Nya frisyren för ett tag framöver

 
Den här frisyren kändes bra mycket bättre än vad jag kunnat tro. Mitt egna hår är alltså precis så där långt (high five till mig själv) men fylligt med hjälp av löshår. Hörrni! Tack för all pepp angående min kanske lite småfjantiga hårångest! Nu vänder vi blad, som knugen skulle ha sagt.

Missförstånd

 
Den här bilden la jag upp på instagram för ett par dagar sedan och lämnade tre bajskorvar en arg gubbe samt kommentaren "Tack till er, enligt mig, hjältar som gör något åt saken!"
 
Nu har det visat sig att många tror att jag med denna bild och den texten vill hylla de kriminella.
Vilket gör mig jättearg! Att bränna ner bilar och förstöra är inte att göra något ÅT saken.
 
För det första så är poliser och brandkår och liknande hjältar för mig, vilket jag vet inte är för andra. Jag vet inte om många kanske tar förgivet när de ser mig att jag skulle hata polisen. Tvärtom! Jag tvekar inte en sekund på att ringa dem när jag eller någon annan behöver. För det andra så anser jag att civila som åker ut och stoppar vad som pågår med sina egna händer (bokstavligt talat) är hjältar. Detta är något som många inte heller är för eftersom det är polisens jobb.
 
Alltså är alla dessa människor som gör något åt saken hjältar, i alla fall för mig!
 
Är det fortfarande något som är oklart?

Jaha...

Men dra åt helvete.
 
För att trösta mig själv och mitt numera dreadlösa hår så letade jag rätt på allt mitt löshår för att kunna sätta i en hårförlängning till exempelvis imorgon. Det visade sig att mitt egna hår tydligen har hunnit växa sig lika långt som hårförlängningen. Jag har verkligen inget minne av att det var så här kort! The HÅRror!
 
Jag trodde ju i min fantasi att jag skulle få se ut så här.
 
Låt mig och mina i-landsproblem vara ifred, okej?

Tidningen nedlagd

 
Kommer ni ihåg att jag blev intervjuad och fotograferad för en tidning för ett par månader sedan? Tidningen skulle komma ut i maj månad, men tror ni inte att tidningen lägger ner just den månaden! Haha! Vi får se om artikeln hittar hem i någon annan tidning framöver.

Oneteaspoon till salu

 
SÅLD
 
Säljer en helt ny (bortsett från bilden ovan) kjol med skinndetaljer från märket oneteaspoon. Deras kjolar brukar ligga runt 1000-lappen!
 
Midja: 40 cm, mätt rakt över
Längd: 29 cm som längst (varierar lite)
Pris: 200 kr

Camel toe

Jag bläddrade igenom SATS egna tidning och fick mig ett gott skratt när jag såg en reklam för trosor.
"Don't ruin your performance with bad underwear."
 
 
Alltså, nej, nej, nej! Den här reklamen är så fail att jag knappt finner ord. Det sista man som tjej vill är väl att få till en schysst camel toe på gymmet! "Men det är ju naturligt..." Ja, men om du känner för att vara stolt över din härlighet och det faktum att du är kvinna, kör på! Nä, det finns ju inget värre än trosor som är överallt där de inte ska vara. När de nu vill marknasföra sina trosor med "eregonomisk 3D-design för en skön passform"så kan de ju faktiskt välja att redigera bort kameltån för att få mig att tro att den är precis så skön! Jag blev i alla fall inte sugen på att köpa trosan.

Givebox

Jättefint initiativ av tjejen som slog upp giveboxen i Stockholm! Jag själv satt veckan innan och beklagade mig för C över att det knappt finns något sådant i Sverige och vips så dök inslaget upp i TV4morgon. Skönt att någon är bättre än jag och faktiskt tar tag i saken.
 
Så vad är en givebox? Jo, det är en obemannad garderob skulle man kunna säga. Där du kan lämna in sådant du inte längre behöver eller vill ha och samtidigt roffa åt dig något fint som någon annan har lämnat. Det behöver inte nödvändigtvis vara kläder och skor förstås!
 
Kika in på Facebooksidan Här för att hålla dig uppdaterad om var den håller hus någonstans eftersom giveboxen inte har en permanent plats än. Glöm inte att lämna din signatur på namninsamlingen om du vill att den ska få en fast plats!
 
 
Jag lämnade en guldkjol, en röd jeanskjol, t-shirt med leopardmönster, oanvända rödvitrandiga strumpor samt ett par svarta pumps. Själv roffade jag åt mig en brun kjol som kan ju vara en av mina längsta kjolar nu! Illa!
 
När jag besökte den så låg den till i Spökparken bakom Folkuniversitetet. (T-bana Rådmansgatan) Den låg rätt dolt, så ge inte upp om du inte hittar den direkt. ;)

Färg

Jag älskar att klä mig färgglatt oavsett tid på året och en storfavorit är färgen gul. Igår när det bokstavligt talat var svensk sommarvärme så passade jag på att matcha mig själv med solen. Vad var det förresten för ett mähä som kom på gult är fult? 
 
 
Jag var på väg någonstans när jag blev haffad av en fotograf som frågade om han fick fotografera mig. Tänk om fler kunde fråga först! Fotografer emellan växlade vi även lite ord om den hårda branchen som fotograf. ;)
 
Foto: Andrzej Markiewicz
Foto: Andrzej Markiewicz

Håret, eee du?

Det absolut sämsta i min hårsituation just nu är att stressa, men jag kan inte låta bli! Jag studerade de kala fläckarna i min hårbotten närmre för att se om det börjar växa ut nytt hår nu när utväxten har tagit fart i de friska hårsäckarna. Men jag insåg att endast enstaka hårstrån petar ut lite här och var. Samtidigt så har Sofias Änglar gått på tv ikväll och jag kan inte låta bli att bli hypokondrisk när jag ser Roomservice-Mattias som har drabbats av alopeci, som gör att håret ramlar av. Som min vän Annie sa "kanske löjligt för andra men inte för en själv..."
 
Jag är trött på att försöka dölja saker i mitt utseende som jag har ogillat. Det är lika bra att jag låter er veta att jag också ser och jag vet! Annars slutar det med att jag går runt med hårband för att dölja det.

 
Jag väntar på svar angående ett tv-jobb, men blir det ett nej tyvärr, så ryker dreadsen nästa vecka. Vi får hålla tummarna att det är blekningsmedlet som har gjort en tillfällig skada och att det växer ut nytt hår till sommaren. 

Min värsta mardröm är här

Jag har mått riktigt dåligt över att jag tycker att jag börjar se skallig ut, något som borde vara i princip omöjligt med min kalufs på huvudet. Det är extra påtagligt längst fram där lugg och dreads möts eftersom det är det som syns av min hårbotten. Efter att både jag själv och C försökt intala mig själv om att det bara är i mitt huvud så kändes det okej och jag tänkte inte mer på det. Men när människor ska börja ifrågasätta om jag har upplevt att jag skulle bli flintskallig för att dreadsen drar så mycket framtill, då är det inte så kul längre. Särskilt inte när någon "på tal om ingenting" ska ifrågasätta detta i kommentarsfältet under en bild på mig fotat ovanifrån så att det blir extra påtagligt. Vem fan frågar något sådant? Så sjukt jävla osmidigt! Det är precis som att jag skulle börja prata om sambofetma (på tal om ingenting) under en bild på någon som har lagt på sig ganska många kilon efter att ha träffat sin kärlek. Det är en sak om frågan ställs i ett sammanhang där det rör sig om en dreadsbeställning och frågan poppade upp  huvudet på personen för att denne är orolig över sitt hår och Inte pga att denne såg min skalliga hjässa.
 
Jag har burit syntetdreads under nio år nu (till och från förstås) och jag kunde inte för mitt liv förstå varför hårsäckarna skulle ge med sig nu. Det var bara att backa tillbaka bandet och klura ut vad jag har ändrat i min hårrutin de senaste månaderna och kom fram till att jag ju bytte blekningsmedel. Jag tänker inte smutskasta märket då jag inte vet om det verkligen är blekningsmedlet som har förstört mitt hår.
 
Detta skriver jag för att ni som funderar på att skraffa dreads inte ska bli avskräckta när ni ser mitt hår och tro att det kommer att hända er med. Varför jag är rätt säker på att det inte är dreadsen som har stressat hårsäckarna är för att jag har kala fläckar även i hårbottnen i luggen där jag aldrig har flätat in dreads, någonsin.
 
 
Då människan är nyfiken av naturen så vet jag att ni kommer sitta och bläddra igenom bilder för att försöka se vad jag ser. Därför bespar jag er tid och lägger upp en bild åt er.
 
Så kan ni vara så snälla och sluta kommentera något som jag mår dåligt över. Att håret växer ut och att det inte är hela världen är inte vad jag vill höra som tröst just nu. Det lutar ju åt att jag måste säga hejdå till både dreads och hårfärg, en tanke som får mig att må illa. Jag är inte jag utan mitt hårsvall.

Söndagspromenad

Både jag och C hade sen i onsdags sett fram emot att få gå ut och promenera tillsammans med Randy igen. Det har jag ju visst inte ens skrivit om ser jag nu. Vi tog beslutet om att ta en promenad i onsdags istället för att gå till gymmet under våran lediga dag. Det slutade med en timmes promenad och 100 armhävningar på tå nere vid utegymmet vid eriksdalsbadet.

Vi bestämde redan då att vi skulle ta en ännu längre sträcka på söndag, nämligen igår. Så det var bara att hålla tummarna för bra väder och bra väder blev det ju onekligen! Bortsett från all blåst.
 

 
 
Ingen promenad utan picknick! Så med oss hade vi mackor, frukt och ekologiska miniriskakor med äpplen och kanel. När vi ätit upp började mina fingrar bli riktigt kalla och det fortsatte med att hela händerna var vita av kyla. När jag väl blir så kall om händerna så tar det evigheter att få liv i dem igen. Jag hade så ont att vi fick stanna till vid en liten vindstilla gångväg och värma mina händer i Randys päls. Tydligen såg det jättekonstigt ut att döma efter folks blickar. ;)
 
Vi pausade klockan när vi stannade till, men drygt 15 km gick vi.

wawawoom

Lördagen ägnas åt städning, men jag liksom många andra hittar gärna på "roligare" saker att göra istället. Jag ställde mig framför spegeln och gjorde miner med min hårtoning på huvudet, invirad i plastfolie. Det slutade någonstans med att jag tog mobilbilder på mina ben. Kom inte och ljug och säg att ni inte hittar på dumma grejer när städning står på schemat. Jag kunde förövrigt skolkatalogerna innan och utantill när jag var yngre tack vare städdagarna. Hur som helst så fick jag fick till en grymt bra bild på min utveckling gällande ben och rumpmuskler. Men så insåg jag att det hela kändes alldeles för dumt och pinsamt för att ladda upp på min instagram. Jag skäms sällan och framför allt egentligen inte över min kropp. Faktum är att jag på riktigt kände wawawoom, är det där jag!? Anledningen att jag kände att jag inte vågar lägga upp bilden beror på vinkeln på bilden och att jag går runt och städar i trosor. Trosor är ju big no no i mångas ögon, men ett par hotpant - helt okej. Det är ju i alla fall kläder! ööh...
 
Ni, liksom jag som ägnar de flesta dagarna i veckan kring träning vet vilken tid det tar att renovera om det yttre. Nu när jag äntligen ser resultat vill jag visa vad jag åstadkommit precis som en nybliven mamma vill visa bilder på sitt barn. Nä-ä, hujedamig! Hon jämför rumpmuskler med mitt barn!

Tyvärr föll jag för vad andra ska tycka om mig, vilket inte riktigt är min grej. Men jag vet själv som fotograf att det är en sån betydande stor skillnad hur kameran är vinkad, kroppen är vinklad och många gånger om det är tillräckligt med kläder på kroppen. Jag vet vad jag menar med bilden, men det fattar ju inte alla andra.
 
Synd på en tvättäkta instagram-#squat ;)

Solen, eee du?

 
Kan det inte bli så pass varmt ute att jag kan få gå klädd så här? Jag har tre nya kjolar från one teaspoon som jag vill börja använda snart! Nä, nu ska jag gå och dansa soldansen aka JP-dance.

Suck

Det är kul att avsätta tid till att gå till vårdcentralen och få veta att proven man har med sig är fel. När jag skulle hämta ut mitt provrör (eller vad det nu heter!) så gick jag till provmottagningen och sa att jag skulle hämta ut ett provrör. "Ett provrör??" fick jag till svar. Alltså, om jag har förstått det rätt så finns väl uppgifter om vad det är jag ska göra när de slår in mitt personnummer i datorn. Eller hur? Så jag förklarade vad för typ av prov, sen slog hon in mitt personnummer och sa "Jahaa! Då är det ett sånt här du ska ha."
 
Tack tanten för att du fick mig att framstå som en idiot för att jag kallade provet för "provrör" och sedan kom till labbet idag med fel typ av rör. Jag hade inte brytt mig särskilt mycket om jag bara råkat få fel prov, eftersom vi inte är mer än människor och alla kan göra fel. Jag tror att min irritation stärktes ytterligare när jag insåg att jag skulle bli bortglömd i väntrummet på labbet idag om jag själv inte sökte upp personal. För att sedan bli gnorerad när jag ställde mig i dörren intill "patientrummen". Kan inte det vara en rätt självklar grej att säga hej när man möter en patient med blicken istället för att bara gå förbi? Kvinnan på labbet som sedan tog emot mig föreslog att de kan prova att skicka in det och se om det funkar. "Eller så lämnar jag in ett nytt prov?" "Ja! så kan vi göra istället!" Vadå prova? Jag lämnar ju in ett prov för att få ett säkert besked?
 
Jag har ju ägnat våren till att reda ut mina magproblem som uppstod i vintras, så jag känner att det räcker med besök i onödan nu. Äh, skitsamma. Det är bättre att jag gnäller ut här än att flippar ut på all personal på vårdcentralen för småsaker, eller hur?