Orange

Igår var jag förbi salong Black & White på Kungsholmen för att färga mitt hår igen. Jag hade en utväxt på över tre månader och färgen började se ganska dassig ut, så det satt fint de'! Färgen är perfektion och håller ungefär hur länge som helst!
 
 
Det ser nästan ut som att jag bär en lång skinnrock hoho, men så är inte fallet. Det är en sån där lång kofta som jag köpte enbart för att jag tyckte att det var mycket tyg för pengarna. Låter jag gammal? Det jämnar jag ut med att bära på världens glittrigaste handväska från Dot's n Bows. Den glittrar så där som vampyrerna i twilight. Magiskt!

Det växer ju!

Inatt drömde jag att mina odlingar började växa. Ett par tomatplantor hade vuxit så mycket att de klättrade längst med taket här i köket och jag blev lite rädd att jag fått tag i någon slags monsterplanta. Mycket riktigt. när jag klev upp på morgonen så såg jag att det hade börjat växa i min sålåda! Tomaterna hade däremot inte satt fart imorse, trots att jag väldigt ofta har drömmar som slår in. När när jag kom hem så hade de dock petat fram ur jorden och vuxit sig tre gånger så långa som oreganon. Hur är det möjligt?!
 
Oregano
 
Det här är första gången som jag sår frön i mitt vuxna liv, så jag är sjukt exalterad över att det redan har börjat hända grejer. Jag älskar att jag äntligen har plats att börja odla hemma.
 
Sålådan gick loss på 49 kr
Brickan till sålådan kostar 49 kr
(Clas Ohlson)

Amerikansk frukost

Vi har haft Chase på besök sen en tid tillbaka. Vi har bjudit på allt från blodpudding till melodifestivalen, så nu var det hög tid för amärikanen att bjuda tillbaka! Det blev amerikansk frukost med pannkakor och lite senare cheesecake.
 
 
 
 
Vi var i vanlig ordning iväg på lakritsfestivalen igår och jag hade självklart inte tid att ta några bilder då jag hade fullt upp med att äta lakrits. I princip allt är det provsmakning på, så en går ju inte direkt hungrig därifrån. Inte i efterrättsmagen i alla fall. Vi såg en kvinna gå runt med en papperskasse som hon fyllde med provsmakningslakrits och choklad, så pass att hon blev tillsagd i ett lakritsstånd att bara ta En. Vad är det för fel på vissa människor?! Haha! Höjden av snålhet liksom.

Swahili bob's

Swahili bob's nya tygpåsar... purrfect. Den som känner mig väl vet att jag är larvigt förtjust i gult och orange, så pass att mitt roller derby-namn höll på att bli Yellow Bastard. Så fort jag får undan vinterjackan så ska den börja användas.
 

Hemma hos Erik

Min brorson Erik är nog min favoritperson på hela jorden, men det kommer så klart att ändras när hans lillasyster får några veckor till på nacken. En kan ju ha fler favoriter när det kommer till små människor.  
 
 
Mamma hade med sig jättefin virkad mat till honom. Han tyckte att korven skulle sitta ihop med två köttbullar och skapade ett ansikte som vi vuxna inte såg. haha! Se film här under!
 
 

Ett filmklipp publicerat av JP (@jp_37)Mar 7, 2015 kl. 11:04 PST


Vilken skatt!

Jag plockade nyss upp faten ur kassen där de blivit liggandes sen jag tog upp dem i lägenheten. Jo du må tro att att de var tjusiga! Hohoho! Jag hittade dem ju i kretsloppsrummet och så här i efterhand är jag väldigt nöjd att jag tog alla fyra efter att ha övervägt att bara ta en eller två. En av dem är märkt med silver på undersidan och alla ser ut att ha hängt med ett tag i tiden. Helt klart värt att stoppa ner hela armen i en kladdig soptunna för. Förlåt om jag har trampat dig granne på tårna, om hen nu väljer att googla mig och kommer över detta inlägg. Jag är i alla fall väldigt tacksam!
 
Jag har än så länge bara denna bild då de åker diskmaskin nu. Google sa att det var okej!

Att återanvända

Jag blev inbjuden till en free shop ute i Handen igår av min gamle vän Alexander som jag inte sett på år och dar. Ta med minst en pryl och ta vad du vill av sånt som andra har lämnat ifrån sig. Jag kom hem med en rutig t-skjorta, en klänning och en aloe vera-planta. Själv tog jag med mig mitt gamla Nike fuelband och så några jackor. Kul att sakerna gör bättre nytta hos någon annan.

Det här med att återvända "gamla" grejer är ju en så himla bra grej! Jag vill se ännu mer sånt här runt om i Stockholm. Det är ju ett ypperligt sätt att minska konsumtionen och använda oss av det vi redan har, samt att få människor att mötas utanför www. Jag gillade verkligen giveboxen i Stockholm. Vad hände med den?
 

Denna vecka har jag gjort mängder av begagnade fynd. Ett matbord och stolar, från två olika säljare, i princip gratis. Sen så hittade jag jättefina brickor i guld och silver som någon granne bestämt sig för att kasta i kretsloppsrummet i huset. Jag som jagade runt efter ljusbrickor i höstas, men tyckte att det var för dyrt.

Bordet är i valnötsfanér från Bolia och stolarna är mörkgråa i massiv ek som säljaren skrev. När jag ser stolsbenen jämtemot bordsbenen så är inte ordet massiv det första som slår mig.