Kom och dansa!

Kom och festa med mig och mina roller derby-quinnor!
Det kommer att bli en kväll ni sent ska glömma!


Scrimmage 25 januari

Vi hade scrimmage i lördags. Enbart för oss själva och alltså helt utan publik. Vi var precis så få så att alla fick rulla hela tiden! Annars brukar man byta av varandra på bänken, vilket är rätt skönt. Inte för att det är någon fara med min kondition, men jag har haft en manlig förkylning nu i veckan, vilket har satt sina spår på andningen. Men det gick bra ändå och vi har nog aldrig garvat oss igenom en match som i lördags! Jag gjorde en riktigt hej-kom-och-hjälp-mig-jag-är-dum-i-huvudet-grej och körde på som satan, före packet och out of pack. Istället för att bromsa så gasade jag av planen. Tur att vi var utan publik. ;)

Jag har i alla dessa månader vägrat att vara jammer! (den som åker runt banan och plockar poäng) Som jammer är man ju rätt utsatt för att få hårda tacklingar och jag är rätt feg fortarande. Men nu fick jag tummen ur röven och provade! Två jam på raken dessutom! Jag vet och har alltid vetat att jammer är min position i Roller Derby. Jag har bra uthållighet, är rätt smidig och snabb. Men är för feg!

Jag hade planer på att träna på att vara jammer nu under vårat boot camp här i helgen, men blev bortbjuden på en resa. Roller derbyn har satt så djupa spår i mitt liv att jag övervägde att tacka nej till resan! Det är kärlek!


Foto: lånad av Adriana

Foto: lånad av Adriana

Alltså, fy fan vad man ser ut med tandskydd. hahaha!

Crossovers - åt fel håll!

Jag har nog aldrig varit med vid ett träningstillfälle där vi var så få som igår. Fyra stycken var vi totalt, varav en var tränaren och en annan en gamling inom roller derby. Så med andra ord var det lite svårt att snacka taktik inför lördagens scrimmage. Vi tog oss istället tid till att träna praktiska grejer som exempelvis t-stop (ett sätt att bromsa). Jag satsade lite extra på att träna crossovers - fast åt fel håll. Det är en sak att lära sig att göra det åt det håll som man åker på banan. Men att sen åka åt andra håller och byta ben - det blir helt fel! Men igår släppte det! Det handlar verkligen bara om att släppa spärren och våga. Nu vågar jag!

Här nedan ser ni vad en crossover är. Kort och gott lägger du ena benet över det andra. Detta gör man för att öka hastigheten, samt att det går bra mycket smidigare att ta sig fram när banan svänger.

Bild på Monika som jammer under våran scrimmage den 28 januari.

Jag kommer säkert sitta och skratta lite för mig själv över detta "fantastiska" inlägg om ett år. Det känns fantastiskt nu i alla fall och det är vad som räknas!

Paket

Tänk att det är så löjligt roligt att få paket på posten! Även om man vet precis vad innehållet är. Nu var det heller inte några dåliga grejer som jag fick hem i mitt USA-paket här för någon vecka sedan. Utomhushjul, kullager, verktyg, svart/blank hjälm för dagar utan dreads, samt världens bästa godis "Nerds"! Det är så himla trevligt och praktiskt att ha vänner som bor i USA som kan skicka över sånna här saker som svenskar tar multum för!

 

Idag har jag dessutom fått hem ytterligare en avi. Så innan derbyträningen ikväll så ska jag hämta upp paketet hade jag tänkt. Även detta paket är derbyrelaterat!


Julblomma

Jag har ju inte visat min håraccessoar som jag gjorde inför julen.


Klipp klipp

Garderobsrensningen fortsätter...

Hittade ett par riktigt gamla H&M-brallor som sitter sjukt bra över röven, men är för korta i längden. Detta har jag tidigare försökt dölja med allt från knähöga kängor till utsvängda syntharbenvärmare. Nu fick jag nog och klippte av dem! Har ännu inte bestämt om jag ska behålla dem helt avklippta nertill eller om jag ska sy upp dem lite snyggt. Eller så kan jag ju erkänna direkt att de kommer förbli slarvigt avklippta.

Jag skäms över att jag inte orkar annat än att ta mobilbilder
och att jag är så lat att jag inte ens gör rent bakgrunden!Wow... jag ser precis lika sorglig ut som jag känner mig.
Låt oss skylla på vintern.

Hårförlängning

Vilken dag som helst så ska jag beställa nytt löshår, trots att jag har en jobbig känsla av att det är sjukt waste of money. Jag kan inte sluta att tänka på att jag måste spara alla till de dyra (men bra) utgifterna under semestern i sommar. Egentligen borde jag bli glad bara jag tänker på sommaren och allt som väntar, men just nu oroar jag mig över om jag kommer hinna få ihop pengarna på fem månader.

Jag beställer alltid hårförlängning ifrån Rapunzel. Eller alltid och alltid. Totalt har jag behövt köpa nytt därifrån två gånger eftersom att håret håller kalasfint i evigheter.

Bild lånad från Rapunzel.

 

 

Min senaste hårförlängning.


Gammalt blir nytt

När jag höll på att gå igenom allt i min garderob så fick jag syn på min gamla adidaströja. Det är en sån där som egentligen alltid har varit för kort i ärmarna för mig, men som jag bara har haft för svårt att gör mig av med.  Detta löste jag genom att helt enkelt klippa av ärmarna! Hädelse! - skulle somliga säga. Ett nytt plagg - skulle jag säga! Dessutom så älskar jag den här modellen av adidaströjor! Synd att jag inte har kommit på denna geniala lösning tidigare!


TÄVLING

Okej, hur ofta ber jag om hjälp av er hemliga bevakare? Aldrig! Nu tänkte jag att ni ska få hjälpa mig att vinna en tävling! JA!

  • Gå in på Odium Clothing på Facebook och gilla deras sida.
Länk till Odiums sida:
http://www.facebook.com/OdiumClothing
  • Därefter går ni in i deras galleri och trycker på mappen "Tävling" och Gilla min bild!
Länk till mitt tävlingsbidrag:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=347247928640855&set=a.346578978707750.85172.217762948256021&type=3
Jag kan vinna ett presentkort = nya kläder = nya plåtningar! WIN WIN SITUATION! ;)

Derby Kiss

Roller Derby-blåmärken är något att känna sig lite stolt över faktiskt.


Beslut

Åh, alla dessa jobbiga beslut. Grattis alla ni som kallar mig osäker pga att jag inte väljer att lyssna på bara en musikgenré och att jag har ett på tok för brett utbud i min garderob. Grattis, nu har ni äntligen rätt att kalla mig osäker!

Nu när vi börjar bli fler i the royals så kommer vi behöva dela upp oss i ytterligare två lag. Temat på lag i sig spelar egentligen inte så stor roll för min del. För mig är det viktigare att hamna i ett lag med engagerade och sköna tjejer. Sen hatar jag förändringar. Jag vill ju att vi ska vara vi i Slayer Sister jämt och för alltid. haha! Men det är ju bara att inse att så funkar det inte. Slayer Sisters eller Zombielaget...

Efter att ha velat fram och tillbaka, besultat mig för att byta lag, ha lite ångest igen - så bestämde jag mig i sista sekund för att stanna i Slayers. Nu känns det faktiskt bra.

Annars är det så sjukt mycket som händer i min vardag och så mycket jag vill göra, men inte får tiden att räcka till. Jag vet ju i alla fall vad jag måste börja med om jag ens ska få någonting överhuvudtaget att fungera.

Rulla på trägolv

Det blev dubbelträning idag! Först gymmet, sen iväg ut till Bromma för lite Derby. Vi var en mysig skara som rullade och vi betade av en del ur minimum skills. Jag klarade mig! Det var även första gången på trägolv. Tror att jag hade älskat det om jag bara haft med mig mina utomhushjul. Det blev lite väl halt med mina hårda hjul.

Det är svårt att få till en riktigt fräsig bild på sig själv när man rullar, men nu börjar det arta sig. haha

Dags att tjacka nya knäskydd... de som liknar armbågsskydd där till vänster är mina.

Något mer jag har reflekterat över är mängden strumpbyxor som förbrukas i Roller Derby. Kardborr och strumpbyxor går liksom inte hand i hand egentligen. Jag HATAR när det går hål i strumpbyxor eller när de blir noppriga. Det är lite samma ilande känsla i kroppen som när någon skrapar en gaffel mot en tallrik. Uäck! Jag får hitta någon som vill sponsra mig med strumpbyxor!

Box jump

Imorse följde Chai med mig till gymmet och våra pass tillsammans är de allra bästa passen! Först blev det uppvärmning på crosstrainern i 20 minuter.

Sen blev det fem rounds av:
10 box jump
10 push ups
10 sit ups
10 kettlebell swing
(16 kg för min del)

Det var första (men inte sista) gången som jag provade på box jump. Sjukt jobbigt, men effektivt! Tror vi genomförde hela passet på 11 minuter. Nu måste jag bara lära mig att göra box jump på rullskridskor... eller inte.


Kom tillbaka

Var är det där Jävlar anamma när man behöver?


JP - uppgraderad!

Jag har ju börjat assistera Chai under tungsplittar det här året. Tanken är att jag ska kunna följa med honom runt i Sverige när han utför olika typer av mods. Kvalitétstid lite utöver den vanliga.

Faktum är att jag tycker att det är jätteroligt! Känns kul att äntligen få göra lite nytta för studion.

Men vad är då en tungsplitt? - Precis vad det låter som... en klyvd tunga.
Här nedan är två bilder lånade av Sonny som var den första jag fick öva på. En bild när tungan är nygjord med stygn, samt en med det läkta resultatet.

Foton lånade av Sonny. (Nygjord - Läkt)


Nu i lördags fick jag även assistera under en återsplitt, samt ytterligare en till tungsplitt. Nä, min del i det hela innebär inte så mycket annat än att jag hjälper till och håller i, men jag är stolt ändå!


Bröderna Olssons en lördag

I lördags spelade chai skivor på BO's... som förr i ti'n! Vi började med en god middag och ännu bättre sällskap i form av en Amanda och Johan svartarm. Om det är det här som innebär att vara parmiddagsgammal så är jag okej med det! :)

 

Kåt men rädd


Lite senare dök mina derby-tjejer upp, plus en massa färskt kött i The Royals! :D


Danne i nya Royal-tröjan!


Pyramiden.Minimum skills

För att få köra ett bout (en riktig match) så måste man klara av minimum skills, för att inte vara en rullande fara ute på plan. Det är ett långt test som innehåller allt från att kunna ta och ge en tackling, åka i derby-position (böjda ben), falla rätt och ställa sig upp snabbt utan att använda händer, hoppa, bromsa och mycket mer! Efter bara 4 månader på hjul så måste jag ändå få säga att jag är så sjukt stolt över oss allihop! Tänk att jag kan hoppa med hjul under fötterna. Nä, jag är ingen liten lort!

Foto: Rakel

Foto: Chai


Jag har klarat av i princip alla moment som vi har kört hittills. Men än är jag inte klar med testet! Det väntar hastighetstest också! 25 varv på 5 minuter. Något som inte oroar mig det minsta eftersom jag vet att jag har väldigt bra kondis. :)


Fler bilder - Scrimmage 28:e jan

JP #37I kill cats!


Jag intar derby stance.

 

Mitt hår och hjälm går inte riktigt hand i hand, men det funkar!


Chai förklarar hur det går till.


Hjärtat tvingar publiken att köpa våra nya t-shirts!

Nyklippt

Jag smet förbi min frisör Kristofer på Cut The Crap för att göra något åt min två meter långa lugg. Väl medveten om att den var helt sönderblekt och det egentligen inte fanns något kvar att rädda. För första gången på länge så skippade jag snelugg! Det blev någon form av "rak" lugg, men aningen vildklippt, så där som jag vill ha det.

Sorgligt nog så rök mina polisonger. Sadness... :Men den nya luggen framhäver verkligen hela ansiktet på gott och ont. Till det positiva hör ju att öronen syns mycket mer och jag tycker pluggarna ser mycket större ut nu.

Så här lång var luggen innan.