Åska

När jag var liten fick jag bara huvudvärk samma dag som det skulle bli åska. Det slog aldrig fel. Vid äldre ålder kom huvudvärken som ett brev på posten efter en trevlig utekväll, vid förkylning, sömnbrist och ja, en lite längre lista helt enkelt. Men idag när det gick från solsken till en svart himmel och åska på något som kändes som minuter, så kändes det som att hela mitt huvud skulle implodera. Det trycker så mycket i huvudet att tillochmed hals, käkar och tänder värker. Ögonen vill sugas in i huvudet och yr är bara förnamnet. Min tunga känns och smakar som när man sätter tungan mot ett 9 volts batteri.
 
Är det ens fysiskt möjligt att påverkas så här starkt av åskväder som jag tror mig göra just nu? Det låter ju snarare som en liten smyghjärtattack.
 

Vår hund var inte särskilt mycket till stöd eftersom han själv tydligen är rädd för åskan såsom han är rädd för katter. Nu vet jag det! Vi satt en stund på golvet, jag med mitt imploderade huvud och Randy i mitt knä med nosen intryckt under min haka. Hålla på att dalta är något jag inte är för, men jag måste erkänna att det var rätt mysigt eftersom Randy inte är en hund som vill gosa.

Kommentarer
Postat av: JP01

Jodå kära du, det är fullt möjligt att påverkas så som du påverkas av åska. Allt handlar om lufttryck och förändringar i det. Jag påverkas också av dramatiska skillnader i det och får också nästan jämnt skallebank /tungt huvud när det drar ihop sig till åska eller regn.
Så du är inte ensam, du är bara lite speciell som några av oss andra =)

2013-06-10 @ 02:23:39
URL: http://apelsinklyftor.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback