När bilarna sover


Foto lånat av Rakel.

Ensam hemma

Tidigt imorse vinkade jag hejdå till min fina karl på centralstationen. Nu kommer jag att vara ensam en större del av november månad, tack och lov med en paus i mitten. Jag kommer dock ha att göra från morgon till kväll. Funderar snarare över hur tiden ska räcka till ändå. Jag hade tänkt ägna en stund åt att ladda upp bilder från helgen, men blogg.se envisas med att vända alla bilder åt olika håll. Något som jag ogillar starkt. Jag som tänkte visa upp ett litet smakprov från fotograferingen igår, men det får väl vänta. Lite nervös är jag dock över resultatet. Jag har blivit så känslig för att stå framför kameror nuförtiden. Kontrollfreak.

Om en timme ska jag möta upp ett par tjejer och rulla lite skates här i närheten. Känns som en hemlig klubb! Hur gammal var du sa du?

Nödvändiga onödigheter

Här har vi ett praktexemplar av ett riktigt nödvändigt onödigt matriellt ting! Alla Roller Derby-brudar swischar ju runt i snygga sockor med spejsade texter längst med benen. Jag kan ju inte vara sämre. Men... jag har nog inte valt standard. ;)

Lite för att fira att jag i år har lärt mig att tycka om bacon! Samt att ta död på myten om att alla med dreads är veganer! Kött är fest!

Lockiga dreads

I tisdags fick jag låna en frisörstol på Salong Black & White på Pipersgatan. Tänk om jag själv hade ett egen utrymme för en höj och sänkbar stol, vettig belysning och andra lämpliga verktyg! Vilken dröm! Jag är hur som helst sjukt tacksam över att jag fick låna en plats!

Nyanser:
Blond #613
Shocking pink
Barbie pink
Rasberry
Blackberry
Indigo
Silver
Svart #1
Snow white
Light orchid
Neongul
Blended dreads:
Barbie pink/Silver/Snow white
Blackberry/Svart/Rasberry
Barbie pink/Light orchid/Rasberry

Totalt 70 Double ended dreads

Inställt

Att vara fotograf är nog det mest otacksamma som finns. Jag förstår nu varför somliga fotografer blir sådana svin och tror att de är störst bäst och vackrast och bara beter sig illa åt mot de övriga inblandade. Nu förstår jag varför de styr och ställer som diktatorer. Nu förstår jag varför de är okej med att andra redigerar deras bilder. För var fan är kärleken och hjärtat bakom fotografier idag egentligen? Jag tror människor slutar bry sig när någon tar steget över den tydligt markerade gränsen. Igår tog flera individer ett stort kliv över min gräns. Nu förstår jag.

Det spelar egentligen ingen roll vad jag skriver eller säger. Inga ord eller bokstäver kommer någonsin nå fram till dessa människor. Jag skulle snarare göra mig själv mer ovän och skitsnacket bakom ryggen skulle flöda som i en högstadieklass. Lägg av, jag vet hur det funkar.

Jag tycker att det är roligt att diskussionen ska bli av efter tolv på natten när fotograferingen ska dra igång nio på morgonen. Först då passar det sig att komma med åsikter och lägga skulden på att det är vi som har varit otydliga. Först då ska vissa vända kappan efter vinden. Givetvis har vi olika åsikter, men de ska inte dyka upp kvällen innan.

Det här är sista gången jag ställer upp gratis som fotograf i ett projekt - ett projekt som förövrigt hade blivit så grymt bra och där pengarna hade gått till någonting vettigt.

"Vi förstår, men det är väl bara att boka in ett nytt datum!" För jag har ju inget liv och har tid jämt och vi har inte alls en deadline. Vad är det för en liten drömvärld folk lever i egentligen, där alla tror att allt bara är fixat? Hur kan ni tro att vi klockan tjugo i ett på natten ska bestämma ett nytt tema och sätta igång nio på morgonen? För alla hade ju dykt upp och undrat över varför inte rätt rekvisita finns på plats, för det hade ju ingen tagit med sig. Det ska ju bara dyka upp av sig själv. Nu är jag förvisso sådan som fotograf att jag tar på mig allt från kostym till makeup och rekvisita, men det betyder inte att man alltid kan förvänta sig det med så kort varsel.

Jag är bara less.

Ett nytt par har anlänt

Mina nya pluggar kom idag! Hurra! Jag sabbade ju ena pluggen av mitt tidigare par som jag bara hann ha i ungefär en vecka. Eftersom jag aldrig har haft så fina pluggar förut så var det ingen tvekan om att beställa nya. Jason var tydligen bortrest så någon annan tog emot beställningen och avslöjade att det inte fanns tillräckligt med färg inne, men de blev ju himla bra ändå måste jag säga. Var lite orolig där ett tag.

Det här paret är bredare, så förhoppningsvis lär de ju sitta kvar lite bättre. Plus att jag ska börja sova utan pluggarna om nätterna så örsnibben drar ihop sig lite och håller kvar pluggen på dagarna. Jag kan ju avslöja att jag upp till den här storleken har sovit med pluggarna i. Har aldrig upplevt det som något problem faktiskt.

Dessa är i 56 mm (Nu har jag större örsnibbar än Chai. Vem kunde tro det?)


Bilden är tagen med mobilkamera, därav kvalitén.

Dagen innan

Jag blir så sjukt less på hela fotoprojektet. Inte på idén i sig, utan på alla tjejerna som inte fattar konsekvensen av att hoppa av i sista sekund. Ja, det är säkert flertalet av er som kommer hitta sig fram till detta inlägg. Besviken är jag. Hur kan folk förvänta sig att det inte är hela världen att hoppa av dagen innan när vi har ett visst antal bilder som måste genomföras om det hela ens ska bli av?

Det är sjukt frustrerande att ställa upp som fotograf när ingen förstår varför det krävs nästan larvig struktur och planering av hela dagen. Människor som aldrig har varit i närheten av en kamera (varken bakom eller framför) verkar tro att det bara är att ta med en dyr kamera, ställa sig i en mörk källare med en stor grupp människor, ta med lite kläder och improvisera fram bilder. Med vana och asgrymma modeller så går det absolut att få till riktigt bra bilder även under dessa omständigheter, men nu är ju inte fallet så. Det är ett gäng tjejer där hälften förmodligen aldrig har stått framför kamera. Detta har jag respekt för och vet hur det är. Därav planering, planering, planering!

Jag vet att det som blir kommer att bli asgrymt, men...

Projekt

Just nu ligger allt mitt fokus på Annies fantastiska dreads, som nästan, nästan är färdiga nu. De är lite utöver de vanliga och inneåller fler nyanser än vad jag har fingrar. Men som vi alla vet så var det bara ljug för jag kan inte fokusera på bara en sak utan har tio andra projekt på gång samtidigt. På tisdag nästa vecka har vi i alla fall bokat in tid för inflätning och jag är nog minst lika spänd inför det som hon är! Om jag är färdigt med dreadstillverkning efter det? Oh nej! Tre kunder till står på tur!

Jag nämde alldeles nyligen att ett fotoprojekt planerades. Nu efter all planering så äger det faktiskt rum redan på lördag (om inte vädret skiter sig fullständigt.) All planering av bilder, ihopskrap av människor har verkligen blivit färdigt i sista sekund och då är ändå allt inte riktigt färdigt. På torsdag ska jag iväg och handla specialeffekter! Tänker inte riktigt ännu avslöja vad det är för fotoprojekt. Men håll ut så ska ni se att ni kan få ta del av del hela inom snar framtid!

Avslutningsvis bjuder jag på en bild från dagens träning. Haha!


Foto: Karin Widén

Stilprojektets utställning

Här är bilder från utställningen under kulturnatten i Karlshamn den 1 oktober.
Bilderna har jag lånat från Stilprojektet då jag själv inte var på plats för att se utställningen.GarageRull

Igår kväll mötte jag upp tjejerna för att träna i ett tomt garage. Jag måste löjligt nog erkänna att det kändes som att vara tonåring igen, inte för att jag någonsin har hängt i garage och åkt något hjulbärande färdmedel och inte för att det ens var länge sedan jag var tonåring. Men ändå! Jag gillart! Så skönt att slippa känna sig så vuxen hela tiden och få bryta vardagliga mönster. JP ÄR TILLBAKA!

Första åket med mina nya skates. Jag verkligen älskar de gula hjulen! Klara hjälpte mig att tejpa dem så stiligt med silvertejp för att jag skulle slippa sabba dem direkt. Det är därför de ser ut som de gör. Nja, det blir till att skaffa något läckrare som skydd än silvertejp.

Mina nya pluggar

Jag hann ju knappt visa en bild på mina finaste pluggar någonsin, innan jag lyckades sabba ena. Det här är sorgens dag... Halv sex imorse stod jag och dammsög upp vad som var kvar av min ena plugg efter att den gått i backen. Pluggarna var så perfekta på alla vis! Får ta och beställa ett par nya, kanske i sizen större när jag ändå är igång?

Men som tur är så hade vi ett par extrapluggar liggandes här hemma. Dessutom så är de ju riktigt snygga! Måste tänka positivt... jag slapp ju i alla fall downsiza. Men it hurts so bad i mitt hjärta! KLANTARSLE!

Pluggarna skaffar jag hos CALM

Rullskridskorna är här

Jisses. Det är mycket nu kompis.

Idag kom paketet med mina skates. Givetvis åkte jag på en tullavgift. Okej, fine, det är helt enkelt bara att gilla läget. Vad jag däremot blev förbannad över var över hur de har misshandlat mitt paket i tullen. Någon måtta får det väl ändå vara? Nu har jag små kulor över hela lägenheten. Ni vet sådana där påsar som ska dra åt sig fukt. Eftersom de inte har stoppat tillbaka varken papper eller dessa små påsar i rullskridskorna. Sur blir jag!

Sen blir jag irriterad över hur jävla omständigt det ska bli för somliga människor när man lägger upp en idé som man helt enkelt får välja att ansluta sig till eller hålla sig ifrån. Enkelt? Tydligen inte.

En positiv sak är ju att mina skates sitter som smort och är hur fina som helst! Nu går jag under jorden ett tag och styr upp mitt väldigt roliga men fullbokade liv!

Lördagsgodis


Lång dag

Nu sitter jag med en ny hårtoning i håret. Söker ju den perfekta orangea/röda nyansen till mina syntetdreads. Vore helt klart ganska skönt att slippa blanda till egen färg varje gång. Jag vet att jag har flera läsare som är på jakt efter schyssta röda färger. Ska se om jag inte hinner lägga in en bild på resultatet i min hårguide redan idag!

Idag är tanken att jag ska göra dreads hela dagen! Sen i eftermiddag ska jag iväg på fotojobb med mig själv bakom kameran. Batteriet är på laddning och utrustningen checkad. Nu är jag pepp!

Kan ju avslöja att jag har ytterligare ett fotoprojekt på gång tillsammans med två damer. Åter igen jag själv som fotograf. Detta ser jag också fram emot och tror kommer bli riktigt bra och stort.

Skates på väg

Nu har jag skickat iväg en beställning på skates, hjul och tåstopp!


Större örsnibbar

Mina gorillaglasspluggar kom igår! Aaah! De är i samma nyanser som glaspluggarna jag har i öronen här uppe i min header (om jag inte har bytt header nu när det läser det här i framtiden) Äh, jag dumpar en bild. Hur som helst så är jag riktigt, riktigt nöjd! Varför jag inte lägger upp en bild på de nya pluggarna är för att jag satte i dem i öronen inatt och helt enkelt inte har haft tid att ta en bild.Nu är jag uppe i 54 mm

Roller derby gång två

Idag fick jag äntligen tag på knäskydd och grejer. Hittade ett paketpris oneoff inne i stan för 550 spänn. Nu är det bara rullskridskor kvar. (äsch... detaljer ;) ) Ska faktiskt skicka iväg en beställning imorgon om allt går som planerat. Idag var nog nämligen sista dagen jag kunde köra med lånerullar.


Det var precis lika roligt att åka idag! Har fortfarande ont i arslet efter att ha ramlat baklänges senast jag åkte. Nu har jag fått in lite bättre teknik och vi tränade en del på att falla med stil, så idag klarade jag mig från smällar!

Nästa pass blir tydligen redan på lördag, men utan de där skorna på hjul blir det ju rätt knepigt. Hoppas att jag hinner få dem till nästa vecka i alla fall! Tänk att jag skulle bli en sån här nörd! Har tom beställt ett par stiliga knästrumpor med en släng av chai och jp-humor. Ni får se när jag har fått dem på lådan.

Tisdag

Imorgon är det dags för Roller derby-träning igen. Som jag har längtat! Det är helt sjukt vilken otur jag har haft med att hitta allt från skydd till passande namn. Med lite tur så hinner jag få tag på skydd imorgon, precis innan vi drar igång. Tror att jag har hittat en butik som har allt inne på lager. Vill ju ha egna prylar!


Foto: Mooness

Brunch

Brunch på Hard Rock idag.

 

Idag är det high carb high fat-dieten som gäller. Med start igår kväll och det går rätt bra faktiskt. ;) Det här är en sådan viktig dag i livet att jag måste dokumentera det hela. Kolhydrater är kalas!

Vi passade på att flanera runt på stan ett slag. Jag köpte mig ett par svarta hotpants på American Apparel. (Bild lånad från amazon.com) Mina har vit kant och inte rosa! Jag hade tänkt ha dessa på Roller Derby-träningar. Väldigt basic, men kommer alltid att funka vare sig ute på plan eller hemma framför tvn. Eftersom nästa träning är nu på onsdag så var det mer eller mindre ett "panikinköp" från min sida. Jag tycker egentligen att American Apparel tar obehagligt höga priser här i Sverige och drar mig helst från att handla där när jag har Ebay nära till hands. Så det är mitt tips till er. Handla på Ebay!


Roller Derby

Idag var jag iväf på Swedish Royal Roller Derby-träning. Måste erkänna att det verkligen inte är något som har intresserat mig öht, men nu blev jag inbjuden av Amanda och eftersom jag lever efter mottot - Du kan inte säga nej förrän du har testat, så var det bara att pallra sig dit. Knästrumpor och minishorts - check!


Inte illa pinkat av mig! Jag fick tillochmed kommentarer som "Vill du köra om mig? Du är ju så snabb" (EVUL LAUGH)
Riktigt roligt var det. Det kunde jag aldrig ana. Fast löjligt nog så var det mycket tack vare att jag inte behöver skippa dreadsen då det fanns en hjälm som passade! Jag vägrar allt som innebär att jag inte får ha vilken frisyr jag än önskar. Mitt hår är ju jag.

Så nu mina damer och herrar så är jag involverad i sport! Nu är jag med och spelar Roller Derby med fortsättning på onsdag! Helt sjukt!