Derby kalendern

OBS: SÄLJS INTE LÄNGRE
 
Genom att köpa The Royal Swedish Roller Derbys kalender så stödjer du papperslösa kvinnor! Missa inte en riktigt bra och billig julklapp! Eller varför inte skaffa dig en egen kalender och gotta dig i bilder på hårda, tjusiga dameri rullskridskor. (Med allt vad detta innebär: Hotpants, blod & tjejer som slåss!)

Vill du se resten av bilden på mig, så vet du vad du måste göra!

"VISSTE DU ATT avsaknaden av ett genusperspektiv i Migrationsverkets asylprövning gör att asylsökande kvinnor ofta hamnar i papperslöshet trots att asylskäl finns. Det handlar bland annat om att det saknas en medvetenhet kring att kvinnors asylskäl ser annorlunda ut än mäns då de har flytt från förföljelse från närstående personer eller då de utsatts för övergrepp av militär eller av myndigheter i hemlandet. Det kan även handla om att kvinnors motstånd och ställningstaganden mot normer och förtryck ofta inte ses som politisk kamp av migrationsmyndigheterna och därmed som skäl för asyl.

Papperslösa kvinnor är inte bara på flykt från förföljelse, hot, övergrepp, tortyr eller krig i länderna de flytt ifrån, utan befinner sig även i en ständigt otrygg situation på grund av sin papperslösa status i Sverige. Som papperslös lever du utan möjlighet till skydd eller rättssäkerhet om du skulle bli utsatt för brott. Blir du utsatt för hot, rån, trakasserier, misshandel eller övergrepp har du väldigt liten möjlighet att få skydd och att få dina rättigheter tillgodosedda. Att anmäla ett övergrepp är omöjligt då polisen utgör ett hot om avvisning. Detta innebär även en situation där myndighetspersoner såsom polisen kan vara den parten som begår brott, utan att de kan ställas till svars. Likaså kan det vara arbetsgivare, bostadsuthyrare, anförvanter eller andra som känner till situationen och som misshandlar, hotar, utnyttjar ekonomiskt eller sexuellt med vetskapen om att det inte kan polisanmälas.

Köp kalendern som stödjer A’int I a woman – Kampanjen för papperslösa kvinnors rätt till skydd och Royal Swedish Roller Derby!"
Trackback