Lite sol - tack!

Snön och vintern har inte anlänt, men ändå kan jag inte sluta längta efter att det ska vara över.



Saknar sommarfräknar och New York.

Brunt och silver

Här är håret som jag flätade in på Fanny förra veckan.


Foto lånat av Fanny

Singel ended dreads
4 st silver
6 st bruna

Double ended dreads
20 st blended
15 st bruna
5 st silver

Hitta billiga & snygga kläder - Tips 1



På Tradera fyndade jag massor tills den dag då jag blev blåst av två pers inom beloppet av en alldeles för kort tid. Så jag har inte köpt något därifrån på säkert 5 år, men jag vill ändå skriva detta som tips med tanke på att alla människor faktiskt inte är dumma i huvudet och lurendrejare. Även om det ibland känns så.

För att hitta snygga kläder till en billig peng så får du räkna med att ge lite tid åt att leta. Men det är ju inte värre än en dag på stan! Nu får du i alla fall sitta ner och kan bunkra upp med gott att äta, samt slipper djupa suckar från partnern som följer med för att vara snäll, men egentligen helst bara vill hem. ;)






Låt säga att du gillar mörka rock och metalkläder, något som tusentals andra svenskar också gör. Istället för att söka på något alldeles för uppenbart och för många ord, tänk istället lite taktiskt. Sök på något annat ord än "metal" och "rock", vilket säkerligen alla andra också kommer att söka på! Ha lite fantasi och tålamod! Prova exempelvis med "Svart" som sökord. Jajemen, du kommer få upp tusentals fler träffar. Sätt igång och leta!

Verkar en träff lovande
Kika då in på säljarens övriga annonser. Förmodligen kommer resten av grejerna bestå av samma stil.

Studera de fula bilderna lite bättre.
För ingen vill köpa om det är en ful bild, trots att det kanske egentligen är ett riktigt kap.

En gång hittade jag mig själv fram till ett plagg med tillhörande text "Randig kjol storlek S" (50 kr)
Efter att ha studerat den extremt usla bilden närmare genom inzoomning så såg jag att pyttelite av kjolens lapp där bak syntes. Det visade sig vara Lip Service. Förmodligen trodde dessutom nog många att kjolen var brun, då kamerans vitbalans var felinställd. Det var bara jag som la ett bud.

Jag misstänker att det finns flertalet fall där någon annan (exempelvis förälder) säljer bort den utflyttades lämnade prylar och inte har en jäkla aning om vad det är de säljer. Därför kan du lika gärna hitta en riktig diamant i form av en kanonsnygg 50-talsklänning, om man nu gillar det, för under 50-lappen för att sökordet är typ "söt klänning"

Så prova dig fram med med bredare sökord.



Lägg inte budet en vecka innan! Även om det är en bild som talar för att ingen annan kommer att vilja ha den, så är ett ynka bud vad som kommer att förstöra för dig. Det budet du har lagt, även om det är på 1 krona, talar för att någon tycker att det här plagget är tilltalande av någon anledning. Vips så har du dragit till dig en onödig rival som förmodligen inte ens är särskilt intresserad av plagget egentligen.

Vänta till sista minuten - bokstavligt talat!











En del budgivningssidor har ju en klocka som räknar ner, men annars så är det bara att ställa din egna klocka så att den stämmer överens med siten. Glöm inte att vara inloggad innan bara!

 

 

 

 

 

 

 

 


Angela

Här har ni det färdiga resultatet av dreadsen som jag tillverkade. Visade ju upp en bild på bara dreadsen i inlägget Petrol Green. Men nu är de på plats. De är inte inflätade av mig!

Så för den som har missat så skickar jag även dreads på post om så önskas!

Foto: Lånat av Angela


Shoppa billigt - det kan jag

Det är fint när man hittar riktiga pärlor till affärer när det gäller påfyllnad av garderoben. Jag är inte alls mycket för att handla kläder till fullpris. Om det inte är något jag verkligen känner att jag vill ha. Då kan jag gå lös på tusenlappar.

Jag är tillochmed riktigt snål när det kommer till kläder. Mina krav är att de ska vara i H&M-priser, gärna billigare, men vara ovanligare till designen än vad H&Ms kläder är. Sjuka krav, jag vet. Men är man envis som jag så går det.

Denna gång blev det en kasse med kläder för 250 kr.
  • En kjol i hälften vitt skinn och hälften jeans.
  • Ett par militärgröna mini-jeansshorts.
  • En knyttopp. Som en extradetalj på exempelvis ett linne då den inte täcker så mycket.
  • En svart militärinspirerad väst, med allt från fransar till schyssta mässingfärgade knappar.
  • Ett par väldigt modekorrekta svarta hotpants/trosor som går upp till naveln med tillhörande hängslen. Ni vet, sånt där som alla modemagazins framsidor är täckta av som man frågar sig själv när man skulle använda i det verkliga livet. Jag svarar - Roller derby!
  • Plus dessa par skor:


Så vi kan ju snabbt räkna ut att det var skorna som var "dyra" i det här fallet. Bara kläderna gick ju på 130 kr. ;)

Jorå

Chai jobbade under en suspensionträff i Oslo i södags där (såklart) Rolf befann sig för att hänga suspension. De hade tydligen samtalat en del och i samtalet hade han frågat efter mig.

Alltså, haha!

Jag tror aldrig att han och jag har skakat hand ens en gång! Att jag kommer ihåg honom är inte så himla märkligt, men varför kommer han ihåg mig? Chai och jag har alltid skämtat om det här bara för att han fotade mig så himla mycket under Oslo Suscon förra sommaren.

"Vem fan är Rolf?"


Världens mest piercade man.



Blommor och blad

Mina naglar har åter igen åkt på en redig förvandling av Anni. Denna gång fick hon mer eller mindre fria händer, så med pensel jobbade hon fram lila blommor med tillhörande gröna blad.


Här hittar du Anni:

Nail'd Stockholm
Salong black & white
Pipersgatan 25
Tunnelbanestation Rådhuset

Dagens


Sportarmband

JP BETYGSÄTTER



Jag har fått ett sportarmband för Iphone, som jag provade igår kväll på gymmet. Riktigt skönt att slippa hålla reda på ytterliggare en sak. Vattenflaska och nyckel räcker att hålla reda på för min del. Nu är det bara att peta ner nyckeln i en liten ficka som sitter på armbandet. 2 in 1!

JÄVLIGT ful, men komfortabel!
Mycket skönt material, lite babylen hud-material med en touch av baddräkt. Ni hör ju, så skönt!

Den sitter på plats vid löpning och liknande övningar. Kettlebellövningar är dock bara att glömma. Kardborren går upp vid första svingen.

Jag ger den 3/5!


Dreads och dumle

I tisdags var min trognaste kund Fanny här och fick sina nya dreads inflätade. Vi kom fram till att första gången hon fick dreads inflätade av mig var samma dag som jag åkte iväg för att träffa Chai för första gången. Längesen! :) Hon ger mig lätt de roligaste beställningarna av hår!

Jag fick en julklapp av henne! <3 Och jag som har varit så sjukt nyfiken på hur de här smakar!


-


Petrol green

Tråkigare bild får man ju leta efter. Skäms ju ibland över att säga att jag äger en kamera för över 20 papp och använder kompaktaren flitigare. Men det är ett bildbevis på ett av helhåren som jag har pysslat med nu på senaste. Blev klar med ytterligare ett helhår med dreads för någon dag sedan, som ska flätas in på kunden imorgon.



Nyanser:
#2 (dark brown)
Petrol green
Candycanes:
#2/Petrol green

Totalt 60 Double ended dreads

Bump


Foto: Rakel

Mitt nya armband

När Chai var i Norge och jobbade så satte jag honom på en uppgift att hitta ett paket av de där goda kakorna som jag hystade i min under Suscon förra sommaren. Det var tydligen mycket svårare än vad man kunde tro att hitta dem.

Som plåster på såren så kom han istället hem med en annan överaskning. Nämligen det där fina armbandet som jag har suktat efter i ett par år! Det är lika fint som kakorna är goda! Ett armband för oss som inte vill ha en bcr-ring under huden. ;)


Gult

Jag köpte två par nya shorts för roller derby-träningar som nu är på väg hem till mig.


Utan någonting

Jag kom hem för en stund sedan efter en fotografering av Natalie Sundling. Vi är ett riktigt dreamteam! Jag lät mig fotograferas utan löshår i någon form, vilket jag extremt sällan gör. Eller tja... den röda tråden i bilderna blev väl just utan någonting. Stilrent förstås. Jag har inga problem med det hela, men jag vet att så många andra har det. Så vi får helt enkelt se var när och hur bilderna dyker upp.

Något jag helt klart vet är att med lite färg på kroppen så hade bilderna blivit ytterligare lite bättre. Jag känner mig så sjukt dassig, tråkig och grå trots att mitt hår är knallorange. Det här är inte jag. Nu är det på tiden att sätta permanent färg i huden.

Fredag

Kolhydratsintag torsdag: Maxat!
Träningsresultat fredag: Maxat!
Träningsform: Springa för livet på löpband i en timme

Note to self: Ät mer bullar i helgen

Ny kategori

Jag har fått en hel del frågor kring min träning (haha, what? Ni frågar mig?)
Så jag tänkte att jag skulle ta och skriva ner vad jag håller på med lite då och då, samt skriva om annan viktig vetenskap kring träning. Som tex bästa håruppsättning av dreads vid hård träning eller hur du lär dig att springa ifrån zombies genom löpbandsträning. Sån där information som internet inte kan leva utan!

Idag blev det:
  • 50 min på löpbandet
  • 10 min på trappmaskin
  • Magövningar
OM jag är stolt över min prestation på löpbandet? Svar Ja. Det finns nog ingenting som är tråkigare än löpband och nu sprang jag dessutom rakt igenom hela passet.


Inbitna musiker

Igår var jag inbjuden till en lite mindre tillställning, i en lite "finare" del av Stockholm - nämligen Östermalm. Wuuuuuh. Min mosters man spelade tillsammans med bl.a. Patrik Isaksson. En svensk artist som jag faktiskt kan uppskatta om det inte vore för den där typiska svenska musikerandan som han och många fler besitter efter en längre musikkarriär. Det är nog inte någon idé att jag ens försöker förklara vad jag menar, men det är lite känslan av gaffelskrap mot tallrik.

Jag är nog skadad för livet efter min tid på AF.



Bootcamp day II

Om ni någonsin ska köpa mig en fin present för kroppsutsmyckning så ska det givetvis vara i gult!

 


Nu ska jag strax iväg på sista dagen av Roller derby bootcamp.


Halloween

Förra lördagen bjöd vi över gästartisten Ron som var på besök i Sverige. Danne hakade också på. Chai och jag slog på stort och körde sammarbete i köket! Jag gjorde blomkolsmos (vilket är tio gånger godare än potatismos enligt mig) och Chai gjorde schnizel på köttfärs. Till det serverade vi en fetaostsallad. Som sagt: diet behöver inte innebära äckliig mat.

 

Men nu var det inte maten jag skulle berätta om! Det var egentligen menat att vi skulle hänga hos Amanda under kvällen, men eftersom Calm stängde vid 16 och vi hade dötid att slå ihjäl så började vi hos oss.

Väl framme hos Amanda möttes vi av flera starka karaktärer. Låt mig få presentera!

Lite levande wordfeud ägde rum.


Den som säger att man inte kan ha hjälm och sombrero på ett dreadsbeklätt huvud HAR FEL!


Sen var det hög tid för uppdelning av alla människor. Somliga skulle till Kolingsborg och vi andra till någon annan oklar destination. Det slutade med att de flesta följde med till Anchor. Ett ställe som jag fortfarande tycker är gravt överskattat. Jag har svårt att se det festliga i att stå och trängas när det inte ens är ett band eller dans inblandat. Däremot gör de faktiskt rätt bra drinkar på anchor och denna kväll blev en gratis drinkkväll. 8-) Tack och bock!

 

Efter inte så noga övervägande rullade vi till Medusa för att avsluta med poledance, några drinkar till, en nykär Chai, en gnutta drama och ett svimningsanfall av Ludvig. Vilken fest!


Då rullar vi

Det är lätt att se hård och häftig ut inför helgens Roller derby bootcamp. I själva verket håller jag på att kissa på mig i vetskapen om hur hårt jag kommer att bli tacklad idag. Har jag sagt att jag hatar allt som har att göra med någon form av hastighet? Samt att jag är livrädd att åka på något, nära andra människor som också åker. 

Jag känner att jag har valt helt rätt sport!


Helg på hjul

Jag vaknade vid åtta imorse och nu är grannen redan i full gång med att spela Antony and the johnson, jättehögt! Samma granne som höll mig vaken i natt med just samma musik. Människan lär ju nyligen ha upptäckt Antony and the johnson och därför känner ett sådant behov att spela det om och om och om igen. Jag brukade älska samma musik jag med. Men nu kommer jag aldrig kunna lyssna på Antony igen! DAMN YOU!

Hela denna helg är det roller derby bootcamp som gäller. Dumt nog blev jag vrålhungrig direkt när jag vaknade, så nu har jag precis fått i mig en brottarfrukost. Min tanke var att äta kvarg till frukost och sedan ett stort mål precis innan jag ska åka. Men ICKE! Jag lyckades improvicera ihop ett riktigt stadigt mål som jag förmodligen kommer hålla mig mätt på ett tag ändå.

Ägg och bacon-röra med salladslök och gregisk yogurt. Salt, peppar, oregano och paprikapulver. Vid sidan om hade jag uppkryddad grekisk yoghurt och gurka. Åh vilken matsensation det blev! Man skulle ha någon form av kyllåda att förvara mellanmål i under sådana här dagar.  Jag har för mig att designtorget har någon variant. Det är ju inte alltid det finns tillgång till en affär att handla kvarg och keso och liknande.


Jag bjuder på en snodd bild från en av våra träningar. Tyvärr minns jag inte vem som tog bilden!

Fotografering

Att få stående bilder åt rätt håll är fortfarande ett problem här. Helgens alla mycket fina bilder får alltså vänta lite till. Tills dess att jag kommit på en lösning.

 

En bild lyckades hamna åt rätt håll.


Jag var ju iväg på en fotografering i söndags. Så mycket mer om det kan jag inte avslöja egentligen. Inte annat än att visa ett ytterst litet smakprov från när jag precis har blivit fotad. Men inom någon vecka eller två så ska jag avslöja vad bilden ska vara med i för sammanhang!