Kikärtor

Jag blir förvånad precis varje gång jag handlar på Lidl över hur lindrigt jag kommer undan. Det blev bara 200 kr idag och då fick jag ändå med mig en hel färsk kyckling, 1 kg kycklingfiléer, kaffe, mängder av grönsaker, kryddor mm. Jag är väl kanske inte helt frisk i huvudet som föredrar matinköp före shopping. ;)
 
 
Jag har inte kunnat sova så bra, så på tok för sent inatt fick jag för mig att koka kikärtor. Den här saliga blandningen kryddor och diverse luktar fantastiskt! I brist på sömn så la jag mig med datorn i sängen och studerade Gordon Ramsay och Jamie Oliver. Jag ska nämligen tillaga något som jag alltid har velat prova, men aldrig tidigare gjort och absolut inte har en aning om hur man gör. Det väntar jag med till imorgon eftersom det kräver många timmar vid spisen.
 
 
Improviserade kikärtsbiffar, kyckling, kvarg och kikärtssallad. Jag ska prova att göra wraps av allt det där någon gång!

Åska

När jag var liten fick jag bara huvudvärk samma dag som det skulle bli åska. Det slog aldrig fel. Vid äldre ålder kom huvudvärken som ett brev på posten efter en trevlig utekväll, vid förkylning, sömnbrist och ja, en lite längre lista helt enkelt. Men idag när det gick från solsken till en svart himmel och åska på något som kändes som minuter, så kändes det som att hela mitt huvud skulle implodera. Det trycker så mycket i huvudet att tillochmed hals, käkar och tänder värker. Ögonen vill sugas in i huvudet och yr är bara förnamnet. Min tunga känns och smakar som när man sätter tungan mot ett 9 volts batteri.
 
Är det ens fysiskt möjligt att påverkas så här starkt av åskväder som jag tror mig göra just nu? Det låter ju snarare som en liten smyghjärtattack.
 

Vår hund var inte särskilt mycket till stöd eftersom han själv tydligen är rädd för åskan såsom han är rädd för katter. Nu vet jag det! Vi satt en stund på golvet, jag med mitt imploderade huvud och Randy i mitt knä med nosen intryckt under min haka. Hålla på att dalta är något jag inte är för, men jag måste erkänna att det var rätt mysigt eftersom Randy inte är en hund som vill gosa.

En bra dag

Det var längesedan jag kände mig så avslappnad, glad och hemma som jag gjorde igår. Dagen började så där... Men jag och Randy boo boo dog packade ner en alldeles för lång surdegsbagett och hemmagjord hummos i min ryggsäck och sprang till tåget. Picknickhäng i världens bästa väder i ett sällskap som jag har saknat.
 

Sol

Jag hade lyxen att kunna gå ut en sväng mitt på dagen och rulla mig lite i cancer, eller sola som det också heter. Randy fick även han följa med och självklart såg jag till att lägga min filt precis på gränsen till solen så att han fick ligga i skuggan. Nu har vi rett ut det! Randy var nog mer leksugen än någonsin och plockade ihop en hög med pinnar och jag tänkte att trött brukar han ju bli när vi har kastat en stund. Men, nä. Så fort jag hade lagt mig till rätta på rygg med solen i ögonen så tryckte Randy en pinne i näven på mig. Sådana stunder känner jag mig rätt ägd och det blev inte mer än två sidor lästa i min bok. Jag önskar verkligen att jag hade en sån där ro att läsa böcker som många andra har. Jag påbörjade för bövelen denna bok i januari! Fast och andra sidan läste jag ut de två första böckerna i denna serie på en vecka tror jag, så jag kan ju när jag väl kommer in i det.
 
 
Om det är okej att fläka ut sig i solen i bikini så anser jag att det även är okej att lägga upp en bild på sig själv i bikini! Som plåster på upprörda människors sår så får ni en skymt av dagens kalufs. En hårdonut är dåliga hårdagars bästa vän! Ett måste i allas hårgarderob om ni frågar mig!

Megalodontänder

Alltså, jag är helt mållös! Jimmy Buddha postade nyss en bild på mina färdiga vikter och de blev verkligen över mina förväntningar. Titta!
 
Dessa är alltså designade efter mina töjda och framför allt känsliga snibbar. En vanlig krok gör mina örsnibbar väldigt ömma samt att vikterna mer eller mindre ligger på axlarna. Nu är mina öron förvisso så pass töjda att det nästan är oundvikligt att få dem att hänga helt fritt från axlarna. Jag hoppas att de är precis så sköna för öronen som jag har föreställt mig och framför allt att Diablo organics börjar sälja ännu fler vikter anpassade för oss med lite större öron nu. 
 
 
bild lånad från diablo organics
 
Så här ser de klassiska megalodonvikterna ut. I kedjan fäster man alltså en krok i valfri storlek som man sedan hakar fast i öronen. De här har dessutom mer bling bling och sånt än vad mina har. Jag ville ha dem helt rena.

 
bild lånad från wikipedia - megalodon

Vad som är så sjukt coolt är att det är tänder från Megalodon, släkting till farbror hajen, som levde för miljoner år sedan. Med andra ord dinosaruständer!! Raaaawr!

Resultaten av periodisk fasta

Jag blir så himla glad av era fina kommentarer! Tack, tack, tack!
 
Imorse hade jag tänkt ta en sväng till gymmet, men vaknade på tok för tidigt på morgonen av att ett gäng brudar gallskrek och tutade för att väcka en annan tjej. Misstänker att det var en möhippa, men vafan! Behöver man väcka hela grannskapet inne i stan en lördag för det? Eftersom gymmet inte öppnar förrän tio på lördagar så bestämde jag mig för att ta mig ut för att springa istället. Perfekt väder! Inte för varmt, men varmt nog att springa lite mindre klädd. Tack vare Marathon idag så var det rätt folktomt på söder. Tack och bock för det!
 
5,8 km på 30 minuter. Brukar i alla fall hålla en hastighet på 1 km/5 min, men jag klagar inte då jag hade benpass på gymmet igår, samt sprang på eftermiddagen. Fick sluta springa för att jag fick en blåsa under foten. Igår fick jag lägga av efter en kvart pga skavsår i armhålan. Nä, jag skulle inte våga springa ett lopp förrän jag har den ultimata löparoutfiten. Kosta vad det kosta vill, för skavsår är ett helvete. Sen kanske jag blir extra mesig, jag vet inte. Jag vill kalla det sunt förnuft eftersom jag vet att det kan ställa till för resterande träningspass under veckan om skavsåren blir för taskiga.
 
 
En del har ju fått för sig att jag har satsat på att bli kroppsbyggare sen jag gick på periodisk fasta. Nej, nej, nej. Hade jag velat bygga mig enorm hade jag varken tränat crossfit eller sprungit och kanske lagt upp styrkepassen annorlunda. Sen att jag har blivit sjukt mycket större under tre månader kom lite som en överaskning faktiskt. Genom periodisk fasta har jag blivit grymt mycket bättre på alla plan! Jag äter precis vad jag vill mellan kl 13-21 och fastar fram till kl 13 nästa dag och dricker aminosyror under fastan för att inte bryta ner muskler.
 
Innan periodisk fasta och tre månader senare.
 
Som jag har sagt många gånger förr. Jag vill bli starkare, men även kunna springa för livet om jag behöver.