Infamous tattoo

Då är inkbash-veckan i gång med allt vad detta innebär! Danskarna aka great danes på besök, minst en tysk och en amerikan i studion, på tok för mycket öl och dålig mat. Får se om jag vågar mig ner på mässan imorgon också. Vi startade i tisdags med att gå ut och käka indiskt på Shanti tillsammans med Mateo. I onsdags blev det några öl uppe på biskoppen som avslutades med torra bullar på vägen hem. Som på den gamla goda tiden. Igår torsdag när alla gäster äntligen anlänt Stockholm, the capital of Europe så blev det Bailando bailando på Infamous årliga kalas. Alltid lika trevligt!
 
Mateo, jag och Chai
 
 
Några som har varit ifrån varandra för länge.
 
 "STARFISH!"

Lockiga dreads

 
Det är himla trevligt att vakna upp med en balfrisyr på huvudet varje morgon!

Nike

Alltså, jag ger nästan bort min... någon annans arm för det där svarta nike-linnet. Jag såg den idag i SATS-shoppen. Dags att byta ut gamla trisslotter mot nya och hoppas på högsta vinsten. 
 

En bild

En bild från förra helgen på restaurangen Shant med Daniel och Angelica. Jag stal bilden från Daniel!
 
Foto: Daniel Andersson Instagram: 2tummarupp

Mitt första köp på Groupon

Jag har varit medlem på Groupon ett bra tag, eller jag tror det i alla fall med tanke på alla mail jag får med erbjudanden. Hur som helst så laddade jag hem deras app och kikade igenom den igår för att få tummen ur och se vad det egentligen går ut på. Ett par minuter in och jag hade redan gjort mitt första köp. Dönönönöö. Det blev ett tandläkarbesök för två personer till ett skamligt lågt pris. Jajjemen! Jag har skjutit på att besöka tandläkaren alldeles för länge och jag är nästan hundra på att jag har ett hål. Well... ett hål i en tand är det, sen om det är tandtroll eller min klumpighet som har slagit bort ett perfekt hål - det återstår att se. Det kändes kalasbra igår eftersom jag inte har ekonomin att lägga ut tusentals kronor på allt som behövs göras i käften. Nattens dröm fick mig dock att tveka lite över det hela. Jag drömde att Chai och jag kom dit och tandläkaren sa att de skulle söva ner mig i ungefär en timme. Chai orkade inte vänta, utan gick iväg och innan jag hann ifrågasätta själva nedsövningen så var det försent. Resten av drömmen vill ni inte läsa om. Jag känner mig dock mer skeptisk än någonsin för ett tandläkarbesök. 
 

Armband

Jag köpte ett armband på Hornstulls marknad i helgen.
 

Thailändsk sommarfest

I lördags åkte jag och Chai ut till Värmdö för vad vi trodde var ett besök i templet tillsammans med svärmor. När vi kom fram så visade det sig att vi inte alls skulle dit. Vi skulle istället ha klivit av bussen några stationer tidigare. Chai anade redan på bussen att något inte stämde när alla thailändare klev av och vi blev kvar. Jag fick ju se templet i alla fall!
 
Från tempel till thailändsk sommarfest! Även om vädret var riktigt mulet och regnade till och från så var det minst sagt folkfest. Rattikal, Chais "syster" var så snäll och visade oss runt bland alla matstånd och förklarade, mest för mig vad all mat var för någonting. Jag vill kunna skilja på mat och efterrätt och framför allt veta vad det är jag smakar, vilket jag hade misslyckat med totalt om jag hade chansat mig fram. När Chai stod i ett matstånd för att handla mat så blev jag kvar en bit bakom honom. Från ingenstans hoppar en kvinna fram med gaffel i högsta hugg med en bit mat av det vi skulle köpa. "Smaka!" säger hon och i samma sekund står jag med munnen full. Haha! 
 
 
 
Templet
 
Dans
 
Svärmor och Chai
 
En dag ska jag bemästra konsten.
 
 
Åter igen har jag gjort mig känd som efterrättsätaren. När vi kom tillbaka och satte oss ner på filtarna så räcktes det fram matbitar samtidigt med ordet "efterrätt!". Mycket nöjd! Sen var jag så mätt att jag nästan blev orolig att jag inte skulle bli hungrig till middagen med Danne och Angelica. Vilka problem. 
 
 
Sticky rice och nötkött.
 
Det är så synd att man inte känner till sånna här tillställningar för att få ta del av kultur världen över utan att nödvändigtvis sätta sig på ett flygplan. Inte för att jag skulle klaga över en resa till Thailand. ;)

Nya färger

Snålheten eller snarare bristen på ork att åka in till city har nog slagit slint i skallen på mig. Idag är det en vecka sedan jag tvättade håret senast. Känns inte riktigt okej och jag är allt annat än kalas just nu. Jag har velat behålla den sista färgen i mitt hår inför imorgon eftersom jag har haft slut på hårtoning så vill jag inte bli av med färgen genom tvätt. Nu skulle jag förvisso kunna kasta i lite färg, men då har jag sportat otvättade looken i onödan och så kan vi ju inte ha det.
 
 
När jag kikade bland all färg i hyllan så såg jag en massa färger som jag aldrig har sett förr. Bland annat Psychedelic sunset som jag fick känslan av att den skulle kunna vara snäppet flådigare än min nuvarande färg Electric tiger lilly. Om jag ska vara riktigt ärlig mot mig själv så har jag mest köpt den för att jag gillar tigerliljor. Och efter den bekännelsen så är min friend status equal zero. De där färgkartorna med tonat löshår går ju inte att lita på över huvud taget, så i ren stress plockade jag på mig en jäkla Pillarbox red - en färg jag verkligen inte tycker om! Ni vet när man står lite för länge framför glassboxen och inte kan bestämma sig och snart känner sig lite dum över sitt i-landsproblem. Det var jag idag. 

Fan-tastic

Jag passade på att fläta ur dreadsen lagom till den spontana resan till Gotland som jag blev bjuden på. Det är ärligt talat riktigt skönt att slippa dem för tillfället. Dreadsen alltså, inte resesällskapet till Gotland. Nu behöver jag inte längre släppa ut dreadsen under bröstpasset på gymmet. Aah, friheten! Sen kan jag dessutom leka Carola med fläkten!