Inställt

Att vara fotograf är nog det mest otacksamma som finns. Jag förstår nu varför somliga fotografer blir sådana svin och tror att de är störst bäst och vackrast och bara beter sig illa åt mot de övriga inblandade. Nu förstår jag varför de styr och ställer som diktatorer. Nu förstår jag varför de är okej med att andra redigerar deras bilder. För var fan är kärleken och hjärtat bakom fotografier idag egentligen? Jag tror människor slutar bry sig när någon tar steget över den tydligt markerade gränsen. Igår tog flera individer ett stort kliv över min gräns. Nu förstår jag.

Det spelar egentligen ingen roll vad jag skriver eller säger. Inga ord eller bokstäver kommer någonsin nå fram till dessa människor. Jag skulle snarare göra mig själv mer ovän och skitsnacket bakom ryggen skulle flöda som i en högstadieklass. Lägg av, jag vet hur det funkar.

Jag tycker att det är roligt att diskussionen ska bli av efter tolv på natten när fotograferingen ska dra igång nio på morgonen. Först då passar det sig att komma med åsikter och lägga skulden på att det är vi som har varit otydliga. Först då ska vissa vända kappan efter vinden. Givetvis har vi olika åsikter, men de ska inte dyka upp kvällen innan.

Det här är sista gången jag ställer upp gratis som fotograf i ett projekt - ett projekt som förövrigt hade blivit så grymt bra och där pengarna hade gått till någonting vettigt.

"Vi förstår, men det är väl bara att boka in ett nytt datum!" För jag har ju inget liv och har tid jämt och vi har inte alls en deadline. Vad är det för en liten drömvärld folk lever i egentligen, där alla tror att allt bara är fixat? Hur kan ni tro att vi klockan tjugo i ett på natten ska bestämma ett nytt tema och sätta igång nio på morgonen? För alla hade ju dykt upp och undrat över varför inte rätt rekvisita finns på plats, för det hade ju ingen tagit med sig. Det ska ju bara dyka upp av sig själv. Nu är jag förvisso sådan som fotograf att jag tar på mig allt från kostym till makeup och rekvisita, men det betyder inte att man alltid kan förvänta sig det med så kort varsel.

Jag är bara less.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback