Kondition

Jag vaknade mycket tidigare än planerat så jag begav mig ut på en tidig springtur längst med årstaviken. Det hade jag förvisso redan planerat att jag skulle göra, men det blev bra mycket tidigare på morgonen. Jag har inte varit ute och sprungit på tre år så jag fasade för att jag skulle få håll efter en halv meter så som det brukade bli med min dåvarande kondition. Men jävlar vad mycket bättre jag har blivit! Nu kan jag springa ifrån zombies! Skulle vara kul att lära sig att springa rätt och på riktigt och bli grym på det.

Det här är det bästa jag har gjort på länge! Det luktade dessutom tjära från alla båtar, vilket kan vara en av de bästa dofterna på jorden. Lite tjära på parfym vore något... mums! Hoppas jag vaknar lite för tidigt imorgon med. :)

En månad kvar

Om exakt en månad så lämnar jag Sverige ett litet tag. Jag skrev ju för ex antal veckor sedan att en resa bokades och nu är det väl på tiden att jag avslöjar vart. Tillbaka till Israel blir det! Det ska bli sjukt bra! Jag var ju där för tre år sedan men det blir nog två helt olika upplevelser. Nu blir det mer att turista med allt vad detta innebär. Sist var jag ju nere och hälsade på min vän Hannah med ett par andra bruttor och bodde i ett gästhus i Betlehem. Nu blir det istället hotell i Jerusalem med min lilla mamma.

I sommar blir det även en till resa långt, långt bort i världen. Vart avslöjar jag dock inte förrän biljetterna är fixade och klara. Jag tror nämligen knappt på det själv!


SATS SÖDRA STATION

Nu på morgonen när jag slöläste bloggar så gled jag in på några sidor där de bloggar om sina upplevelser på Sats södra station. Det är visst flertalet personer som känner sig lika ovälkomnade som jag. Som exempelvis det här med att hälsa när man kliver in och ska dra kortet. Eller snarare avsaknaden av ett hej. Nu finns det såklart somliga som är tokglada och trevliga, men det är ju sällan dessa som står bakom kassan. Efter incidenten av mina stulna Pumadojjer så har jag faktiskt inget över till personalen som jobbar där om jag ska vara helt ärlig.

Sen fattar jag inte grejen med att låsa in en massa bra träningsverktyg i ett skåp och säga att det enbart är för personer som tränar med personlig tränare. Efterblivet med tanke på att man betalar över 500 spänn i månaden!

Och varför köra samma musik om och om och om igen?! Bäst är ju när samma låt spelas flera gånger i rad. Ja visst alla kan väl sitta hemma framför datorn någon gång och fastna för en riktigt bra låt och känna att DAMN vad bra den är! MEN INTE PÅ GYMMET! Vi andra vill inte bli utsatta för dennan typ av terror!

Nu är jag helt övertygad om att någon som arbetar på sats kommer att trilla in här och känns sig förolämpad. ta tillfället i akt och bli lite trevligare mot oss som kliver in istället.

Sen till er gäster! Ge fan i att spraya på maskinerna med flaskan vinklat mot personen bredvid. Tror ni att blomsprutor har en magisk funktion som gör så att vätskan magnetiskt fastnar enbart på maskinen? NEEEJ DET FUNKAR INTE SÅ! Att det ska vara så jävla svårt att förstå att personen bredvid blir dränkt av medlet samt får andas in skiten?!

Nya naglar

Inför den långa påskledigheten gick jag och införskaffade mig naglar! Jag är sjukt nöjd! De glittrar, de matchar håret, de är långa och bara alldeles alldeles jag!Gelénaglar med fransk manikyr i orange samt glitter. Ovanpå är det byggda akrylblommor i rött och gult glitter med swarovski-kristall i mitten. Långfingernaglarna är även smyckade med kristaller.
Naglarna gjorde jag hos Annelie 
Salong black & white
Pipersgatan 25
Tunnelbanestation Rådhuset

Uppdatering

Det måste ju finnas något smidigare sätt att uppdatera här via mobilen och samtidigt få det att se vettigt ut. Jag lyckas ju inte ens få till radbrytningar. Jag är nog inte så tekniskt lagd kanske. Vad jag egentligen ville skriva om är hur mycket jag har lyckats ta på mig att göra framöver. Tänk att jag aldrig lyckas vara helt ledig under påsk. Äh skitsamma! I lördags skulle Matilda ha hjälpt mig att fota kläder, men hon kom över två timmar senare så det hann vi inte. Alltså är garderoben fortfarande full av grejer som bara väntar! Nä, frågan är vad jag skulle in och skriva här egentligen? Nu är det varmt och snart ska jag ut och inviga mina Jeremy Scott skor! Vilken fest!

Tabata nr 2

Jag är helt slut i kroppen idag efter veckans alla pass. Igår körde Chai och jag Tabata igen. Jag tänkte att det skulle passa bra som veckans sista träning och verkligen få köra slut på mig själv. I samma stund som vi drog igång och cyklade så ångrade jag mig! Jag hade ju träningsvärk i låren redan innan vi drog igång.

Hela passet resulterade i ett poäng sämre än sist! Så irriterande, men förståligt. Cykeln drog verkligen ner hela resultatet. När det kom till rodd så hade jag EN METER sämre än sist! För dåligt! :D Däremot höjde jag mina resultat i knäböj, crunch och rygglyft. Så jag är mycket nöjd ändå.

Nu ska det vilas i två dagar, sen på't igen!

Se så stilig jag är som tecknad!

 

Snart kommer Matilda över och ska hjälpa mig att fota kläder som ska säljas! Det är på tiden att det blir gjort. Under tiden jag väntar så ska jag fortsätta att beta av lite syntetdreads på en beställning som jag har fått in.


Dagens pass

Jag har säkert nämt hit och dit att jag tränar fem dagar i veckan. En av dagarna dansar jag Bollywood. Men vad gör jag annars då?

Dagens pass blev:
 • 5 km löpband
 • 20 min rodd
 • Äta banan-paus
 • Ryssövning totalt 60 st
 • 90 crunches
 • 60 rygglyft


Jag trodde aldrig i mitt liv att jag skulle bli intresserad av att träna! Jag har alltid varit vig som ett kylskåp (jag skojar inte!) och lat som en säck potatis. Bortkastad tid det där med träning, trodde jag. Men icke! Allt handlar bara om att prioritera har jag insett. Jag har ju givetvis fått välja bort saker som dator och en stor del av min hårverksamhet och annat pyssel. Men sånt kan jag ta igen under helgerna!

Snart lär jag ju skaffa en tränings-kategori så som jag håller på. Galet!

Töjd septum och nya pluggar

Jag har ju lovat bildbevis! Min septum blev alltså töjd till 3,2 mm förra helgen. En perfekt storlek om ni frågar mig! Som jag har längtat i alla dessa år men alltid fegat ur. Om det gjorde ont? JA!


Sen vill jag även visa upp mina nya pluggar som är så skadat snygga! Pluggarna är gjorda av träslaget tamarind och är alltså gulaktiga. Kommer bli riktigt snyggt till mina dreads i sommar tror jag.

Det har kommit in en massa sjukt snygga pluggar i både trä och sten nu. Så kika in på CALM på Hornsgatan i Stockholm.

Röda extremtoningar

Förhoppningsvis så har jag efter detta inlägg lyckats göra någon intresserad av att sätta lite färg på vardagen, men innan du sätter igång så är det ett par punkter du behöver veta:
 • Bleka håret är ett krav för att toningen ska fästa.
 • Det krävs tålamod. Toningen kommer att tappa färg redan efter någon tvätt.
 • Håret tenderar att färga av sig på textiler och liknande när det är blött.
 • Resultaten blir olika från hår till hår! Så stirra er inte blinda på hur det blev på mig. Men här har ni en liten vägledning i alla fall.
 • När jag skriver att jag blandar två toningar så gör jag det i en tom burk från tidigare toningar. Jag rör helt enkelt ihop det med en sked i burken innan jag aplicerar det i håret.

Här nedan kommer information om de olika toningarna som jag har använt mig av under mina år som rödhårig, samt bild på resultatet.
Här har jag blandat färgerna Tiger lily och Infra red. Båda från märket manic panic. Kanske 70-30 eller nåt sånt, för att det inte skulle bli allt för mörkt. En mycket snygg nyans om ni frågar mig!I somras efter min period som vithårig så gick jag över till en orange toning och ett annat märke.
Manic Panic Tiger lily. Nyansen var perfekt till mina dreads redan från start, vilket resulterade i att färgen började avta redan efter en tvätt. Som jag skrev i en av punkterna ovan så tappar toningen sin färg vid tvättning av håret. Så mitt tips till dig som vill matcha dina dreads är att antingen välja en lite mörkare ton från början, eller slinga luggen i både ljusa och mörka toner.
Den här toningen är den jag använder mig mest av när jag inte har mina dreads i håret. En stilren, extrem, men inte tomteröd toning.


Från allra första början i min kariär som rödhårig så valde jag att blanda Flame och Poppy red från märket Directions. Detta för att poppy red har en tendens att dra mer åt det rosa hållet efter ett par tvättar. (Jag har alltid varit ute efter en varmare ton.) Den här extremt röda nyansen höll sig snygg i många tvättar!


MANIC PANIC VS DIRECTIONS

Ärligt talat så kan jag inte bestämma mig för vilket märke jag gillar bäst. Directions är mer tillgängligt här i stockholm i alla fall och är billigare. Manic panic tycker jag har lite roligare variationer på sina färger, samt att burken är mycket större än Directions. Vilken som håller flest tvättar är lite oklart. Tror att Directions ligger lite bättre till där, men då snackar vi någon tvätt extra där eller nåt sånt.

Inflyttningsfest hos Yann

Känns ju som att den där jävla blomman är mitt märke nu. Fast och andra sidan är det ju bra att ha någonting som folk kommer ihåg när jag byter frillor som andra byter kalsonger. Dvs inte allt för ofta, men lagom.

 

Nog med töntigheter nu! Det här inlägget handlar om Yanns inflyttningsfest ute i Haninge!
Jag måste säga att grabbarna kirrade bästa inflyttningspresenten i världshistorien. Faktiskt. Snacka om att slå ihop allt det bästa. Vilka minns inte gurkor med gelehallon i? Och vem har inte gett bort en purjo istället för blombukett? Nähä... det var visst en förortsgest. Adde trodde att gurkan med gelehallonen var någon slags sexuell gest som morsor gav bort på kalas. Haha. Varför inte? Godiset Polly fick agera lecakulor till den här vackra plantan.


mr Yann

 
Jag hade ett mål under kvällen, dvs att bli så pruttfull som möjligt. Varför? Därför! Nä, allvarligt talat så bestämde jag mig för att det här var dagen med stort D då jag skulle töja septum. Jag har velat göra det i flera år men jag har varit så förbannat vek för smärta. Eller bara tanken på smärtan! Trot eller ej, nu blev det av! Jag tackar alla som var närvarande. (om jag bara kunde minnas vilka som var i samma rum) Chai, Svartarms-Johan och Adde vet jag var där, för vi hänge mest hela kvällen. Tror jag? :)
Jag tycker själv att det var en patetisk grej, men jag tar hellre en tönt-stämpel och bakfyllan dagen efter än smärtan att töja septum som nykter. Nu är det gjort i alla fall och jag är jättrenöjd! Nu ser det inte så larvigt ut längre. 3,2 mm är jag uppe i nu om någon undrar.Kvällen fortsatte med att Yann fuskade sig igenom Singstar! Haha. Så himla dåligt!

Mitt egna hår

I lördags plattångade jag håret och lät Matilda fota det åt mig. Jävlar vad långt det har blivit!
Även om det är tunt så är det långt! Så det så.


Tabata

Nu när jag har provat på Tabata för första gången så känns det som att alla mina tidigare pass på gymmet bara var på låtsas. Jag måste erkänna att det var en sjukt bra typ av träning! Trots att jag först tyckte att den plötsliga trenden bland grabbarna var ganska töntig. Men nu förstår jag varför. Det bästa är ju att man inte behöver ha tillgång till ett gym för att kunna träna så här!

Tabata är en högintensiv intervallträning som kom till i Japan av forskaren dr. Izumi Tabata. Träningen består av 20 sekundersintrervaller som följs upp av 10 sekunders vila. Detta upprepas åtta gånger. Så på svenska: träna skiten ur dig under 20 sekunder, vila i 10 sekunder, träna skiten ur dig igen i 20 sekunder, vila i 10 sekunder... osv. Den totala tiden är 4 minuter.

Genom denna träning får du både kondition och ökad styrka!

OBS!
Du bör INTE vara otränad om du ska prova dig på denna typ av träning! Likaså om du är kanin och bara käkar salladsblad om dagarna så ska du heller INTE prova på detta!


Så här såg mitt resultat ut igår. Det lägger jag ut för att kunna jämföra sen senare i sommar med resultaten som jag kommer att uppnå då. Så detta är alltså bara för mig själv egentligen, men också för att visa på hur du gör för att själv räkna ut dina poäng.

Du kan välja mellan vilka övningar du än vill och hur många Tabatas du vill. Vi körde på dessa igår, dvs 5 tabatas. När du ska räkna poäng så gör du så här:

 • Spinning: antal kalorier du förbränner.
 • Rodd: antal meter.
 • Knäböj, crunch och rygglyft: alla dessa har gemensamt att det är antalet som räknas. Alltså den gången du gjorde minst antal. Låt säga att du gör 15 knäböj under de första 20 sekunderna och efter 10 sekunders vila så gör du 13 knäböj. Då är 13 knäböj det du ska försöka uppnå. Orkar du bara 12 knöböj nästa gång så är ditt mål att uppnå 12 st. När sista setet är klart och det blev låt säga 12 st sista gången, då blev det 12 poäng totalt för knäböj.