Giger i New York

Jag är inte så överdrivet förtjust i att transportera mig själv genom 5th Avenue, även om jag i smyg tycker om exklusiv shopping. Det är för mycket folk och framför allt korkade turister. Nöjet är väl mest att dregla, förundras och garva åt de absurt dyra kläder och accessoarer som erbjuds i butikerna. Det jag älskar med USA är att det inte verkar spela någon roll om du ser ut som en hink skit, för butikspersonalen vet att du fortfarande kan sitta på en hel förmögenhet och är redo att spendera alla dina pengar. I Sverige har jag en vakt i hälarna så fort jag kliver in på NK. Hur som helst så har jag dreglat några år över handväskor från Michael Kors och det är först i år som jag har bestämt mig för att äntligen köpa mig en. Inne i butiken möttes jag av en dragqueen (han berättade detta efter att ha berömt mig för mina glittriga gelenaglar) som genast hjälpte mig att hitta rätt väska. Jag har länge velat mellan flera olika färger och mönster och det slutade med att jag stod i valet mellan en gul och en i grön cammo. Jag hade aldrig kunnat bestämma mig på egen hand, men han fick mig att känna att det var helt självklart att jag skulle välja den väska som jag även köpte med mig hem!
 
 
 
Dagen började såklart inte där. Vi började med en frukost på Yaffa café som jag redan första året vi var här ville besöka, men det blev inte av. Utifrån ser det som som ett pyttelitet café, men det visade sig att de hade en jättestor och mysig innegård som jag självklart inte tog några bilder på. Chai tog en burgare och jag deras egna Yaffa sallad med deras berömda morotsdressing. Extremt gott! Hit kommer vi att gå igen och helt klart för att prova deras middle eastern platter. Låter så himla gott!
 
 
Vi bestämde oss för att ta en taxi och hälsa på min tatuerare Logan som numera jobbar på Last Rites Tattoo Theatre som ägs av Paul Booth. WOW! Hans studio är helt sinnesjukt häftig! Enorma lokaler med mörk inredning och massor av Paul Booths konst överallt. Övervåningen var ett helt galleri med hans tavlor samt en egen del med konst av Giger himself!! Ja, jag var tvungen att känna!!
 
 
 
Vi svängde in på Heartland brewery vid Union Square för ett litet snack och öl. Det blev sliders och en platta med deras egna öl. Ett måste om ni är på besök någon gång! Älskar det här stället!
 

Vi är framme

Nu har vi landat och bosatt oss i New York. Vi kom hit sent måndag kväll efter en riktigt jobbig flygresa. Förmodligen den mest värdelösa flygresan någonsin då vi blivit ombokade och fått byta plan x antal gånger. Det slutade med ett plan med så trånga platser att jag inte fick plats med mina knän och stolarna var felkonstruerade och upphöjda längst bak på sitsen så att det var omöjligt att sitta bekvämt. Tji fick jag som var så glad över att få resa med ett direktflyg från Arlanda till New York. Flygplansmaten fick magsäcken att vända sig uppochner och jag äter vanligtvis nästan allt som ställs framför mig. Som om inte det var nog så var det så pass dåligt väder att vi fick cirkulera runt i luften ett tag innan landning. Folk försöker ju varna oss om att inte åka hit i juli pga värmen och här sitter jag i långbrallor och fryser. Det ösregnade och åskade när vi kom fram och än idag är det dåligt väder. Vädret i Sverige är nog tom bättre nu! Min packning består endast av kläder för sisådär 30 graders värme, så jag är rätt tacksam över mina träningsbrallor som jag åkte hit i. Det är ju i alla fall rätt stad för shopping om det blir kris.
 
 
Vi har hunnit med några enstaka butiker runt brodway, men gett upp pga ösregnet. Vi köpte oss två robusta paraplyer som förhoppningsvis ska klara sig igenom världens undergång. När regnet tar över så finns det ju i alla fall en massa god mat! På tal om god mat så svängde vi förbi Odessa i East village för att äta vår första frukost igår morse. Så fort vi slog upp dörrarna och ägaren fick syn på oss så överöste han oss med kramar och pussar. Han kände igen oss efter två år! Han bjöd oss på mina tre-fyra koppar kaffe och Chais juice. Jag hann knappt ta en klunk och ställa ner koppen innan den blev påfylld igen. Sånt gillar jag!