Mot NYC

Nu är vi på väg till NYC och nästan framme efter sisådär sex timmar i bil. 


Vi checkade ut strax innan tolv och gick ner till Hard Rock. Sen behövde Chase laga sin trasiga mobil och Appelbutiken låg utanför stan. Jag som äntligen trodde att vi skulle få se lite arkitektur! Aargh.


Jag köpte en nytt ansiktsskrubb från Lush och en ny sport-bh från VS. Jag insåg hur längesedan det var som jag använde bh när jag frågade efter storlekshjälp. Jag sa att jag inte visste min storlek eftersom jag vanligtvis köper europeiska storlekar. Inga problem! Vad är din storlek? Eh... Tyg? Men jag fick hjälp med både storlek och att hitta det jag letade efter till skillnad från butiken på Broadway. 

En natt på hotell

Det var inte kul att vakna upp i tisdags. Med vänlig hälsning, jag ska aldrig dricka igen. Vi fick låna ett pojkrum över natten med dinosaurier på väggarna. Uh. Nä, aldrig mer. Vi åkte till Jareds studio och jag var två sekunder från att kräkas i bilen på vägen dit. Friterad Mac n cheese från Sheets, brevid studion var min räddning. Fett och gott! Sen gick jag och la mig i en soffa när de andra jobbade.

Vi blev erbjudna att sova hemma i deras soffor en natt till (istället för dinosaurierummet), men det var jag inte alls så sugen på. Jag förvarnade Chai om att barnet i familjen förmodligen skulle komma att kliva upp tidigt på morgonen och vilja se på barn-tv i sofforna som vi skulle få låna. Vi tog in på Sheraton inne i stan. Bästa beslutet någonsin! Vi käkade thaimat innan vi åkte till hotellet och gick ner till spa-avdelningen och slappade i bubbelbadet ett tag. Sen gick vi och la oss på rummet och kollade på film för 15 dollar. Det fixade Chai så att vi slapp betala. Vi hade en jäkla AC som gick på och av var 5:e minut hela natten och gjorde att vi vaknade hela tiden. Vi fick både parkering och film gratis som plåster på såren. 

Utsikten från rummet.
Utsikten åt andra hållet.

Pittsburgh

I måndags var det dags att vinka hejdå till ännu en fantastisk människa - Chase mamma! Hon var så söt och gjorde iordning två kit till oss inför resten av roadtripen. Ett paket med första hjälpen och ett med lite smått och gott som pennor och skrivpapper. Vi fick även ett fotoalbum att fylla med bilder från semestern, så nu har vi ett pysselprojekt när vi kommer hem. 

Vi gillar ju att prova på all ny mat och här var ju onekligen en ganska knepig burgare. 

"Why did we put a split hot dog and kettle cooked potato chips on a Thickburger? Because America, that’s why."

Den var ingen höjdare faktiskt. Men tanken var ju fin.

Sen ut på vägen igen mot Pittsburgh! 
Vi åkte till en bar där vi mötte upp Chais vän Jared, hans fästmö och deras vän och drack lite öl.


Vidare till en restaurang som var kända för dessa kreationer. En macka med valfritt kött, pomfritt och coleslaw (pizzasallad). Det började som en hel meny med macka, pomfritt och coleslaw vid sidan om, men för att folk som reste längst vägarna snabbt skulle få med sig allt så smidigt som möjligt så bad de om att få allt på mackan! Bra idé! Bra utförande!


Vi åkte och tittade på utsikt över Pittsburgh. 

Chase har lärt oss en liten eh, lek/lam sysselsättning när vi kör igenom städer och byar. När vi åker förbi någon med bilen så tutar han en gång, ropar ett random namn och vinkar till random person som alltid vinkar tillbaka! Jag vevade ner rutan, ropade "Stephen!", bilen stannade och vi skulle in där killen jag nyss ropat åt också skulle in. Varför händer det alltid mig?! 
Sen åkte vi vidare till nästa bar för att slåss och dricka sprit. Varje gång Chase dricker så kommer jag hem blåslagen. :( Så många shotar... Jag vet inte hur det gick till, men vi hamnade till slut i baren där vi först möttes upp. Där kom det in ännu fler shotar. Vad är det med amerikaner och deras fascination för Fireball? Jag vet inte om jag någonsin kommer att kunna dricka det igen. Chase däckade först (för det har jag bild på i min mobil.) 

Gör mig redo för Zombieapokalypsen

I söndags skulle vi ut och skjuta, men först mat! Vi åkte till TGI Fridays och käkade och tog varsin drink. Jag beställde en cocktail med sockervadd i som jag hörde i ryktesväg från Anni även ska finnas i Stockholm. Den var god hörni! Bossen kom förresten fram och gav oss komplimanger för att hennes personal inte vågade göra det. Haha! Och du Anni, alla ser mina naglar även om jag så har dem nedstoppade i fickorna. Jag har aldrig fått så här mycket komplimanger för mina naglar förut. Gå in och kolla "naild" på instagram om ni vill se en bild på dem. Ni kommer förstå vilka som är mina.


Vi svängde in i en enorm jaktbutik för att köpa patroner.

Det känns så absurt att gå runt bland vapen så här!! Men i USA så är det vi som är konstiga.

Vi plockade upp en av Chase kompisar och begav oss långt ut i skogen till en plats där vi helt garanterat skulle få vara ifred utan att någon stackare skulle kunna komma i vägen för mig med ett vapen i nävarna. Så långt bort att inte ens mobiltelefonerna fungerade. Precis som i skräckfilm. Regnet öste ner som  en dusch.

Jag provade på AR15 och CC75. 
Varför jag håller som jag gör är för att vapnet blir mer lättmanövrerat. Hade det blivit mer trovärdigt om jag skjutit från höften? 

Jag gav mig i väg på egen hand för att fotografera men fick vända om när jag hörde något stort levande traska runt i skogen ovanför. Det finns en del stora katter som en ska ha respekt för tror jag. Jag har varit livrädd ungefär 50% av den här semestern. Inte bra för mitt hjärta. 


Vad tror ni att vi gjorde sen? Köpte 12 helt färska donuts, en enorm pizza, åkte hem, kollade på film och drack läsk. Farliga som vi är.

Fourth of July

Efter Detroit hade vi en sex timmar lång bilresa till Chases hemtrakter, West Virginia. När vi kom fram vid tre-tiden på natten så möttes vi av en upprörd mor som nyss ringt polisen då en bil cirkulerat runt i området mitt i natten. Det visade sig vara en kvinna som letade efter sin hund, men jag kan hålla med om att det såg misstänksamt ut. Vi fick låna Chase morfars hus som står tomt eftersom han håller hus hos sin flickvän lite längre ner på gatan. Romantiskt! 

Nästa dag...
Jag hade en bild av alla alla firade 4:e juli i Merica, men det stämde inte alls. Det märktes knappt av någonting alls i West Virginia. 

Vi rev av en bilfärd upp i bergen i New River Gorge tillsammans med Chase mamma som vi hämtade upp på vägen. Vi hade nämligen bokat ziplining. Vi valde mellan forsränning och ziplining och det känns så här i efterhand som ett riktigt bra val! Helt fantastiskt var det! Okej kanske inte helt och hållet. Vi började med att komma försent till incheckningen (inte mitt fel!) så att alla fick vänta på oss. Sen kördes vi iväg ännu högre upp i bergen i en skolbuss . När vi kom fram fick vi ta på oss all utrustning. Åter igen problem att få tag på en tillräckligt stor hjälm. Vi åkte iväg ännu högre upp. Väl framme så fick vi en genomgång plus prova att hänga i en lina och träna på hur vi skulle dra oss in om vi skulle råka fastna halvvägs. Jävla rockstjärnor till instruktörer som gjorde det ännu värre för oss som redan innan är höjdrädda. En av dem fick mig att börja grina innan vi ens provat den riktiga linbanan. Tyvärr förstörde det en väldigt stor del av min upplevelse. 


Min största rädsla var att fastna ute på linan och behöva ta mig in på egen hand. Vi fick veta vid den fjärde linbanan att den är svårast att lyckas ta sig över hela vägen och de som kände sig osäkra samt vägde under ca 65 kg skulle helst åka med en av instruktörerna. De gick åt direkt så det var bara att hoppas på det bästa... och det gick ju väl tack och lov. 


Sista (den 6:e) var så jäkla häftig. En jättelång lina, oerhört högt upp ovanför träden uppe i bergen. Ni hör ju. Det var värt all ångest jag gick igenom där innan. Som sagt hade instruktörerna varit lite mer professionella så hade jag njutit av utsikten från första stund. De knuffade ut en tjej som tvekade och inte hoppade ut på tre. Det säger en hel del. 

Busschauffören Billy Bob. Slå upp mansgris i ett lexikon - tada! När vi klev av sista bussfärden sa han: "kan du snälla slicka min pung?" På svenska. Chase lärde honom i smyg. Haha! 


När vi var klara åkte vi och tittade på en av världens största stålbroar. Först underifrån, sen klättrade vi upp på en lejonkungenavsats och beskådade från en annan vinkel. Inte helt smidigt att klättra upp i berg med en så dyr kamera utan kameraväska. Hade jag bott i trakterna så hade jag klättrat upp där varje dag. Kolla! 


Sen åkte vi och åt pizza på en restaurang som hade rätt ovanliga kombinationer. Min favorit var en pizza med vindruvor och rosmarin. 


Vid tio-tiden på kvällen smällde fyrverkerierna av som förmodligen var det enda som under hela dagen påminde om vilken dag det var. Vi festar ju för bövelen mer när vi firar någonting i Sverige. 

Det ska föreställa ett vattenfall!

På vägen hem stannade vi till vid ett vattenfall. Det var nu kolsvart ute, Chase mamma stannade i bilen och vi tre andra hade två pannlampor att dela på. Vi började hoppa från sten till sten i vattnet för att komma närmare och få en bättre titt på vattenfallet och studera fossiler i bergsväggarna. Mörka skogar är jag livrädd för, men det här kändes tryggt av någon anledning. Tills dess att vi stod där i mörkret och jag fick veta att Blair Witch project spelades in bara ett par timmar därifrån och att det sägs finnas mycket hemsökta delar i området. Längre in i skogen finns det även en hel ödelagd och hemsökt by. Spännande! 

Detroit

Detroit var under första halvan av 1900-talet centrum för USA's bilIndustri.
När produktionen lades ner så flyttade en stor del av befolkningen och därför står många byggnader helt tomma idag. Många av de få som bor kvar är väldigt fattiga och kriminaliteten är hög. 


Sen jag för något år sedan började se dokumentärer och fotografier på Detroit så har jag velat åka dit. Det är bra mycket farligare att åka till Detroit i jämförelse med Mexico City som alla varnade oss för. Mel vet ni vad? Vi åkte dit! Tyvärr kom vi dit så pass sent att vi hade ca 40 min på oss att fotografera innan mörkret skulle falla över staden. Det låter som en vampyrfilm. 

Bilderna nedan är tagna i st Agnes church. 
Eh, vi gick ner i källaren och det var absolut becksvart. Jag är mörkrädd, men det var värt det! 

Jag förstår att det är farligt, men jag vill och ska tillbaka någon gång för att ta fler bilder och utforska en mycket större del av allt ödelagt. Även om det är väldigt tråkigt och sorgligt att människor tvingats lämna allt så tycker jag att det är så otroligt spännande att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Det är sånt här jag tycker om att fotografera när jag inte fotograferar människor. Jag får försöka skapa kontakter i Detroit som kan följa med nästa gång. 

Btw det är enbart mobilbilder i detta inlägg. Googla Detroit så får ni se mer! 

Ohio del 2

Alla dessa timmar på flygplan och i bil här i USA gör att ett par timmar i bil känns som en fis i rymden. Vi är nu på väg från West Virginia mot Pittsburgh. Jag googlade precis Pittsburgh och insåg att det ser ut som Stockholm fast med skyskrapor. Vi kom precis ifrån en delstat som har en helt fantastisk natur med höga berg och skog. 


West Virginia 

Jag kanske ska börja där jag senast avslutade? 

Vi stannade i Ohio hos Phil (kemiläraren) till i fredags. Dagen efter den där natten med grillat, öl och biljard vaknade vi upp lagom pigga och Chase var så bakfull att han spydde ner hela tomten. Phil tog oss till en liten by där jag åt den bästa pastarätten någonsin! Jag fick en sallad innan maten som även den var helt makalöst god! Servitrisen frågade om jag fått hjälp att äta upp pastan eftersom det var väldigt mycket mat. Hittills har alla varit imponerade/oroade över hur mycket mat jag kan få i mig. Det ser jag som en bragd. Kom aldrig och påstå att jag inte kan äta. Vi vandrade runt och tittade i butiker. Det värmde mitt numera feta hjärta att se så mycket prideflaggor överallt. 
Sen tog vi en liten tur i Glen Helen Nature Preserve som låg alldeles intill byn. 

Vi tittade till en sjukförläggning för ledsna fåglar. 
Glömde ställa in raw, men men.


På vägen hem tittade vi in på Target. Oroa er inte, självklart köpte jag med mig denna hem. 200 spänn.

Vi spenderade sista natten med film, snacks och läsk. Dagen efter åt vi brunch tillsammans innan vi vinkade hejdå till Phil.

Levande bevis på att ålder bara är en siffra. 28, 46, 26 och 36 år, men ändå så  roligt ihop! Det finns inget som heter för gammal

Ohio

I förrgår ville jag strypa allt i min väg. Nä inte riktigt, men näst intill. Vi kom iväg från Chicago 4-5 timmar senare än planerat och när jag trodde att det väntade middag, kanske en öl och någonstans att sova så visade det sig att de andra skulle jobba. Eftersom jag inte fick vara med så tänkte jag gå och ta en öl på närmsta krog eller något att äta på något diner. Men vi var verkligen mitt ute i ingenstans längst en stor väg. Vid ett på natten (elva timmar sen vi senast åt) så körde vi till ett Taco Bell. Sen var det ytterligare ett par timmars bilfärd. Jag tror att vi var framme ungefär 04.30 på morgonen...
jag hade inte ihjäl någon.

Vi bor hos en Kemilärare (tänk Breaking bad) som bor i ett enormt hem där vi alla har fått varsitt rum. Vi har ju helt klart varit bortskämda med boende och fantastiska värdar. 

Vi sov ut, drack en kaffe i solen på baksidan och åkte sedan till ett waffle house.  Sunny side up, hash browns, rostat bröd, bacon och våfflor. Precis som det ska va'!Därefter åkte vi och bowlade i en timme.


Vi åkte till Jungle Jim, en enorm butik med mat från världens alla hörn. En väldigt rolig matbutik att vandra runt i! Vi köpte med oss massor av mat att grilla.Jag blev först lite sne över att de hade ställt in två bajamajor i en så stor butik, men det visade sig att det bara var skalet till två enorma rum med massor av toaletter. 


Det här var vårt allra första hemlagade mål mat i USA någonsin. Det var verkligen på tiden med tanke på hur många gånger vi har varit här och att vi har massor av vänner på denna ö.


Vi fick prova s'mores för första gången och det var precis lika gott som jag föreställt mig! Jag har varit superexalterad över att det finns eldflugor här! Jag har alltid velat se dem i verkligheten, så Chase jagade runt efter dem i trädgården för att fånga en och visa på nära håll. 

Vi drog iväg en sväng till den lokala pubben och tog en öl och när de stängde åkte vi hem igen och spelade biljard. Resten tror jag att vi lämnar i bildgalleriet! Haha, vi krälade i säng vid sex på morgonen. 

Nästa stopp - Ohio!

Frukost/brunch/lunch(?) idag. Det är så sjukt stora portioner, så idag bytte jag bort mina pommes mot en fruktsallad. Soppan och alla de där mackorna kändes redan tillräckligt.


Blake och Chris tog mig till Bee & Tea medan de andra hade fullt upp med att splitta en tunga. Som jag har längtat efter bubble tea!

Sen var vi tvugna att säga hejdå till Chris och Blake för att påbörja roadtripen med första stopp i Ohio. Vi kan inte tacka dem nog för att de har låtit oss bo i ett alldeles eget rum i deras hem här i Chicago! Jag saknar dem redan! 

PRIDE

I söndags skulle vi upp tidigt för att få bra platser under Prideparaden i Chicago. Som vanligt är det bara jag och Chai som håller tider under den här semestern och framför allt äter, så vi fick skjuts av Blake till Dunkin Donuts för att köpa kaffe och en macka medan de andra gjorde sig iordning. Jag är den enda som dricker kaffe (chai räknas inte då han dricker så sporadiskt) och detta var min första kaffe på två dagar! En extra kaffeshot i bryggkaffet och det blev i princip som svenskt kaffe.
Prideparaden var faktiskt inte i närheten av Stockholms parad, som jag tycker är fantastisk! Det var en väldigt stor del reklam i paraden. Amerikanskt eller vad? Jag fick prova min kamera för första gången i alla fall! Det var sjukt soligt och varmt ute och jag lyckades bränna mina armar för andra gången den här resan, men inte i närheten så illa som uppe på pyramiderna. 


Jag älskar mitt nya sett med smycken! Pluggarna är från Quetzalli och halsbandet och ringen hittade jag på en marknad i Mexico. 

Skydiving

Jag har väntat på ett gäng bilder, därför har det dröjt med en ny uppdatering. I lördags var det äntligen dags att åka och köpa min nya kamera! Vad mer kan jag säga än att jag är vansinnigt nöjd över denna investering? Jag är så glad att valde att gå all in och köpa en Nikon d810. Vilken enorm skillnad att byta upp sig från min nio år gamla nikon d200, men som självklart fortfarande är en jättebra kamera! Sen gick vi in i ett enormt shoppingcentrum för att köpa amerikanska simkort och kika runt i affärer. Chai och Chase gick och skaffade simkort och jag och Chris och Blake gick för att shoppa kläder åt mig. Alltså... att ha två killar med sig som går all in för att hitta den perfekta svarta crop topen... magiskt! Haha. De visade mig en Hello Kitty-butik och slutligen Lush. Åh vad jag älskar Lush! Det gör vi allihop i vårt Chicago kollektiv. Nu ska jag skicka iväg Chai en vecka om året för att lära sig av Blake och Chris hur man tar hand om sig själv. ;) 

Vi åt middag på en restaurang i köpcentrumet som var inredd som en stor regnskog. Det satt mest barnfamiljer där inne, och så vi då förstås, med grodhattar på huvudet och drack drinkar. Sen var det dags!! Indoor skydiving!


 Jag och Chai har alltid velat prova på skydiving i vindtunnel och redan första dagen här i Chicago så kom det på tals att det finns möjlighet att göra det här och att vi alla har velat prova på det. Vi bokade tid direkt och hade tur då det fanns en lucka på lördag kväll. Vi fick ta på oss dräkter, hjälm och skyddsglasögon. Jag fick dra på mig den största hjälmen de hade på lager och den var för tight över mina dreads. 
Det var rätt svårt att hitta balansen under första försöket och komma på hur man skulle bära sig åt för att andas, men sen var det precis hur roligt som helst! Nu känner jag att jag tom vill prova på skydiving på riktigt! Har ni inte provat på indoor skydiving så gör det!

Kvällen var inte slut där. Vi fortsatte till en biograf intill där vi köpte VIP-platser till Jurassic world. Sätena längst upp i salongen var stora som soffor och det ingick popcorn och serverades alkohol. Lyxigaste bioupplevelsen, men tyvärr var jag så slut efter den långa dagen att jag inte kunde hålla mig vaken. Jag har för mig att bion började 23.45 eller nåt sånt. Men den var säkert bra!