Träning med PT

I fredags ropade de ut graaatiiis pt-timmar i högtalarna. Jag hörde det faktiskt inte själv då jag var upptagen, men C hörde. Det lustiga var att jag bara en liten stund innan det tänkte att det skulle vara bra att få nya träningstips och öva teknik med någon annan. Även om C har lärt mig allt jag kan idag så tror jag att det är viktigt att fortsätta nöta tekniker. När jag kom fram till disken blev jag erbjuden en tid nu - nu! Vi hade precis tränat och C inflikade "hon ska hem och äta". Vi bokade in en tid dagen efter klockan 15. Smart drag.

Det var världens jäkla meck att ta sig till träningsanläggningen under SATS! Slutade med att vi med hjälp av personalen på SATS fick ta brandväggen ner till Safe. Vi hann precis fram i tid i alla fall. Med vi så menar jag mig och Natalie som också fick träna med en egen pt. Jag fick träffa min pt som var stålkvinnan från gymmet! Jag har varit så imponerad över hennes "äldre" ålder och det faktum att hon är mer synligt vältränad än alla andra. Hon är en sån där jag inte kan sätta fingret på var jag har sett henne förut, men jag känner igen henne.

Men åter till pt-timmen! Vi gick igenom mina mål och träningsvanor m.m. Jag tog upp mina problem med squats och att jag inte kommer ner tillräckligt i böjet. Sen var det igång med uppvärmning på en skranglig hipstercykel medan hon skrev ett träningsschema. Vi gick igenom hela kroppen och tränade teknik i både övningar jag är van vid, men även några nya. Jag lyckades, med hennes vägledning till slut göra riktiga squats med bara en tunn matta under hälarna. Tränar vanligtvis i barfotaskor och brukar ställa mig på vikter. Kan ju säga att timmen blev 1 h och 25 minuter. Jag är väldigt, väldigt nöjd och grymt tacksam över hjälpen jag fick. Jag har fått en nytändning i träningen och längtar redan efter veckans alla pass!
 
Tjejerna du inte vill bråka med på gymmet, enligt C.

Kalorifri lönnsirap

Nu tänkte jag tipsa om detta flytande guld på flaska från Walden Farms. I det här inlägget tänkte jag framför allt lyfta fram pannkakssirapen eftersom jag är så löjligt förtjust i pannkakor! Sirapen är helt kalorifri, liksom deras andra produkter. Jag har själv chokladsås, lönnsirap och kolasås i kylen. Låter ju inte helt illa, eller hur?
 
 
Jag har använt mig av en färdig proteinpannkaksmix från gymgrossisten som det bara är att tillsätta vatten innan de steks. Nu till äpplena som jag nämde i tidigare inlägg! Hacka upp ett äpple i valfri storlek. Jag föredrar röda, söta äpplen. Stek tillsammans med kanel och avsluta med att ösa över pannkaksirap och stek ytterligare en liten stund. Jag skulle även rekommendera att ringla över lite sirap över pannkakorna också! Till detta har jag kvarg från Lidl som jag har blandat upp med vatten för lite lösare konsistens.
 
Pannkaksmixen hittar ni här om ni inte vill kasta ihop en egen proteinpannkakssmet förstås.
Sirapen hittar ni här
 
Jag själv inhandlar mina produkter på Gymgrossisten på Sveavägen här i Stockholm.

Förpaskat också

Jag har ju varit duktig på att äta, sova och motionera samt ta vitaminer, mineraler och d-vitamin. Ändå är jag så, låt mig citera - Förpaskat trött hela tiden! Det är alltid intressant att googla sina funderingar, vilket jag gjorde.
 
Sökord: trötthet orsaker
 
 
Vänta, vänta, vänta. "Trött på att vara trött" och "så förpaskat trött hela tiden varför". Haha! Ja, jag är helt klart trött på att vara trött... FÖRPASKAT! Inte konstigt att vi tappar det svenska språket på vägen i och med internet. Ingen kan ju stava och det smittar ju av sig som en könssjukdom.
 
Nästa hemmakur blir järntabletter och funkar inte det så blir det en promenad till farbrorhen doktorn. Nä, det kommer ju inte att hända.

Vilodag

Spontan vilodag från gymmet då jag mådde/mår crap! Det är precis som om jag har tränat crossfit och styrketränat i en hel vecka och ätit för dåligt. Jag vilade ju lördag och söndag, tränade i måndags samt hade ett väldigt halvhjärtat ryggpass i tisdags eftersom det var då jag började må dåligt. Ingen träning och massor med mat. Jag har försökt äta hyftat med bra käk idag, bortsett från glassen för en halvtimme sedan. ;) Fick till något riktigt grymt till middag ikväll! Amerikanska pannkakor gjort på kvarg istället för filmjölk samt äpplen som jag stekte i kanel och walden farms pancake syrup. Alltså Jesus christ vad bra äpplena blev! Jag är ju verkligen inte bra på att ta bilder på mat som jag har lagat. När jag lagar mat är jag hungrig och är jag hungrig vill jag äta! Inget konstigt med det antar jag, men jag vet ju hur jag själv är när det kommer till ett recept utan bilder. Jag lär väl knappast vara ensam om att vilja äta maten med ögonen innan jag påbörjar ett recept som någon annan lovordar. För den som har missat så är sirapen kalorifri och går att köpa på exempelvis gymgrossisten. Men vi kan ju ta mer om det här i ett annat inlägg när jag har lite bilder. 

Dagsformen

Jag kom på att jag sällan lägger upp någonting om min utveckling rent utseendemässigt gällande träningen. Ni som följer mig på Instagram får ju se betydligt mycket mer av det. Ska ladda upp lite mer sånt här framöver.
 
 
Vi har precis ätit ryggbiff och färska kantareller och till efterrätt en burk kvarg med walden farms kolasås. Förbannat gott!

Lördag

Jag och Randy blev upplockade av mina föräldrar för att åka iväg på en heldag ute i skogen. Det räcker med att säga att vi ska åka bil för att göra honom helt uppspelt, ungefär som jag på julafton. Den där hunden skulle förmodligen åka bil jämt om han fick välja.

Vi gick förbi en kohage som låg mellan två skogspartier och Randy, fegisen till hund ville gå väldigt nära mig när vi rörde oss närmre kossorna. Jag klandrar honom inte, för så som de följde honom med blicken så hade jag själv blivit rätt rädd. Nej då, så farligt var det inte. Vi kan ju inte gå och undvika alla djur som lever bara för att han tycker att det är lite läskigt. Nu är han ju till och med polare med en katt här inne på söder, så framsteg har han gjort. ;)
 

Vi kom hem med lite kantareller och jag som trodde att de andra var ute efter lingon. Blir dock till att vänta några veckor till innan det är dags för den riktiga trattkantarellhetsen. Jag vill stasha upp mig på mer torkad svamp, inte för att vi har hunnit göra av med allt av förra årets skörd. Bra att ha!

The Point

Nu är nya nummret av The Point ute! Jag är med både som modell och fotograf, inte för att det står någonstans i vanlig ordning. :P Jimmy Buddha har vunnit priset "Technical innovation award" tack vare mina öronvikter. Ni kan själva läsa intervjun här nedan om ni vill. Jag har väl lite invändningar angående artikeln och att vi inte nämns någonstans då vi tog fram idén om en bredare krok. Men men! Jimmy Buddha är grym och förtjänar priset!
 

Fröken Fräken

Om jag bodde i ett land där solen skiner året om, skulle jag då ha fräknar jämt? De försvinner ju för bövelen så fort solen går i moln! Jag känner mig ändå så himla lyckligt lottad som både får fräknar och blir brun om sommaren. Därför förstår jag inte kidsen, som när jag gick i lågstadiet körde med "Det brinner i prickigkorvfabriken!" Det är ju så snyggt! Eller är skönhetsfläckar bara sånt där som vi helt enkelt lär oss uppskatta med åren? Det finns ju inget häftigare än kontrastrika porträtt på människor med mycket fräknar, fläckar eller rynkor.
 
 
Med detta vill jag vara allt annat än ödmjuk och ta mig tid att kalla mig själv awesome. Tack för mig!

Bröstformade kettlebells

Eftersom det redan nu i september har börjat sändas julreklam på tv så borde det ju även vara okej att skriva sin önskelista. Har jag inte rätt? Jag önskar mig ett par kettlebell boobs i guld, tack!
 
Något jag inte förstår är varför de bara är till "för riktiga män". Fast det kanske är sånt här som gör mig till en mansgris? Jag skulle lätt swinga tuttarna i guld på gymmet! 
 
Bildkälla

Vilka är det som ligger bakom detta?
Deras facebooksida hittar ni Här

hm...

Har du inget vettigt att skriva är det bättre att låta bli. Risken finns att det här blir ett inlägg fullt med en massa skit, för det är precis så jag känner mig idag. Aptiten har gått och lagt sig och jag vet hur svag jag kommer att bli igen om jag inte äter mängder av mat. Strupen är helt i lås. Ordning och reda får mig att må bra, så bara för att jag har dagen till förfogande så passar jag på att sortera alla mina viktiga papper. Aldrig mer ska jag vända upp och ner på lägenheten för att hitta något! Det gjorde förövrigt rätt ont i själen att behöva kasta iväg en hel pärm med papper från min senaste utbildning. Hur kan det ens bli så mycket kopierade papper från en utbildning som pågick en dag i veckan under ett år?  
 

Mens power!

 
Det här är är ett ämne jag helst inte pratar om, men jag kände att jag vill dela med mig av min lösning på alla världens problem. Bättre sent än aldrig. Spöa sista bossen en gång i månaden med en grym behållare för tamponger. Det är egentligen en ask för minttabletter som ni finner i diverse nördbutiker.
 

Nyklippt lugg

Jag såg till att få luggen klippt av Kristofer på cut the crap förra veckan, vilket verkligen var på tiden. De senaste månaderna har jag nämligen klippt luggen på egen hand och det har ju inte direkt blivit lyckat. Jag är så himla nöjd med resultatet och framför allt glad över att jag gömde hårsaxen längst in i skåpet.


CALMs kräftskiva


Frukost

Frukost hemma hos oss imorse! Det börjar bli lite utav en tradition att bjuda våra amerikanska gäster på svensk frukost och nu var det Dustins tur. Sen är det förstås en anledning för oss att styra upp en frukostbuffé likt hotellfrukost. Det känns inte riktigt lika kul att styra upp så mycket frukost när man bara är två som ska äta. Vi äter ju inte heller vanligtvis frukost i och med periodisk fasta.
 
 
 
Vi kom hem vid tre-tiden inatt efter att ha varit på kräftskiva hos Fredrik och Sara, så en ordentlig frukost satt där den skulle. Efter att vi käkat begav vi oss ut för att jaga rätt på presenter åt Dustins fru. Jag shoppar ju så sällan att jag knappt vet var man hittar fina kläder, men igår kom jag fram till vilken butik vi kunde besöka. Även jag gjorde ett par småfynd. När vi var klara var vi alla rätt trötta, så vi tog en mjukglass på vägen hem och såg sedan World war Z för andra gången. Jag tycker att den är så bra så att jag kan tänka mig att se den igen redan nu.

Hooded eyes

Jag kan inte sluta att störa mig på mitt smink runt ögonen på gårdagens bild. Med mina finska ögon så ska jag förmodligen inte ha sånna där svarta vingar även om jag tycker att det är sjukt snyggt. Jag har ju sk hooded eyes om jag har förstått det hela rätt, men rätta mig gärna om jag har fel. Placerar jag vingen längre upp där den förmodligen ska sitta så försvinner ju spektaklet. Har jag någon läsare som är makeupartist eller bara allmänt grym som har några tips på vad som passar min ögonform? När det gäller smink så tror jag att det är vettigt att följa vissa regler för olika ansiktsformer och hudtyper, trots att jag annars inte är så mycket för att följa regler när det kommer till det yttre.
 

svartvitt


Benpass

Jag kan ju erkänna att jag var lagom trasig i princip hela kroppen efter gårdagens crossfit. Jump squat är ingen smart grej dagen innan ett benpass. Men det gick ju bra ändå! 5 x 65 kg, 5 x 70 kg, 5 x 75 kg, 5 x 80 kg, 2 x 85 kg. Bara 10 kg ifrån mitt personbästa i våras. Ge mig ett par veckor bara.
 
 
Det kom fram en tjej inne i omklädningsrummet som sa att hon tycker att Chai och jag gör himla bra ifrån oss på gymmet. Superkul att höra! Aldrig i mitt liv trodde jag att jag skulle bli bra på någonting som har med träning att göra.

En tripp ut i skogen

När jag kom ut till skogen i eftermiddags så slogs jag av en plötslig energibrist. Jag, Chai och Dustin hade ett extremt hårt crossfitbaserat pass imorse och trots både massor med sticky rice och kött så var energiintaget inte tillräckligt. Jag som alltid har med mig något att äta när jag åker iväg, men inte denna gång! Min första tanke var att pallra äpplen, men bara för det så hade alla husägare länsat träden utmot vägen. Skit också! Det var bara att slå sig ner och käka lingon och dricka vatten. Jag har sällan känt mig så ensam. Nä, det är sjukt vidrigt att må så där! Trots detta så fyllde vi hela hinken med lingon. Jajemen, det blir en till sats med lingonsylt!
 

Amerikanskt godis

Just nu har vi Dustin Jackson på besök, som är ägare av Anchor tatto and piercing i Arkansas. Han hade med sig fina presenter till oss! Amerikanskt godis i all ära, men det här är ju himlen! Tydligen så är detta godis som de åt som små och är med andra ord ganska svårt att få tag på om du inte åker till särskilda butiker. Mycket glad tjej! Vid det här laget har ni nog räknat ut vilken godisgris jag faktiskt är.
 

wawawoom

Plötsligt händer det! En ny design trillar in bara så där! Vet ni vad det bästa är? Jo, att jag fick tummen ur och faktiskt kodade ihop allting på egen hand, trots att jag sa att jag för en gångs skull tänkte erkänna för mig själv att jag inte kan och istället ta hjälp av någon. In your face självförtroendet!
 
En av de nya funktionerna är först och främst en bredare blogg. Från att inte ens ha kunnat ladda upp 600px breda bilder till att nu ha en yta på 700px. Jag har fått bort allt crap i sidomenyn och bytt ut det mot bra skit iställlet. Ni anar inte hur svettig det där två meter långa arkivet har gjort mig. Istället för att sju år med inlägg ska ligga där och skramla så har jag bytt ut det mot en rullmeny där ni enkelt kan finna diverse tidigare pinsamma inlägg. En av mina favoritfunktioner är nog google translate. Detta innebär att mina inlägg nu kan översättas till valfritt språk - vilket som vi alla vet brukar bli så där! Jag fick mig ett gott skratt mer än en gång. Nu kan i alla fall mina vänner, bekanta och nya ansikten världen över ta del av min blogg. Jag kommer helt enkelt att fortsätta skriva alla mina inlägg på svenska!
 
 
Jag är inte helt övertygad angående den gula färgen nu när jag kikade genom mobilen. Färgen var ju kalassnygg på min datorskärm!
 
Vad tycker ni om de nya förändringarna?
(Det frågar jag bara för att ni ska klicka på "kommentera" och se det nya kommentarsfältet.)

Horn

Förra veckan innan Martin Kraus behövde åka hem så skulle hans horn uppgraderas från 1:a och 2:a generationens till 2:a och 3:e generationens. Detta betyder alltså att hornen byts ut från en mindre storlek till en större. Huden behöver alltså stretchas ut lite i taget. Jag har tidigare varit med och assisterat Chai under tungsplittar och fick nu chansen att vara med och assistera vid byte av horn för första gången. Eftersom Martin är en vän till oss så fick jag även lägga ett snitt för första gången. Så tack till Martin! Då ska jag tala om att jag för några år sedan blev svimfärdig bara av att se en suspension (när en människa hängs upp i krokar genom huden) Jag har verkligen inte kunnat förstå hur kirurger helt oberört kan karva i människor. Nu förstår jag bättre, hur galet det än låter.

Bilderna är tagna med Martins mobil.
 
 

Lingon

Idag hade jag tänkt hinna iväg en sväng ut i skogen med Randy för att plocka lingon igen. Jag och min bror Kristoffer var ute i Norsborg och plockade lingon förra helgen, men jag är sugen på att göra ännu mer lingonsylt. Denna gång med kanel i för att få något annat än vanlig lingonsylt. Hur jag hade tänkt hinna med en tripp till skogen vet jag inte riktigt. Vi har ju middagsbjudning ikväll och det är ju rätt otrevligt att inte vara hemma då. ;)
 
Kristoffer aka Ariel plockar lingon
 
Min första hemmagjorda lingonsylt
 
Ja, det står ju nästan skrivet i stjärnorna att jag och mina dreads gillar att vistas ute i skogen (om vi ska vara fördomsfulla) och framför allt komma hem med allt gratis som Sveriges skogar har att bjussa på. Snart är det dessutom dags att plocka och torka svamp igen! Can't wait!

Ink bash

 
Varje år säger jag att Ink Bash är ovärt att besöka och varje år går jag dit ändå. Mycket för att vi brukar ha gäster över just den helgen som gärna vill besöka mässan. I år gick jag dit med Martin Kraus, en bodymodartist från Tyskland. Vi hann med tre varv tror jag, handlade tyg och lite från tatto supply-våningen. På nedrevåningen gick vi mot ett bord som var dekorerat med några stora tygblommor. Jag hoppades att det var hårblommor samtidigt som jag förstod att det bara var dekoration. Innan jag ens hunnit hela vägen fram till bordet fick jag håret stylat med just dessa blommor, av det manligt paret som var utställare. De dividerade fram och tillbaka om jag skulle ha en orange blomma eller en med rosa inslag. Alltså <3 Finaste gåvan! På tal om gåvor. Ser ni att jag har på mig linnet som jag skrev om förra veckan? Min fina C överraskade mig på gymmet.