JP after dentist

Nu trodde ni att ni skulle få se en video va? Jag undrar hur mycket tandläkarna mosar i sina patienter i usa för att de ska bli så där väck. Helt sjukt! Det fanns dock stunder då jag önskade att jag fått samma behandling när jag själv var hos tandläkaren igår kväll. Jag har haft jättemycket problem med en tand i käften sen jag var 15 år, vilket börjar bli en hel del år nu. Det började med ett helt vanligt, förbannat smärtsamt hål och en akuttid hos folktandvården där tandläkaren själv sa att de skulle köra en "snabblagning" i brist på tid. På den vägen är det. Den här gången trodde jag att delar av min lagning var på väg att släppa lite, men nja. Det visade sig att tanden var precis på gränsen till rotfyllning för att jag fått karies under min lagning. Igen. Varför jag fått karies under lagningen denna gång var för att folktandvården aldrig fått fast lagningen i tanden. Bra jobbat! Jag har varit på den här tanden så många gånger att det inte kan vara mycket kvar av den nu.
 
 
Chai var så snäll och gick och köpte lyxfrukost till mig sent igår kväll eftersom jag inte fick äta någon middag efter tandläkarebesöket. Det är inte kul att hoppa över en middag nu när jag styrketränar. Jag har sovit oroligt och vaknat upp flera gånger. Min sista dröm handlade om att jag fick veta att jag skulle lämna in ett projektarbete typ igår och funderade på vad jag kan mycket om samt har mycket material om - New York! Jag började skriva min egna guide om NYC och framför allt East Village. Varför gör jag inte det på riktigt?

Aftonbladet

Jag hade ingen aning om att artikeln publicerades redan idag då kontakten mellan mig och journalisten dog av helt när jag ville ha ändring i texten. Men Helena tipsade så fint om att tidningen var ute i butik! Nu är det nästan bara mina egna ord.
 
Aftonbladet 18/3-2014

Jag har lite mer att skriva om detta ämne, men det tar vi en annan dag. Under tiden finns artikeln att läsa här

Spockfrilla

För lite mer än en månad sedan klippte jag till en Spock-lugg hos Kristofer på Cut The Crap. Observera att min lugg inte alls är så där spretigt klippt, det är bara jag som inte har kammat den ordentligt! Jag älskar polisongerna! Behöver dock (spock) klippa till den snart igen eftersom den redan har hunnit växa till sig ordentligt. Spana in skillnaden på den svartvita bilden som är tagen dagen efter klippningen.
 
 

Termogel

Igår tog jag med mig hundarna för att besöka Anni på Nail'd på Kungsholmen. Hon hörde av sig och berättade att hon fått in en massa nytt material! Jag har ju inte fixat mina naglar sen augusti tror jag, så nog känns det lyxigt!
 
Jag valde ett lack som reagerar på värme. När naglarna är kalla så är de orangea och när de är varma så blir de gula. Oftast är ju tipparna svalare än nagelbädden, så alltså blir det en övergång från gult till orange. Sen så givetvis två lager glitter på det hela!
 
Det var storm och dessutom rätt kallt både ute och inne så Tyson listade snabbt ut var bästa platsen för värme fanns i salongen. Ett tag tryckte han in hela huvudet i maskinen, vilket inte kändes så överdrivet hälsosamt. Att ha en hund på bordet när man fixar naglarna är ju lika fräscht som att splitta tungan i någons kök. FYYY PÅ MIG! Snart blir det väl trendigt att lägga in chihuahuahår i gelén.
 
Inte okej!
 
Nail'd
Salong black & white
Pipersgatan 25
Tunnelbanestation Rådhuset

Att låta sig intervjuas

Jaha, sa jag inte att jag skulle lägga av med att låta mig intervjuas? Äsch, jag ska inte gräva ner mig när jag inte ens vet hur slutresultatet blir. Om jag mot all förmodan beslutar mig för att ställa upp på intervjuer så vill jag alltid läsa igenom texten innan den publiceras och det fick jag självklart nu med. Men... inte ett ord var mitt och det hade blivit hus i helvete om artikeln publicerats med den texten. Egentligen är texten inte hela världen så, men det är inte mina ord och den får mig att framstå som att jag går runt och tycker synd om mig själv och förväntar mig negativ uppmärksamhet i yrkesbranchen. Det stämmer verkligen inte! Men åter igen och viktigast av allt, jag kan inte stå för texten så som den ser ut nu, eller tja, jag bad om att få den omskriven. Nu hinner jag dock inte läsa texten innan den går i tryck vilket ger mig rätt ont i magen.
 
 
Jag är faktiskt inte så arg som jag låter. För att vara ärlig så fick jag nog ut allt genom att skrika på människor på tunnelbanan som gjorde narr av en cp-skadad, men det var bara en dröm! Nu ska jag väcka hundarna och ta ut dem på en promenad. Själv har jag varit uppe sen klockan sju imorse. Sovmorgon!

Bruna bananer

Äter en på tok för brun banan vid sidan av min frukost och på tal om bruna bananer. Jag tänkte för mig själv på gymmet igår att jag verkar ha tappat förmågan av att skämmas/tycka något är pinsamt. I samma sekund  kom jag på mig själv med att försöka gömma min bruna banan under gymhandskarna när jag skulle fylla på min proteinshake. Jag tror inte att det fanns en fläck av gult kvar på den där bananen och trots att jag visste att den var fullt ätbar så ville jag inte att någon skulle se den. I själva verket borde jag ju klappa mig själv på axeln som äter upp "gammal" mat.
 
Varför jag gick och tänkte på pinsamheter var på grund av att jag utsattes för en väldigt obekväm situation igår. Jag tänker inte ens gå in på exakt vad som hände, men kort och gott skulle jag plåtas för Aftonbladet och jag kunde aldrig ana att det skulle bli så fel. Mer än så får ni inte veta och nu ska jag packa ryggsäcken!
 
Det är jag som är skev, inte luggen.

Adidas power perfect II

Jag köpte ett par tyngdlyftarskor i slutet av januari och har hunnit använda dem en hel del, så nu kan jag väl göra en ärlig recension? Det känns inte som att jag kommer att ändra uppfattning i första taget i alla fall. De ger helt klart en bättre stabilitet, även om jag har trillat baklänges nån gång under uppvärmningen. Men det beror mer på att jag är stel som ett kylskåp och lika stabil som bambi. Fötterna står där de ska och tack vare klacken på skon så blir själva böjet mycket djupare, precis som utlovat.
 
Före - Efter
 
Här är resultatet efter fem veckors användande av tyngdlyftarskorna. Bilden till vänster är före och bilden till höger är efter. Jag kan inte se att det skulle vara något annat än tack vare skorna och kanske lite mer jävlar anamma som jag har fått större benmuskler. Mat äter jag precis lika mycket (och dåligt) som innan och benpassen är ungefär likadant uppbyggda varje gång.
 
Bild stulen från chaiatcalm på instagram.

Långpromenad

Idag lämnade vi hemmet vid halv nio för att en av oss hade ett ärende i vasastan under förmiddagen. Jag är ju obehagligt morgonpigg av mig, så för min del var det inga större problem att kliva upp tidigt en söndag. Tycker ärligt talat att det mest är skönt att inte bara ligga inne och slösa bort en hel dag.
 
 
När pappa Chai var iväg så passade jag och grabbarna på att leka i Vasaparken. För första gången i mitt liv så klev jag in i en hundrastgård och släppte hundarna som tyckte att det var precis lika tråkigt som jag. Så det kommer aldrig att hända igen. Särskilt inte med den vidriga skylten med uppunktade regler som sitter på grinden till rastgården. "Respektera andra människors rädsla för vissa raser". Hundägare borde väl för fan veta att det inte är rasen på hunden som avgör om det är en agressiv hund, för jag antar att det är agressiva hundar människor är rädda för. Men vem försöker jag lura? Är man så rädd för andra hundar så kanske man inte ens ska kliva in i en liten hundrastgård i vasaparken. Jaja... Vi sket i rastgården och ställde oss utanför och kastade frisbee en lång stund innan det var dags att bege oss för att möta upp Chai igen. Sen promenerade vi tillsammans hela vägen hem via Västerbron. Vi kom hem vid ett, käkade mackor och slocknade allihop framför en film fram till fem.
 
Jag måste verkligen skaffa ett par tåliga byxor, typ hundförarbyxor. Jag är inte direkt rädd för att kräla runt i leran, men det är ju synd att sabba kläderna. Nu ska vi fortsätta söndagen med film och godis. Har ni sett att karamellkungen har banana skids på lösvikt? Win!

En bra helg ska jag ha

Hej igen!
 
 
Jag har planerat att ha världens bästa helg just den här helgen. Var fri från sysslor redan klockan ett igår, så då passade jag på att göra det bästa jag vet - IKEA! Fick skjuts dit och hem av min pappa. Hade jag haft bil så hade jag åkt dit minst en gång i månaden. Jag tror inte folk förstår hur lätt jag faktiskt är att underhålla. Nu var det inte bara för nöjes skull, utan det var hyfsat akut att åka dit och handla förvaringslådor till källaren. Hälften av allt som tidigare stod i källaren har stått i våran lägenhet sedan i höstas på grund av mal i källarutrymmet och eftersom det nu är bestämt att malen ska väntas ihjäl så är det bara att lösa platsbristen i lägenheten på egen hand. Jag har precis fått ihop jackor och vinterplagg i lådorna och insett att jag egentligen skulle ha behövt fler. By the way, nu när kläderna är packade så är det officiellt vår!
 
Förutom att jag levt rövare på IKEA så hade jag tänkt åka iväg idag och köpa mig ett par kombinerade träningsbyxor och jeans som sitter som en smäck! De kostar ju förstås därefter så jag bestämde mig igår att det är vettigare att avvakta till nästa månad eftersom jag har ett tandläkarbesök inbokat denna månad. Jag är duktig på att spendera, men ännu bättre på att spara och använda mig av mitt sunda förnuft. Det väntar ju trots allt en resa i sommar.