Hemmagjorda örhängen

Jag börjar ju tro att jag kan skapa vad som helst med mina händer. :D
Gjordes under Hannahs och min pysseldag som jag skrev om för ett tag sen.
Släng dig i väggen Glitter!


ett steg fram

Igår kväll, natt - snarare, så tog vi äntligen tag i lägenheten. Det var ungefär samma lättnad som att få en heltidsanställning eller betala av ett stort lån. Men och andra sidan låg det här på min karls axlar. Så först nu när skåp inklusive klädgarderober som tidigare har blivit nödlösningsplats för prylar är tömda så kan vi rädda våra kläder! Fortsätter det i den här takten så kommer jag utan problem kunna leva på en så här liten yta i flera år till. :) Glad, glad, glad!
Men det blev ganska sent. :P Vi var väl vakna till fyra imorse, vilket var en ganska trevlig händelse eftersom jag har extremt svårt att ens hålla mig vaken till tolv om nätterna. Har dock vänt lite på dygnet nu i och med semestern, så jag kan faktiskt sova till 10-11 på förmiddagen. haha. Kaxigt! Men imorse var både Chai och jag uppe vid stax efter nio. Han iväg till studion och jag kunde inte somna om. Jag är så där trött som man är när man ska resa iväg någonstans tidigt på morgonen. Det riktigt syns på ögonen. -.-

Nu sitter jag med blekning i håret och håller tummarna för att jag slipper se ut som en kyckling i utväxten. Hade ju otur sist. Sen vid halv två bär det av till Kristofer för klippning. Därefter måste jag komma fram till om jag ska fläta in dreads, men det känns just nu som att jag väntar någon vecka faktiskt. :)

Jag har forfarande en klump av stress kvar i magen och har kommit fram till att det ju är Miljöarbetet som ska vara klart om inlämnat om två veckor. Har funderat lite och har kommit fram till att jag måste ägna dagarna efter nyår till att få tag på mer material, skriva och fixa med alla bilder. Så alla er som jag har planerat lite löst att träffa då måste jag av förklarliga själ skjuta upp. Inte okej, men jag tänkte inte sumpa chansen till ett högt betyg. Däremot 13-19 januari så är jag ensam hemma eftersom Chai ska till Norge och gästarbeta. Det är väl ett ypperligt tillfälle att planera in quinnoträff här hos mig. :)


Bakning

Idag kände jag mig lite knepig på morgonen och gillade inte alls mitt tunna sönderblekta hår. Så jag provade mig på något som går att kalla frisyr med hjälp av en Grym kam som egentligen är till för att göra dreadlocks och lite hårspray. Jävlar vad lätt det var att tuppera jämt och snyggt. Tänk om jag hade haft den här kammen när jag var yngre, då jag jämt stod och kämpade med att få lite liv i håret. Nu blev det inte överdrivet bra, men jag blev allt lite småsugen på att skippa dreads för ett tag. Men vi får väl se. Det blir ju en helt annan jag som kommer fram.



Idag gjorde jag min lilla mamma sällskap ute i Huddinge. Vi, eller jag, beslöt att vi skulle baka.
Schysst arbetsställning. haha. Ej att rekommendera!

 

Det är ju så grymt svårt att baka fina cupcakes utan rätt material.
Jag tror att det skulle vara en bra terapi för min del att pyssla med vackra kreationer i bakverksväg. Dessutom vet jag att jag är grym på allt som har med pyssel att göra. ;)



Nåväl, grymt goda blev de i alla fall. :)
(Och dagens ord blev "Grymt")

Mellandagsrea

Jag tog med mig min karl ut på mellandagsrea idag. Kan ju inte påstå att jag gjorde ett enda REA-kap. Istället kom jag hem med en vinterjacka som jag betalade fullpris för. :S
Men mitt namn stod i princip skrivet på den. Och ja, jag bär upp den snyggare än vad provdockan på bilderna gör. Det enda jag verkligen inte gillar är ju loggan och tyvärr är det ju loggan jag har betalat för.
Loggan är verkligen estetiskt ful, rent ut sagt. Men det kan jag leva med då jackan var så jäkla varm och skön.


Hår

Dreadsen är urflätade och här sitter jag med nytvättat hår. Det är sådana småsaker i liver som jag verkligen uppskattar. På tisdag harjag dessutom lyxat till med en inbokad klippning! Hej då luggen! Övriga håret ska väl åka på en omgång av uppklippning. Slitet som satan. Men ännu mer längtar jag efter min helt nya hårkreation. :) Har beställt lite färg nu. Jag älskar Ebay.
Och jag hatar Tradera. Skrev ju för ett tag sedan att jag väntade ett paket efter en vunnen auktion på tradera. Givetvis blev jag blåst. Jävla idiot! Men nu har jag bestämt mig helt för att skippa skiten om det inte är människor som jag vet med mig sen tidigare att de är seriösa säljare. Bitterhet.

Hör och häpna - Jag har gått och blivit riktigt sugen på att tatuera mig.
Mer än så tänker jag inte skriva. :)

Julafton

Klockan är snart elva och det är verkligen knäpptyst ute och då kan jag tala om att jag bor väldigt centralt i södersmeten ändå. Julefrid? Jag vet inte ens om det är lördag eller söndag då dagarna redan har smällt samman.

Men nu tänkte jag skriva ner lite om julafton som firades i Huddinge.
Det fick väl bli lite samma stuk som under personalminglet. Polkagrishår och klänning.
Jag har ju insett att klänningen jag köpte i höstas passar!

 

Här har vi klivit av pendeltåget i huddinge och väntar på skjuts mot villan.
Chai, Danne och jag.



Danne sitter lite juligt och läser om förintelsen...

 

Måste bara utbringa en skål till matildas lösning av en för lång gran...



Haha, det är ju inte så att man hellre väljer att klippa ner den lite för att få plats med julstjärnan!
Plus att det kanske var världshistoriens mest glesa gran! :D



Lillebror Elias fick stå för julklappsutdelningen.
Elias och Matildas dikt till mig och Chai var kanske det vackraste panikrim jag någonsin hör i hela mitt liv!
Ett a4 långt, men här får ni slutklämmen!
".... för det är "more than meets the eye" till både JP och Chai"
HAHA



En pepparkaksform...
Matilda har gjort den i skolan då det är en uppgift som har existerat sen evigheter. Hon sa till läraren att hon höll på att göra en rymdraket. Antingen var läraren lite nervös och ville inte se snusk framför sina ögon när den lilla flickan faktiskt höll på att göra en rymdraket. Och dessutom kanske flickan passande nog gjorde just en rymdraket då ett sammarbete mellan skolan och Krister Fuglesang skulle göras i globen. Eller så... ja, tyckte läraren också att det var roligt.
haha.


GOD JUL!

1.



2.



3.



och en extra



Foto: Erik J.


Fel fel fel

När jag kom hem så låg en väldigt efterlängtad avi i hallen och bara väntade. Med lyckliga steg bar det av mot posten för att få hämta ut ett av tre föremål som jag väntar med posten. Det visade sig vara allt löshår som jag beställt. Men fy fan för besvikelsen som kom över mig när jag kom hem igen och öppnade paketet. Nu sitter jag här med tio paket i helt opassande nyanser som jag inte har en aning om hur jag ska kunna bli av med. Tanken var ju att det skulle bli till mig, men det var bara så fel! Jag hade ju sådana visioner. Idiotiskt.

Men det blir nog som igår när jag åkte in till Åhléns igen för att få tag på rätt julpapper. In snabbt, hugga tag i tre rullar papper som var i silversyanser då mitt papper var utsålt och sen komma därifrån och inse att det var cellofan jag köpt för dyra pengar. Genomskinlig jävla plast. Jag är riktigt gay när det kommer till att slå in julklappar. Det måste vara samma papper till alla, eller som i detta fall åtminstonde matcha varandra. Hur som helst så upptäckte jag att ett paket faktiskt var i matt silverpapper och att ett av cellofanrullarna hade vitt mönster. Blev kalasfint till slut. Förmodligen och med stor sannorlikhet så lär jag ju till slut, någon gång få tag på rätt löshår också.

Men just nu har jag helt tomt på glädje i hjärtat.

ARGA BLOGGEN!

Jag borde helt seriöst göra ytterligare en kategori där jag samlar inlägg om varje gång jag stöter på en idiot. Vad ska vi kalla kategorin? JP - idiotmagneten?

Denna gång slutade jag tidigt och tänkte ägna tiden åt sista julstuffsinhandlingen. Typ en gran och sånt. I år har jag dock inte sett skymten av några små, men ändå rejäla julgranar att ha en liten etta. Det närmaste jag lyckades komma rymmer i en ica-pappkasse. Den hittade jag på Medborgarplatsens torg. Jag kunde inte vara mer artig, men ändå blev jag utpekad och smått hotad av gubben bakom kassan då jag tydligen såg ut att vilja stjäla. Jag stod där med min hundralapp i handen och ville betala först och hämta granen sen. Han trodde helt allvarligt att jag tänkte betala för en gran och stjäla en annan. Hur jävla dum i huvudet får man bli?! Varför skulle jag då ens betala för en gran om jag ändå tänkte stjäla? Och vad i helvete ska jag med två granar till?! En kvinna som stod bredvid mig och tittade på lite växter såg också ganska förvånad ut (tack och lov) över hans tomma anklagelser. Och fan ta mig att jag ändå är så trevlig trots sånt här! Det är ju bara i film som det lönar sig att vara oändligt trevlig. Där dog mitt humör och den jultämning jag faktiskt lyckats åstadkomma.

Jag känner mig verkligen skitlåg nu...
Är så himla trött på alla otacksamma människor. Ett tack kanske?

Nu ska jag vika tvätt om det har lyckats torka än. Jag var tydligen otydlig när jag skev upp tvättid i stugan här om dagen. Så den sista timmen stal någon annan från mig. Nästa gång ska jag ta med en bläckpenna och fylla i onödigt tydligt. Eller varför inte arga lappen? Jo för att jag är för snäll. Så nu är golvet täckt med förhoppningsvis torra kläder, men tidigare genomblöta.

Två dagar kvar...

Nu när jag ändå är igång och skriver ett argt inlägg så kan jag ju tillägga att jag även är förbannad över att mitt efternamn är bortplockat från trapphuset. Som om jag skulle ha flyttat?! Jag börjar ana att det är därför som brev inte dyker upp som de ska. GAAH! Nu är jag grymt sugen på att gå och köpa Hello Kitty-papper och sätta upp STORT och irriterande med mitt namn, så där så att det stör föreningen. Tyvärr är det väl först då det händer någonting.

Tänk positivt...

Jag har äntligen hittat (och för ett fyndpris) brunt inslagspapper. Det är ju förjävla läckert med Riktiga paket inslaget i brunt papper, endast med snöre och utan tejp. mm-mm!
Men jag har inskaffat annat papper till julklapparna för i år, så bruna paket får folk någon annan gång.


Smyckesverkstaden

Igår var jag iväg till tandläkaren för första gången på många år. Chai var med i hopp om att han skulle följa med mig in i rummet då jag har en del issues. Men när jag väl hör mitt namn och ställer mig upp så ser jag hur chai greppar mobilen, redo för att spela spel. AAAH! Det resulterade att jag i ren panik fick gå in själv i rummet.
City Dental är väl ungefär vad man betalar för. Vi komunicerade inte alls mycket, även om hon var helt okej på engelska. Tror att hon hade fått för sig att jag inte kunde engelska i alla fall. En massa snack på något utrikiskt språk, mycket privata samtal gissar jag. Helt plötsligt försvann tandläkaren iväg Lite för länge när jag hade röntgenkorten i munnen. De där som är lite För stora för allas munnar och gör jävligt ont. PANIK!
Men när undersökningen äntligen var färdig så sa hon att jag var fri från hål i tänderna, vilket fick mig att nästan applådera av lycka, vilket i sin tur fick tandläkaren och hennes asistent att börja asgarva åt mig.
Däremot så har jag en inflamation eller något annat märkligt på gång under min lagning. Dvs där jag har haft ont sen i september. :P Det är tredje gången jag får gå på spektaklet. Det är en gammal lagning mellan två tänder längst bak i munnen. Folktandvården lyckades dessutom göra en spricka i tanden första gången de skulle laga hålet. Efter det har det bara strulat ständigt. Men det är och andra sidan det enda hål jag har haft i munnen tror jag.

Idag däremot har jag tillbringat tid med Hannah. Vi gick igenom Panduro, Kreatima och Clas Ohlssons och gick loss på mina sista pengar typ. Vi hade planerat in en stor pysseldag idag. Innan vi åkte hem till mig så bjöd jag Hannah och mig själv på lite lunch.

Ett helt uppdukat bord med skräp, verktyg och vackra material. Och så en Hannah ;)



Vi gjorde oss en massa flashiga smycken. Glitter kan ju slänga sig i väggen när de får se våra kreationer!

Örhängen gjorda av mig.



Fler bilder på det andra jag har gjort kommer snart att dyka upp. Tro mig, du vill se! :)


Make cupcakes not war

Nu har jag nyss invigt en ny kategori "Min garderob" haha. Riktigt töntigt
Men det är ju bara för att jag är grym på att fynda kläder och grejer och då kan jag ju lika gärna dela med mig ibland. ;)

Ett Ebay-fynd.
T-shirt från märket Johnny Cupcakes
"Make cupcakes not war!"



Nu får vi hoppas att den kommer hem till mig i Sverige som den ska. :)


Miele

Kom hem och hittade en tidning i all post. Foto står jag för, bortsett från den övre. Därför har jag låtit vinkla ljus mot den bilden för att det inte ska bli missförstånd. ;) Jag är väldigt petig med att inte mitt namn ska kopplas till någon annans bild, vilket det tyvärr gör i denna tidning. De tre under är alltså mina. Jag börjar bli van vid att alla ska skräckbeskära bilderna som tex bilden nedan på diskdesinfektorn. Såg ju inte Alls ut så från början!



whatever. Hm, har börjat insé att en funktion där man skulle kunna välja två kategorier vore passande. "Calm bodymodification och stuff" Samt "mina fotografier och jobb". Men det får väl hamna i val två.

JP & Kotten




Lucia i globen VS Idol

Idag tog jag med mig Chai till globen för att visa honom Luciafirande på riktigt vis. Helt seriöst, släpp din matcho sida av dig själv och besök detta tillfälle nästa år, medan det faktiskt finns kvar. Det är nog bland de maffigaste traditioner vi har kvar här i stockholm. Världens största luciatåg dessutom.
Men jag måste medge att jag är galet besviken över att de har fått dra ner på tillställningar och tiden av de få föreställningarna pga idol! Lucia i globen har varit just denna helg i evigheter, men nu har Idol-finalen sen förra året snott helgen. Ungefär lika skamligt som att Kåkbrinken i gamla stan blev uppköpt av Ben & Jerry. Nä, varför inte ta och byta ut svenska flaggan mot en amerikansk när vi ändå är igång?
Jag vet att Lucia inte är svenskt i grund och botten, men på det sätt vi firar det, så är de det.



Bilderna är från 2007 som synes. Under genrepet.

Hur som helst så fick de denna dag till förfogande, vilket är bättre än ingenting i alla fall. Jävla Idol!

Åh, jag vill vara med igen! Har själv deltagit i tåget under fem jular från 4:an till 9:an genom Adolf Fredriks musikklasser och det kan vara bland det roligaste jag har varit med om att få göra. Kanske därför jag är extra mån om att få behålla detta firande.

Beställ biljetter nästa år! Så sjukt sevärt!


Mio min Mio

Jag är i vanlig ordning uppe alldeles för tidigt, men den här gången kämpade jag verkligen med att somna om igen. Knep ihop ögonen, men nä. Jag tillät mig själv att gå upp klockan nio, inte tidigare. Sagt och gjort.
Det är fortfarande mörkt i hela lägenheten. :(

Jag fick det efterlängtade och lite sena mailet från fotografen. Alltså... man ska inte ge mig en åsikt i det hela när det kommer till hur bilderna ska se ut. Jag har så sjukt starka åsikter då jag själv är fotograf. Och just nu verkar vi ha Väldigt delade åsikter. Blir ju alldeles kallsvettig. Jag ska lära mig att mötas halvvägs. :P Så får det bli, för nu är det tokbråttom!

Vi påbörjade vårat pepparkakshusbygge igår eftermiddag som vi planerade redan förra vitern att vi skulle göra. Det var bra mycket knepigare än jag kunnat ana. Chais bitar blev för feta för mina fina jämna bitar. ;) För att vi inte skulle ha ihjäl någon eller varandra så fick vi abryta och spara ihopbygget och tillverkningen av gubbar till idag. Så nu stinker lägenheten av pepparkaka. Är det bara jag som får huvudvärk av stanken?
Vi såg lite film istället

Vi såg dels Mio min Mio.
Jag tror faktiskt inte att jag har sett hela förut, men hälften av filmen vet jag att jag har sett som liten. Jag hade inte en aning om att den var dubbad till svenska! Det var väl sånt där man inte såg som liten när man blev så pass uppslukad av en maffig film. Plus att det var skådespelare som Christopher Lee (Riddar Kato) och
Christian Bale (Jum-Jum) med. Haha. Förlåt om jag är efter! Jag blev så sjukt paff! Jag trodde verkligen att et bara var svenskar med, men ack så fel!



Jag har blivit förälskad i en klänning för 1000 spänn. :( Inte okej! Vad ska jag göra, vad ska jag göra? Så där på tal om någonting helt annat. :P


Shopping med karln

I och med att det inte blev Ullared idag, vilket var inplanerat, så hade jag en karln hemma hos mig med en ledig dag till förfogande. Chai behövde alltså inte gå till jobbet idag! Det har inte hänt på evigheter.
Så jag bakade scones till honom till frukost och precis så där som han vill ha det... med svastikor.
Inte så jävla svensson kanske.

Sen tog vi bussen till paradiset ;) Behövde få rota igenom kläderna ytterligare och kom därifrån med den största shoppingpåsen ever. Den släpade i marken. Kan ju även tillägga att den var proppfull med märkeskläder och det kostade mig 500 kr. Hittade en och annan julklapp där inne att ge bort. :)



Blev med andra ord lite utav en julklappsinköpardag då jag har räknat lite på ekonomin och insett att jag inte alls är urfattig. Sen så älskar jag att ge bort julklappar och andra presenter. Det är bra mycket roligare än att få. Löjligt vuxet att säga ;)

Hittade ett linne med öppen rygg! Har letat och letat. Hittade ett till som var ännu mer öppen och fri från banden, men det var skrivet med spritpenna på insidan som lyste igenom. Inte så snyggt kanske. :P
Så om du som läser vet var jag kan hitta fler butiker som säljer toppar med öppen rygg kan ju lämna en kommentar.


Utlandsshopping

Jag har gjort ytterligare ett framsteg i mitt liv.

Beställa någonting över internet från något annat land än Sverige - Check!
Tänk att jag skulle hinna fylla 22 innan jag vågade mig på det här. haha.
Men det var ju lika bra kanske. Nu väntar ett paket i alla fall. Spännande! :)

Paradiset

Min lilla sockerkringla Hannah ledde mig vägen till Paradiset idag. Tyvärr (och fuck you komunaltrafiken) så var det ett helvete att ta sig dit pga strul i trafiken. Vi var framme först en halvtimme innan stängning och jag som hade inställningen att Äh, jag vet ju redan vilken butik det är! Men nej nej nej, ännu bättre!
Panikshopping fick det bli. Jag ville ha allt! Men mitt sunda förnuft sa åt mig att bara plocka detta, i alla fall för idag.

Hoodie med hål för tummarna och svalor över, typ sidorna av bröstkorgen. Finfin.

Och äntligen så har jag hittat en enkel ryggsäck, som jag har letat!



Mellandagsrean kan ju slänga sig i väggen, det här är bättre! :)


Tandläkaren

kanske märkligaste inlägget någonsin, men här sitter jag och storler! Varför? För att jag har bokat in ett tandläkarbesök! Sist jag gick till tandläkaren var när det var gratis. Men jag har helt enkelt insett att jag förmodligen akut borde ha sökt upp en tandläkare redan i september. Jag har sparat ihop en tandläkarkassa då jag trodde att det här skulle bli ett mäktigt kalas, men så fick jag nys om tandläkarbidrag och billig tandvård. Varför har jag missat det?? Jag läste om förslaget i vårdguiden för flera år sedan att det var på tal om bidrag, men jag hade inte en aning om att det hade gått igenom. Jag har och andra sidan inte haft någt större intresse av att besöka tandläkaren på ett bra tag förrän i september. Kan vara det.
Nästa fredag har jag tid! Woho! Chai ska följa med mig som stöd då tandläkarbesök är som min provhyttsångest. Det ska bli så skönt att få veta hur landet ligger till i munnen så ni anar inte.

Ännu ett svart moln i stressnerven är bortblåst. Jag blir bara lyckligare. Man skulle se till att beta av saker som tynger ner en direkt. Där har jag en bakläxa. Jag har samlat på mig så jäkla mycket dumt på senare år, men nu är det mesta löst.

Jag sitter fortfarande och väntar på två mail som aldrig dyker upp. Båda gör mig lite stressade, men jag kan verkligen inte göra annat än att vänta. Dels så är det en tröja som jag vann över tradera för alldeles för länge sedan, som jag verkligen, verkligen vill ha. Det var en skitsumma jag vann tröjan för och jag antar att säljaren kände detsamma, men jag har fortfarande betalat för den. Det andra mailet är från en fotograf som sitter på material som jag behöver typ igår. :P

Jag tycker inte att det är rättvist att skriva ett så här långt inlägg utan att ha med några bilder, så här får ni min favoritbild tagen ur kanske världens mest pedagogiska barnbok :)

                   

Skolarbete

Äntligen börjar träningen ge resultat! Woho! Jag är ganska nöjd med att ha dragit min tränig mer mot kondition och satsa mer på roddmaskin för att träna ryggen än att pyssla med en massa vikter som innan. Men som sagt så kanske jag lägger om det hela igen till början av nästa år när jag är fit fot fight. :)

Idag förde jag över hela summan av de lånade pengarna. Så länge de hamnar på rätt konto nu om ett par dagar så är allt över. :) Jag är så glad att ha det avklarat! Min bror kommer jag att vara evigt tacksam för att han väntade så länge. 

Snart är jag klar med pluggeri för idag. Har suttit och skrivit på mitt stora skolarbete om miljö. Ska skriva ner mina sista reflektioner och sen förbereda en intervju, sen är jag klar för idag. Det hela är riktigt knepigt att göra för min del då jag, som jag skrev häromdagen, redan har fått så mycket ansvar på mina axlar. Jag räcker inte riktigt till. Men jag får väl samla på mig så mycket material jag bara hinner och fortsätta under min semester. Vilket egentligen tar emot. :/ Nu sitter kanske du som läsare och undrar varför jag inte skriver då om jag nu anser att det är så mycket att göra. Jo för att jag måste vara ute på arbetsplatsen och observera, intervjua, fotografera och samla annat tänkbart material. Dessutom har jag påbörjat två arbeten för att jag springer mellan två arbetsplatser. Gah. Kan liksom inte göra mer för idag då med andra ord.

Nu är jag sugen på att städa lite, så så får det bli.
Jag saknar min Chai!

Trailerinspelning för melodifestivalen

Ja, det är ju ingen direkt hemlighet, så here you go.
Jag medverkar i nästa års trailer för melodifestivalen.  
HELKLÄDD i GULD. Även skorna är i guld. Jag har ju sagt att alla skor jag äger kommer till användning.
Så allt jag har på mig i bild är mitt eget.



Sen om du mot all förmodan har missat så är en av världens mest tönt-coola människor värd under melodifestivalen...

DOLPH LUNDGREN!
Tror du jag var nöjd eller!?
Attans att jag hann byta om innan bilden!



Allt filmades mot greenscreen. haha



Dålig ekonomi och julklappar

Min kropp skriker efter semester nu! Jag räknar ner dagarna till julafton som ett litet barn.
Det ligger så himla mycket ansvar på mina axlar just nu som jag nätt och jämt klarar av, men inte mer. Jag fick säga ifrån idag när jag fick flera ansvarsområden nu på fredag som verkligen inte går ihop. Även om jag ibland önskar så har jag inte åtta armar. Puh. Men jag får väl ta det som en komplimang I guess.

Men annars så har tunga bördor börjat lägga sig. Nu med ett fast jobb behöver jag inte oroa mig längre och snart är jag av med hela kameralånet...  Tack och lov så var det ett syskon jag lånade av och inte en bank. Sen jag köpte kameran så har min ekonomi varit upp och ner. När jag jobbade på macken hade jag sparat ihop till hela lånet, men sen slutade jag och fick använda pengarna till att "överleva". Så där har det fortsatt. Och nu när vi lever i princip på min lön så är det heller inte så lätt att spara ihop så mycket pengar. Men det är skrapat och klart och då blir det till att dra ner på mycket annat. Men då får vi en nystart i alla fall, utan lån i ryggen som stör.
Nu blir ju inte Ullared av i helgen som planerad, men jag får se det positiva i det hela. Det hade ju varit ren katastrof för ekonomin egentligen.

Julklappar har varit en riktig ångest. Tyvärr får mina nära och kära förmodligen nöja sig med mitt sällskap allternativt mina hemmapulade kreationer på julafton, vilket och andra sidan inte är så pjåkigt då jag är bra på det och kan tillverka mycket. :)


Hår


Håraccessoarer



Ett konstnärligt fotografi till din vägg eller varför inte en porträttfotografering

 

Sen även allt övrigt som har med pyssel att göra.

Jag kan ju rätt mycket ändå. ;)
Så familj, sätt fart att önska er någonting utav mina tjänster. höhö.

Hjulfäst

Och så fortsatte dagen vidare mot Hjulfästen. En lång dag för mig med träning och pepparkaksbak, så jag var mest trött och arg över annat. Så jag var vettig nog att hålla mig till julmust hela kvällen. Fantastiskt vad folk ljuger/överdriver med alkohol i kroppen. Riktigt underhållande att lyssna på ibland. ;)


Well... Kampanj spara pengar (skjuta upp det till senare) vill jag säga här. Glasögon. Jag har valt att bära glasögon några veckor för att inte behöva köpa linser denna månad. Men fasen vad knepigt det är i regn och under sånna här perioder under året då de bara immar igen och har sig. Plus att jag blir sjösjuk av mina glajor. Optikern hävdade att det skulle ge med sig efter några veckor. Yeah right. Nu har jag haft dem i över ett år. :P



Julfästen gick ut på att käka en massa julmat! Gott vare och jag är fortfarande mätt i magen dagen efter.

Sen blev det julklappslek...



Fanny håller nog utkik efter det svarta paketet.



Värdinnan!



Julklappsleken (så Här spelade vi)
Material: En tärning och varsitt inslaget paket

Alla sätter sig i en ring eller annan valdri position för att sedan i tur och ordning slå med tärningen. Får du 1 eller 6 så får du ta en julklapp från mitten av golvet. Det är även helt okej att ta ett finare paket ur någon annans näve. (byt då paket med varandra för man får bara ha ett paket) När alla sedan har en julklapp börjar julhetsen. En spelare eller valfri främling ställer en timer (gärna lite längre tid så spelet hinnr rulla på ett tag.) Men bara denne vet hur lång tid vi har på oss för att skapa spänning. Nu har du chansen att få paketet som du har spanat in! Samma gäller här. Får du 1 eller 6 så får du byta till det paket som du vill ha. När timern ringer så är spelet ut och du får behålla paketet i din hand vare sig du vill eller inte!

Leken blev ännu roligare när nitlotter fanns med! Dvs två ölflaskor inpetade i varsitt blått skoskydd. ;) Då blev det ännu mer hets!

Jag fick det svarta paketet som alla slogs om!
Och i det låg den här kossan! Juckande kossan. En påsksång går i gång och kossan springer spasmiskt runt över hela golvet. Fantastiskt underhållande! :D



Fint. :)


Pepparkaksbak

Efter gymmet igår så kilade jag till södra stationen för att köpa en kaffe och sen ta pendeln över till Hannah. Kanske världens mest ärliga försäljare sålde mig kaffet. En ung tjej som Inte ville jobba, men alla andra låg hemma bakfulla så hon var tvungen att genomlida dagen ändå. Sådana försäljare gillar jag bäst! haha

Well. Jag delade en god lunch och viktiga samtal med Hannah för att sedan avsluta med pepparkaksbak. Det vart nog inte en enda traditionell pepparkaka då hannah äger formar med motiv som prinsessor, dinosaurier och skölspaddor.

 

Jag själv satsade mer på egengjorda, det gick så där...
 

Haha, hur tänkte jag? Det är ju inte ens likt någonstans!

Lockiga dreads

Nej jag är ju inte så snabb på att uppdatera som sagt. Det var den 29 november som jag flätade in dem igen om jag inte minns fel. Här under är bilder från då.
Jag saknade guld i håret, så guld blev det. Men usch vad dreadsen ser slitna ut i mina ögon, de går nog på sin sista eller näst sista vända nu. Men jag vet att folk är på jakt efter billiga syntetdreads, så snart blir kanske dessa till salu (kommer givetvis att tvätta och fixa iordning dem så att de ser ut som nya igen)

Men ENJOY


Till gymmet

Jag har varit uppe sen åtta imorse, men riktigt så tidigt var det egentligen inte tänkt att jag skulle gå upp. När jag väl vaknar så är jag vaken. Får nog bittert erkänna att jag är en morgonmänniska... vilket jag inte var förr. Inte så här allvarligt i alla fall. Kom igen, det är lördag!

Jag tänkte hur som helst dra vidare till gymmet vid nio och därefter åka hem till Hannah och äta lunch och baka pepparkakor. Sen vidare till Calm för att slå följe med folk till "Hjulfäästen". Har hunnit slå in min julklapp här på morgonen och kanske har ingen människa genomfört det så tyst som jag gjorde. Ville ju inte väcka Chai. :)

Hoppas att gymmet är öppet nu. Man vet ju aldrig hur det ligger till med det där skithaket. Jag skulle kunna skriva en hel gnällista om vad de kan bättra sig på! Ja jag vet att jag kan byta gym, men hur svårt ska det vara att skicka in någon som lagar maskiner eller typ sätta en spolknapp till damernas toalett. Det har inte funnits en ordentlig spolknapp på över ett år! Nu tänker jag dock inte vara allt för elak och hänga ut vilket gym jag talar om.