Röda extremtoningar

Förhoppningsvis så har jag efter detta inlägg lyckats göra någon intresserad av att sätta lite färg på vardagen, men innan du sätter igång så är det ett par punkter du behöver veta:
  • Bleka håret är ett krav för att toningen ska fästa.
  • Det krävs tålamod. Toningen kommer att tappa färg redan efter någon tvätt.
  • Håret tenderar att färga av sig på textiler och liknande när det är blött.
  • Resultaten blir olika från hår till hår! Så stirra er inte blinda på hur det blev på mig. Men här har ni en liten vägledning i alla fall.
  • När jag skriver att jag blandar två toningar så gör jag det i en tom burk från tidigare toningar. Jag rör helt enkelt ihop det med en sked i burken innan jag aplicerar det i håret.

Här nedan kommer information om de olika toningarna som jag har använt mig av under mina år som rödhårig, samt bild på resultatet.
Här har jag blandat färgerna Tiger lily och Infra red. Båda från märket manic panic. Kanske 70-30 eller nåt sånt, för att det inte skulle bli allt för mörkt. En mycket snygg nyans om ni frågar mig!I somras efter min period som vithårig så gick jag över till en orange toning och ett annat märke.
Manic Panic Tiger lily. Nyansen var perfekt till mina dreads redan från start, vilket resulterade i att färgen började avta redan efter en tvätt. Som jag skrev i en av punkterna ovan så tappar toningen sin färg vid tvättning av håret. Så mitt tips till dig som vill matcha dina dreads är att antingen välja en lite mörkare ton från början, eller slinga luggen i både ljusa och mörka toner.
Den här toningen är den jag använder mig mest av när jag inte har mina dreads i håret. En stilren, extrem, men inte tomteröd toning.


Från allra första början i min kariär som rödhårig så valde jag att blanda Flame och Poppy red från märket Directions. Detta för att poppy red har en tendens att dra mer åt det rosa hållet efter ett par tvättar. (Jag har alltid varit ute efter en varmare ton.) Den här extremt röda nyansen höll sig snygg i många tvättar!


MANIC PANIC VS DIRECTIONS

Ärligt talat så kan jag inte bestämma mig för vilket märke jag gillar bäst. Directions är mer tillgängligt här i stockholm i alla fall och är billigare. Manic panic tycker jag har lite roligare variationer på sina färger, samt att burken är mycket större än Directions. Vilken som håller flest tvättar är lite oklart. Tror att Directions ligger lite bättre till där, men då snackar vi någon tvätt extra där eller nåt sånt.

Kommentarer
Postat av: Cat

Oj, vad snygg Flame blev på ditt hår, mitt blev knall-orange :D

2011-04-06 @ 17:55:11
URL: http://fincatrin.blogspot.com
Postat av: Malyn

Haha jag gick precis i tankarna om att bli rödhårig :D Skoj haha!

2011-04-06 @ 18:41:57
URL: http://rockdagboken.blogg.se/
Postat av: Asta

Tack så mycket.

Säger detsamma, du har fått till en hel del snygga färger!

2011-04-06 @ 20:24:28
URL: http://tearyadown.blogg.se/
Postat av: Jonna

Tack för tipsen! :D

Handskarna på första bilden är verkligen skitsnygga, vart har du hittat dem? ^^

2011-04-06 @ 23:05:27
Postat av: pyroxian

ah Direktion så var de ja som de märket hätte :D tack :P satt och diskuterade olika märken på Extrem hår färg men kunde inte minnas va den andra hette mer än Main panic ...btw sjukt snygg kommbo Flame + puppy red måste med ge du passar bra i Rött hår :P

2011-04-07 @ 13:55:56
URL: http://pyroxian.bloggplatsen.se/
Postat av: Josefine

WOW! riktigt stiliga kombinationer av färger! Flame + Poppy red var det snyggaste jag sett på länge! kanske värt att prova?

2011-11-20 @ 23:11:35
URL: http://whenlifeistough.blogg.se/
Postat av: Petra

Har du fler bilder på när du hade poppy + flame? :3 Skulle gärna vilja se!

2012-05-16 @ 16:45:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback