Ja men yes!

Igår flätade jag ur mina dreads för att återgå till att vila hårbottnen. Anledningen till att jag ens flätade in dem igen var för att jag inte orkar med skitit hår under festivaler och jag skulle ju själv iväg till Bråvalla. Så imorse när jag skulle sätta upp mitt hår i en hästsvans inför gymmet - KAPAOW! NACKSPÄRR! Det är ju rätt underligt att det aldrig sker när jag har dreadsen iflätade då de trots allt väger ett kilo. Ingen styrketräning idag, men trampande på crosstrainern i en timme istället.
 
Jag brukar använda Radital liniment i gelform sådana här stunder. Det används för att lindra besvär i muskler, senor och leder och ökar även blodcirkulationen. Tigerbalsam kan slänga sig i väggen, eller åtminstone stanna i badrumskåpet som andrahandsval om det här skulle råka ta slut. Ja, den säljs bland annat i hästaffärer och ja, den används på hästar. Men det är inte heller alls ovanligt att idrottare använder sig av den.

Min födelsedag

Till höger står det ju att jag är 24 år vilket ju inte riktigt stämmer längre då jag gick och fyllde 26 förra veckan. Inte illa pinkat. Värdelös ålder egentligen, för nu blir det ju bara dyrare att leva. Bästa födelsedagspresenten var att Chai tog ledigt för att hänga med mig hela dagen. Mycket nöjd JP! Vi startade dagen med picknick här på södermalm och hann med att låta kroppen käka lite sol. Det var ju trots allt kanske världens bästa svenska sommardag i onsdags. Sen blev det champagne och senare på kvällen middag på Hard Rock. Jag hade bara ätit brunch där tidigare, vilket är helt grymt. Så jag väntade mig minst lika god middag. Pulled Pork beställde jag in och den var precis lika grym som jag förväntade mig. Något som var rätt avtändande var den sjuka värmen inne på Hard Rock. Har väldigt svårt att njuta av maten när det blit så där panikvarmt. Jag hade helst tagit min pork under armen, amerikansk fotbollsknuffat mig ut och lagt mig på trottoaren och mosat i mig det sista. Inte ens en efterrätt på min födelsedag orkade jag äta! Sjukt dåligt betyg!
 
Tunika från One Teaspoon
Vikter (örhängen) från Maya Organics
 
 Vi drack riktig champagne!
mvh finsmakarn
 
Den mest spektakulära paketinslagningen någonsin!
 
Nyfikna på vad det var i paketet? Ett par Ray-Ban Aviator, de i rosa/gul/orange, eller vad de nu egentligen skiftar i för färger. Jag har dreglat efter dem sen jag först såg dem! De är förövrigt rätt lika de glajor jag burit det senaste året, men mycket, mycket bättre! 

Orange is the new Black

Jag måste bara tipsa om en riktigt bra serie. Det är inte ofta som jag tipsar om sånt jag tycker är sevärt, trots att jag ser film varje dag. Så när jag väl tipsar så är det inga frågor - bara se! Serien utspelar sig på ett kvinnofängelse och innehåller precis alla bitar som man vill att en riktigt bra serie ska ha. Mer tänker jag faktiskt inte säga. Inte mer än att det här är en av de absolut bästa serier jag har sett.
Ja, det är värt att skaffa Netflix enbart för den här serien!

Grattis Chai!

Igår var det Chais födelsedag! Grattis till honom! Känns lite konstigt att fira båda våra födelsedagar hemma när det har skett storslagna ting i new york två år i rad i sällskap av fina vänner. Men jag klagar inte! Vi började dagen med att inte gå till gymmet och inte... ja ni vet, skita i måsten och sitta kvar för länge i sängen framför tvn. Vi har ingen soffa, därav sitta i sängen. Who does that? För en gångs skull var fear factor sevärt. Vi råkade fastna i ett moment där paren skulle lägga sig i en stol, stolen snurrades (som snurra flaskan). Den bild som huvudet pekade mot, den frisyren fick personen. Allt innebar i princip att raka av håret. Äta äckliga grejer är inte underhållning, men att raka av håret på kaxiga amerikanskor var tydligen sjukt bra underhållning!
 
 
Jag hade planerat att lägga mig ute på gräset och njuta av sista soldagen medan Chai var på studion och jobbade. Men det där regnet och haglet hade ingen förvarnat mig om! Städade lägenheten istället.
Vid fyra när studion hade stängt så firades Chai med tårta som Ken tagit med sig. Jag har funderat på det här med folks attityder när en butik/café har stängt enligt vanlig tid och blir förbannade. Strax innan 17 kom det förbi en tjej med sin snubbe, får veta att det är stängt och kastar ur sig "AHMEN schysst!!". Så funkar det överallt. Jag lovar att banken inte håller öppet en timme extra för att du är sen. Har ni aldrig jobbat i en butik så funkar det inte att komma in och säga "men jag vet vad jag ska köpa!" Förmodligen har personalen redan slagit ut kassan vid det lagret. 
 
Sen satte vi oss på en uteservering på bysistorget där jag beställde in en lite för fancy drink för mitt eget bästa. En Bellini (Mousserande vin och pärsikojuice.) Vad jag inte var beredd på var att den skulle komma ut i ett champagneglas. Fast när jag tänker efter så är det ju klart att den ska serveras i ett sådant glas. Jävlar i min låda vad god den var! Bara att skaffa pälsjacka och grills och korka upp champagnen! Nu kör vi finsmakarn!
 
Sen kan man ju tro att Chai ville fortsätta kvällen med Gyllene tider, men icke! Vi köpte istället ofantliga mängder god mat som vi avnjöt här hemma, bara han och jag.
 
 

Café Rhodos

Det finns ju en hel del hak som ser så sjukt mysiga ut men man aldrig kommer längre än att tänka "där ska jag göra ett besök någon dag". Ett typiskt exempel på det är café Rhodos som ligger ett stenkast från våran lya. Jag vet inte hur många gånger i veckan som jag promenerar förbi cafét som ligger så mysigt till som vid Årstaviken. (Nedanför Södersjukhuset) Men i söndags fick vi tummen ur när jag frågade Chai om vi inte skulle ta en kaffe. Det blev ett fint avbrott i långpromenaden. Jag tog bilderna med Chais mobil och såg absolut ingenting i skärmen, men jag fick åtminstone nästan med både karl och hund i bild. ;)
 
 
 
Nybadad hund
 
Avnjut en kaffe för bara 20 spänn till skön musik i en av deras solstolar på "terassen" vid vattnet. Cafét levererar även hembakt, glass och mycket mer från en väldigt liten husvagn. Jag förstår inte riktigt hur de får rum med allt där inne! De har öppet alla dagar hela sommaren när vädret tillåter.

SÄLJES

En riktigt gammal goding, köpt från Odium Clothing år 2005. Denna underbystkorsett är från märket Midnight Fashion och säljs inte längre. Det är plastskenor!

Storlek: Small
Pris: 250 kr (om fler skulle vara intresserade så är det högsta bud)
Skick: Använd till en bal och några fotograferingar
 

Ny septumclicker

Jag kom på att jag inte har visat mitt senaste septumsmycke! Har ju burit den i ett par månader redan.
 
 
För att påminna er om hur mitt förra smycke såg ut så postar jag en bild på den med.
 
 
Helt ärligt så tycker jag att mitt nuvarande smycke är hundra gånger snyggare än den på bilden längst ner. Då menar jag inte att jag tycker att det septumsmycket ser illa ut, verkligen inte! Det är också sjukt fint om jag får säga mitt. Men sen så kan ju jag erkänna att jag fick en del problem med det gamla smycket då det inte ville sitta på plats, utan snurrade runt i snoken. Min clicker som jag har i nu sitter precis där den ska och sitter tight och snyggt! Så sjukt nöjd! Den här clickern precis som min förra går att få i massor av olika färgkombinationer, men jag gillar när det är cleant.
 
Jag ska sluta tjata om tävlingen, jag lovar! Men tänk vad många lotter ni får om ni köper en septumclicker innan den 15 augusti då tävlingen fortfarande pågår. Just sayin´! CALM's tävling alltså. Få en lott för varje 300 kr ni spenderar inne i butiken och ha en chans att vinna ett presentkort på 1000 kr.

Tusen spänn!

Visst känns det som att hela Stockholm är dött just nu. Jag antar att semestertrycket har rullat vidare till varmare länder och lämnat några av oss kvar. Vet inte alls hur det ser ut i andra städer i Sverige, men här är det lika dött som på nyårsdagen, minus raketrester och snö. (peppar peppar!) Det är i princip nyhetsmorgon på TV4 som står för underhållningen här. Varje morgon skrapar någon fram tusentals kronor i triss och inte fan är det vi. Jag vill också vinna guld och diamanter! Visste ni föresten att CALM har en tävling som pågår just nu?
 
Tävlingen är dessutom fånigt enkel! För varje 300 kr du spenderar inne på CALM så får du en lott och har då chansen att vinna ett presentkort på 1000 kr. Tusen spänn! Vinnaren dras den 15 augusti. Så då kanske vi ska vara glada över att vi är hemma när de andra är bortresta! ;) Större chans för oss att vinna!
 
 
Bildkälla
CALM hittar ni på
Hornsgatan 47
Stockholm

Proteinrik gröt

 
 
 
 
Självfallet är det valfri form av havregryn som gäller, men tänk på att för mycket fibrer inte är kalas för magen! Vi med ledsna magar kan istället få än nästan självmordsbenägen mage vid för stort dagligt intag. Lyssna på magen. Jag har valt att toppa min gröt med kardemumma och lite frysta blåbär som jag plockade och frös in nu i veckan. Det påminner om kardemumma och blåbärsbullar bakat på surdeg. Mmm...
Jag tycker att jag står mig mycket längre på den här gröten än vad jag gör på vanlig havregrynsgröt.

Festligheter

Alltså jag vet att jag är totalt värdelös på att uppdatera om vad jag pysslar med i direkt anslutning till dagen. Jag har väl helt enkelt annat i huvudet och framför allt ännu mer roligheter att göra. Även om det kanske känns lite för långt gånget så vill jag ändå dela med mig av min fantastiska lördag! För det var så SJUKT längesedan. ;)
 
Som jag nämde tidigare så hade ju jag planerat att hänga med några av mina brorsor under dagen. Det blev ju inte riktigt som planerat med blåbärsplockning då Kristoffer hade byggt en undervattenskamera och Elias fixat program till datorn och vad som nu kan tänkas behövas för att spela in. Till att börja med så fick jag ett meddelande precis när jag skulle gå utanför dörren om att de saknade en drivrutin och Kristoffer behövde cykla hem och hämta dem. Så på någon minut bestämde vi för att skjuta upp avfärden och dessutom börja i andra änden av Huddinge. Tur var väl det, för bröderna big bang theory hade ju inte tänkt på varken vatten eller matsäck. Det var ju trots allt en av våra varmaste dagar ute hittills denna sommar.
 
 
Sånt här slår mitt hjärta några extra slag för. Historia gömd mitt ute i skogen, så sjukt coolt! Jag fotade med mobilen och bilden blev kalasdålig, så jag har fått pula i lite extrafärg i photoshop för att det ens skulle vara läsbart. Hur fasen knackar man in skrivstil så där propert i ett berg?
 
 
Elias simmar runt med kameran
 
Vi andra tittar på resultatet på datorn.
 
Vi avslutade dagen med att promenera till Ikea för att äta mjukglass. Där hemma väntade Chai, Alexis och Iestyn. Vi satt på innegården och drack några öl för att därefter äta pizza på lilla harem. Jag höll på att bli nekad ölen till pizzan. Så ung ser jag väl ändå inte ut längre och de andra som jobbar där vet ju vilka vi är vid det här laget. Men det löste sig! Sen fortsatte det med hemmafest. Untz untz... eller jag och Alexis höll i festen medan de lite äldre låg utslagna på golvet och i sängen. Jag har märkligt nog bara en enda bild på mobilen. Kanske för att vi var upptagna med att prova Instagrams videofunktion. Vill ni kika på filmerna så besöker ni min (jp_37) och chais (chaiatcalm) instagram. 
 

18 smaker

Det här inlägget skev jag redan i fredags, men det blev aldrig av att jag postade det.
I fredags hade C och jag sällskap på gymmet av gästartisten Iestyn. För första gången var vi två helt osynliga bredvid denna bra mycket mer utsmyckade karl. Det var rätt underhållande att se hur korkade människor kan se ut när de stirrar. Hett tips: stäng munnen! Jättebra bicepspass blev det i alla fall. 

Så fort vi var färdiga köpte jag en plocksallad, gick hem och tog en dusch för att sedan möta upp Anni och hennes son. Vi ägnade hela dagen i solen ute på Långholmen. Precis hur trevligt som helst! Efteråt var jag röd som en gris i nacken, men det jag inte ser finns inte.

När klockan slagit eftermiddag promenerade vi upp till CALM där jag vinkade av Anni för att göra sällskap hem med Chai. Det visade sig att Alexis och Iestyn skulle äta glass på 18 smaker och så mycket som jag har längtat efter att få äta glass den här veckan så hakade vi på. Har ni inte varit där förut så tycker jag att ni tar en sväng dit! Vill ni inte sitta där och äta glass så föreslår jag att ni kilar upp på Mariaberget för att avnjuta glassen framför finaste utsikten över Stockholm.
 
 
Timmermansgatan 15, Stockholm
T-bana Mariatorget
Öppet alla dagar 11-2

Äsch då

Självklart åkte jag på en ny förkylning of doom. Det är helt enkelt meningen att jag ska äta upp mig lite till och bli vek. Marklyften ska vi inte ens tala om... från att värma upp på 70 kg till att nu nästan vilja lägga mig ner och ge upp på en vikt på 75 kg. Det är bara att hoppas på att töntförkylningen ger med sig så jag kan ta igen allt.
 
Igår gick jag och grinkorven ut i ösregnet för att ta oss till familjen i Huddinge. Jag hade honom lös i princip från dörr till dörr (med undantag på pendeltåget) eftersom svenskar har en tendens att låsa in sig så fort regnet kommer. Vi hade ungefär hela världen till förfogande.
 
Randy hittar alltid borttappade bollar under promenader.
 
Mina syskon Kristoffer, Tobias och Elias har nördat in sig i villan när resten av familjen är iväg på bilsemester. Med nörda in sig menar jag att de kanske inte helt medvetet har byggt upp stationer. Det lades ett enormt puzzel där det bara var att placera ut en puzzelbit när man gick förbi. En uppfinnarhörna där det byggdes... jag vet inte och ett gäng laptops i köket. Sedan visades Kristoffers tågsemester på episkt vis genom bilder och karta på tvn i vardagsrummet. Jag känner mig som Penny i Big Bang Theori i sällskapet eftersom jag inte förstår hälften av vad de håller på med. Så jag städade upp i köket och tog över matlagningen. 
 
På lördag ska vi hänga igen. Jag och några av syskonen har nämligen planerat in två av de saker jag gillar allra bäst! Mjukglass på Ikea och därefter ut i skogen! Äntligen är jag i Sverige under blåbärsperioden, så nu ska det plockas blåbär!

Då drar vi igång igen

Jag vet att man inte ska behöva vänta på att måndag dyker upp för att få till en nystart, men jag bara är sån. Jag behöver ta det lugnt över helgen när jag har haft ett längre avbrott, för att sedan dra igång med träning och kost på måndagen. Att börja mitt i veckan blir så konstigt eftersom jag inte hinner få med alla muskelgrupper som jag vill. Nu har jag i alla fall äntligen tagit igen all sömn som har gått förlorad den senaste månaden och första träningspasset är nu avklarat. Jättepepp och laddad!
 
 
Något jag älskar med sommaren är att jag kan bära alla mina vikter till öronen utan att behöva oroa mig för köldskador på snibbarna. Att ha töjda öron kräver mer omsorg än vad många kanske tror. Dessa vikter från Maya organics har jag tyvärr inte använt så mycket ännu, men igår fick jag tillfälle. Kalasfina!

musikvideo

Nu har Loreens video äntligen släppts och ja, jag är bitter. Vi filmade i höstas och jag har nog sällan fått vänta så länge på att få se resultatet. Men vad som verkligen stört mig är att jag inte syns, alls, inte ens på ett litet hörn. Jag blev inringd för audition, fick jobbet och beslöt mig för att tacka ja för att jag skulle få en synlig statistroll. Det var min första och sista musikvideo! Av just sådana här anledningar samt usel budget så säger jag vanligtvis alltid nej till sådana jobb. Det ska krävas mycket för att jag ska ändra mig nu.

Hemma igen

Jag har minst sagt haft fullt upp i några veckor nu och hunnit med både en resa till Åland samt en tripp till Bråvallafestivalen. Vågade faktiskt inte skriva att jag skulle dit eftersom jag åkte dit i endast sällskap av min lillasyster. Better safe than sorry. Hennes första festival och förmodligen min sista festival på en festivalcamping. Nu är jag officiellt för gammal. Älskar fortfarande festivaler av hela mitt hjärta, men jag står inte ut med alla otrevliga och hemska snorungar.
 
 
Spana in skorna jag har på mig på bilden! Är de inte de snyggaste gummistövlar ni någonsin skådat?! Det kan nog vara första gången som jag har känt mig rätt snygg i gummistövlar. Jag hittade dem i Kungens Kurva av en slump för så lite som 60 kr. Ni hittar dem i skobutiken bredvid min favoritgodisbutik Godisbåten!