ska ringa som han lovade, men förmodligen har glömt bort. :P Sen ska jag laga mig själv pannkakor till middag!

Vart är JP?

Så där ja, nu är sparkontot igång och det rullar fortfarande in pengar tack vare mitt extra hemmapulejobb efter jobbet. Dvs, hårkreationer. Håller på med en beställning dreads nu och har ännu en på gång och en hel del lösa förfrågningar.

Jag var nog med om det värsta någonsin idag minsann. Beställde ju glasögon här för ett tag sedan som de lovade skulle bli klara efter två-tre dagar, men de lyckades spräcka bågarna när de fått in glasen. Så ytterligare väntan blev det för min del, vilket gjorde mig förbannad. Så jag fick låna hem de trasiga brillorna ett tag och det visade sig att jag ser hela världen i fish eye-effekt. Helt galet, och illamående blir man. Idag ringde de och talade om att de nya bågarna var inne i butiken, så jag for dit för att hämta dem. Och just nu har de startat en kampanj... 40 % rea på ALLA BÅGAR I BUTIKEN.
FÖRBANNAT!
Jag ansåg att jag borde ha rätt att få åtminstone lite kompensation då de klantat sig och dragit ut på tiden, när jag istället kunde ha beställt under rea-veckan och fått dem fortare.
Gissa vad min kompensering blev? En förbannad jävla (liten) silverväska med våtservetter och spray för glasen. TACK så JÄVLA mycket. Jag asgarvade när jag tog emot väskan och gick därifrån.

ALDRIG mer SYNSAMChai påstår att jag beter mig kaxigt i glasögonen. Vilket direkt fick mig att känna:
Utan glasögon - Josefin. Med glasögon - JP.

På något vis är de två namnen relaterat till två helt olika jag.
 Josefin är hon som söker jobb är blyg, ensamvarg, artig och vek.
JP är den barnsligt glada, sociala och fest/festivalsugna, oblyga jäveln.
Nu får jag mig själv att låta lite schizo, men det har nog mest att göra med att jag i övergången från min långa period "nej jag kan inte" och att vara för blyg och skör som glas-karaktär så fick jag mitt namn JP.

Det är först nu Josefin börjar komma tillbaka, både som tilltalsnamn och hur jag var förr. Inte alls bra och jag vet inte hur jag jagar iväg "henne". Jag börjar bara glida ifrån allt och alla jag tycker om och vill ta någon bättre utväg än den värsta i mina ögon.

Jag ser lite JP i framtiden.
Utställningen av GIGER
Sparkcykeln jag ska köpa antingen nu i höst, eller i vår som jag ska pimpa till i guld och åka runt med som en jävla tönt!

Ett steg fram

Här sitter jag och är avundsjuk. Avundsjuk på andras lyckliga liv
och mysiga lägenheter.
Med ont i ögat och insmort med ögonsalva sitter jag halvblind i för gamla glasögon och bara är avundsjuk.
Jag vill ha - jag vill ha.

Toppen denna vecka är att lönen kommer imorgon och en ny livsutmaning träder in med roliga planeringar som förmodligen får mig att se ett steg framåt.
Ytterligare en toppennyhet är att jag fick veta att en Giger-utställning och kanske Giger själv kommer till stan om något år. Det är förmodligen inte uttalat till folket ännu, vilket känns ännu bättre att få veta lite före andra. ÅÅH, mitt liv fick just en mening!! Jag har världens grej att se fram emot! Kosta vad det kosta vill, jag ska vara där och kyssa hans fötter!
MONGOLID!

Förbannade jävla internet och särskilt facebook. Förbannade jävla människor som inte längre ringer och bjuder in en till fest, utan istället lägger in inbjudan via facebook så att man ALLTID missar vad som sker.
På tisdag får jag träffa robin ialla fall :). Och jag har helt ärligt inte träffat någon polare på evigheter, då jag är en jävla sopa till ensamvarg. Och någon i en tråd på helgon har mage att kalla mig helgonkändis när jag inte ens har riktiga vänner längre som jag träffar ordentligt.
Det är något jag verkligen, verkligen saknar. En nära vän.
Den ultimata bästa vännen bor ett land härifrån, och hur kan jag veta det?

Jag vill flytta till större lägenhet, köpa mig en jävla diskmaskin och göra stället till en plats man kan koppla av.  Och jag önskar att vi var två om att vilja göra lägenheten mysig för vardagen.
Jag ska skriva mig en lista på saker jag tänker unna mig framöver nu när jag får en stadig lön varje månad.
Som exempelvis:
¤ Nya glasögon
¤ En bänkdiskmaskin
¤ Gymkort
¤ Nytt busskort


Ansikten

Det var längesedan jag var så trött som jag var igår. Kunde knappt hålla ögonen öppna och en ny förkylning har jag inkasserat. Grattis till mig. Var ju sepeförkyld i två veckor och det började gå över och sen fick jag en ny variant. Är så snorig och slemhostig att jag vaknade av att jag höll på att kvävas av mitt eget slem. :D
Gårdagskvällen resulterade till att jag somnade ifrån verkligheten efter en öl på Calm.

Haha, det slog mig just att jag gick förbi Winnerbäck utanför mitt hem för någon vecka sedan. Sitter och kikar i bilddagböcker och fick se en nyuppdaterad bild på hur karln ser ut numera. Men det var riktigt klurigt att klura ut då jag fick en blick som jag tolkade som att vi mötts förr i något sammanhang. Jag är ju en knepig människa som kan sitta och fundera i evigheter varför jag känner igen någon jag möter på stan, vilket jag har skrivit här förr.

Nu dök danne upp med ett stycke hund som jag ska ta hand om någon timme. Fast hunden sköter sig ganska bra själv genom att ta bästa platsen i sängen, i det här fallet madrassen på golvet och sova.
Ikväll blir det öl på bo's för mina allra sista besparingar.

Sliten

Jag känner mig ganska trasig efter veckan som gått. Heltid på jobbet och sedan hjälpa chai och fredrik med nya lokalen på kvällarna och under helgen. Försökte väl få umgås lite, men kände mig nog bara ännu mer ensam. Så nära men ändå så långt bort som man så fint brukar säga.
Målat, byggt, storhandlar, svetsat påsar och sånt. Jag tyckte att jag var ganska snäll i alla fall.
Nja, jag är inte så munter nuförtidenintenejnej.
Tiden börjar rinna ut.

Lördag

Vill man ha någonting gjort så får man göra det själv.

Jag är grinig över att mina nya märkesbrallor från tyskland redan har töjt ut sig för mycket. Satans jävla knepiga storlekar. Jag kan ärligt erkänna att jag inte är haj på byxstorlekar och särskilt inte när det står sifror mellan 2-5 i dem. Killen i affären tyckte att jag skulle köra på storlek 5, men vafan. Det slog mig att sifrorna måste ha något med det kända size zero som läses överallt. Jag kan omöjigen ha fem storlekar över det.
Jag provade ett par i mindre storlek som satt snortight och nu när jag kom hem i det kalla klimatet så satt de genast inte lika tight. Jävlar vad jag sväller när det är svettigt ute. hah.

Jag kom ut igår och JESUS vad mycket fulla människor det var på tunnelbanan. Jag såg även en kvinna i världens minsta klänning som var så kort att röven syntes, och det var tamejfan inte särskilt varmt ute igår kväll.
Det blev till att trilla in på anchor för att dricka öl med männen. Jag har aldrig varit där tidigare och var inte så imponerad då det var helt omöjligt att prata med någon oavsett om man gormade rakt in i örat på någon. Varför så hög musik?!
Jag och chai drack mohitos hela kvällen för att vi saknat dem så mycket sen tyskland. Sen insåg jag att ena tjejtoan var GALET trång, så där så att man knappt fick plats med benen när man satt ner.
Whatever. Kvällen var väl sådär. Grymt full blev jag och jag minns inte riktigt resan hem.

Idag mår jag nog inte som jag förtjänar och kan faktiskt utan problem röra mig ut idag. Nu står jag i valet att aningen åka och äta middag med chai och hans pappa eller äta middag med mina syskon.
Jag vet inte.

080808

Haha, så underhållande att somliga orkar läsa min blogg och rätta mina stavfel genom att lämna anonyma kommentarer. Jag är dålig på svenska samt att stava, så spar på ditt liv. :)

Idag är dagen då vi alla stockholmare ska supa ihjäl oss på stureplan för att visa att vi är så jävla speciella. Själv sitter jag ensam hemma och känner mig som de uppiffade tanterna på kvartérskrogen som fortfarande väntar på att den rätta ska kliva in och förgylla livet. Jag har gjort mig iordning från topp till tå i princip och har inte ens korkat upp en öl.
Jag får skylla mig själv till 100%. Vill ut och dricka öl och träffa människor, men nobbar de förslag jag får. Dels för att jag är rädd att jag ska få ett snedslag och gråta ut min trötthet som en vattenkran med en öl i handen. Känns och andra sidan som att jag skulle behöva lätta lite på trycket.
Jag vill umgås med nya människor som finner mig intressant, eller sådana som åtminstone jag tycker verkar intressanta. Nya ansikten, eller bekanta ansikten. Men nu väntar jag nog på ett samtal från chai då jag blev inbjuden av Stors till herrkvällen på krogen som inte alls visade sig vara en herrkväll. Förvirrande, och det får mig att känna att jag bara tränger på.

Man kanske helt seriöst skulle dra mot stureplan och hoppas på att någon arbetskamrat befinner sig på plats.
Yes bild från.. nyss i brist på annat. Kvällens outfit vankar min nyinköpta svarta tröja, skinnjackan i rött och svart, tighta jeans (!) och kvinnoskor. Kan jag misslyckas? - HELL NO! Ingen mer självömkan här ikväll inte.
Det är fortfarande inte jag som är svinet i sagan.