Familjepromenad

 
 
Igår tog jag och C med oss Randy ut på en långpromenad tillsammans. Det avslutades med lyxlunc hos oss bestående av rostbiff, färskost och pepparrot på surdegsbröd samt sallad. Så tycker jag att söndagar ska vara jämt. Dock med medhavd picknick så fort vädret blir lite bättre. Btw, jag kom ihåg när jag inte kunde hitta jeans som passade på mina smala lår. Det lär ju knappast vara ett problem längre. haha!

Spring för livet

Jag var ute och sprang för första gången idag sen typ september. Nu när jag har byggt upp mycket muskler och inte ägnar mina timmar på gymmet till att springa flera mil i veckan så är jag allt annat än grym. Jag springer gärna med Runkeeper när jag har hunden med mig och Zombies, run! när jag är ute på egen hand. Tyvärr har jag inte kunnat avnjuta en överlevnadsrunda med zombies i hälarna på ett år eftersom jag tycker att det känns fel att bege mig ut och lämna Randy hemma. Hur som helst så tog jag en titt på resultatet i Runkeeper när jag väl hade varvat ner och kommit innanför dörren. Enligt Runkeeper skulle jag ha haft en hastighet på 8:51 min/km, vilket för mig kändes helt orimligt om inte ännu mer förnedrande om jag nu på riktigt blivit så mycket sämre. Visst för att det jag hade motvind hela vägen och jag springer inne i stan med folk i vägen hela tiden, men ändå! Det visade sig att inställningarna stod på miles istället för kilometers. ;) Efter att jag ställt om till kilometer blev dagens springtur korrekt men alla mina tidigare rundor helt kaputt trots att det står kilometer! Sjukt irriterande eftersom jag vill kunna jämföra med mig själv för ett år sedan.
 
 
Idag blev det 4,37 km på 24 min. Det kan jag leva med. Fördelen är ju att det bara kan bli ett bättre resultat nästa gång! Nu är jag på gång i alla fall. Jag har sagt det förr och jag säger det igen - ladda ner dessa appar för bättre motivation. Jag vet inte om Zombies, run! kostar lika mycket som det gjorde när det kom ut. Då kostade det i alla fall över 50 spänn, men tveka inte om du gillar zombies och har lite leksinne kvar. Kul är det!

Marklyft

 
Hur lyckas en del människor se likgiltiga ut på bilder när de lyfter tungt? C filmade och fotade mig när jag körde marklyft idag och jag både ser ut och låter som att jag krystar ut ett bowlingklot. Det här är i allla fall utan tvekan det roligaste på gymmet. Jag vill se resultat snabbt när jag tränar och med tanke på att jag gav mig på marklyft för första gången för typ två-tre månader sedan så vågar jag påstå att jag har gjort bra ifrån mig. :P
 
Jag kan säga precis så som alla andra säger just nu - var inte rädd för vikter. Inte fan är jag stor som ett bergatroll för att jag har börjat lyfta tugnt. Det är en hel livstil att bli riktigt stor, något som jag inte är intresserad av för tillfället då jag vill kunna springa för livet om jag behöver. Jag är dessutom inte tillräckligt petig med maten för att kunna bli så stor. Så tjejer - don't you worry!

Västen på

Idag är jag sheriff med handgranat, alltså måste jag vara en zombie hunter.

Lakritsfynd

Det är något jag vill skriva om men jag vill ju inte råka smutsa ner goda nyheten med otur. Så hysch hysch! Jag ska försöka nyttja den här peppen till max i alla fall.
 
Var någon iväg på lakritsfestivalen i helgen förresten? Det var jag! Jag måste vara lite fräck och säga att jag saknade en del islänsk lakritschoklad, men min favoritsort såldes i alla fall. Tur det!
 
Sjukt god choklad!

Tänkte strax bege mig iväg på i alla fall en timmes kombinerad PW och kissa border collien. Det är dags att få fram de där mucklerna. På tal om det så glömde jag skriva att jag i fredags klev upp på 10 kg hantlar i bicep curl och hammer curl. Nöjd! Lite för att jag känner mig stor och stark i min inte så skitstora kropp, men även för att hantlarna upp till 9 kg är brutalt värdelösa på mitt ena gym.
 
Från choklad till träning - off we go!

Snäll-JP!

Förra veckan så insåg jag att jag inte har några nya bilder på mig själv där jag ser snäll ut. Så när jag ändå skulle hem till Nattis i fredags så frågade jag om hon kunde ta några enkla bilder. Så här blev det!
 
Foto: Natalie G Sundling
 
 
 
 
 

Nu är det vår i håret


Lakritsfestival i Stockholm

 
Åh vad jag har längtat till årets festival av festivaler - nämligen Lakritsfestivalen. Nästa helg är det alltså dags och jag tänkte tänkte själv bege mig dit på lördag. Detta vågar jag säga öppet eftersom jag ska dit med mitt entourage. Höhö. Är du det minsta lilla intresserad eller tycker om smaken av lakrits så får du helt enkelt inte missa detta. Du kommer att kunna äta dig mätt på smakprover. Lakrits börjar ju bli så otroligt stort i Sverige, vilket jag är tacksam över eftersom jag inte behöver byta land för att få tag i isländskt lakrits. ;)
 
Kom dit, smaka och bli inspirerad och säg hej om vi ses!
 
Plats:
Annexet vid Ericsson Globe.
 
Pris:
95 kr

Öppettider:
Lördag 20/4 kl. 10-19
Söndag 21/4 kl. 11-18

Mah belly!

Jag måste för en gångs skull ge svenska sjukvården tummen upp! Ärligt talat så har jag dragit mig för att gå upp till vårdcentralen för att påbörja operation rädda magen - död eller levande, tack vare tidigare dålig erfarenhet. Fick träffa en ung läkare som lyssnade på vad jag hade att säga och faktiskt tog mig på allvar. Jag var ju redo för fight! Är det inte alltid så att när man väl kavlat upp ärmarna för att slå näven i bordet så går det som på ett bananskal? Har fått lämna prover och ska redan nu i veckan iväg på skiktröntgen. Nu går det undan minsann. Plus ett oh, shit! Det sjuka är att jag verkligen hoppas att de hittar ett fel, för då vet jag och kan anpassa mig. Självklart hoppas jag inte på att det är något farlig. Nä, det är säkert bara ett enhörningshorn som har fastnat i magen. Det var ju inte bara hästkött i lasagnen...
 

Påsken

Här kommer jag, sju svåra år för sent för att skriva lite om påsk! Men först vill jag börja med att berätta om när jag var liten (ja, jag anser äntligen att jag är stor nu) då påsken var bland det roligaste som inträffade på året. Anledningen var skärtorsdagen - dagen som jag planerade, ibland redan från jul. Dagen vi brukade klä ut oss till påskkärringar och ringa på grannarnas dörrar och med ett "glad påsk" casha in godis! När jag tänker efter så är det helt sjukt vilken jäkla arbetsvilja jag hade redan då. Jag och mina syskon ritade fina påskmotiv på vita kort som vi fått från ett tryckeri. Det var påskkorten som jag kunde sitta flera månader innan och börja rita. För de skulle ju se fina ut också! Dessa kort gav vi bort till personerna som öppnade dörren för oss. Jag vet inte om kidsen gör så även idag då inga påskkärringar ringer på min dörr, någonsin! :( Alltså om de bara visste vilket godis-stash jag har här hemma som väntar! Anyway. När skärtorsdagen väl kom så la jag upp en plan för vilka hus som var bäst att ringa på först utifrån de tider som jag visste att de kom hem på ett ungefär. Haha! Giriga, envisa ungjävel! Men tro mig, inga andra kammade in så mycket godis.
 
Om mammor och pappor gav mig godis uklädd till påskkärring som liten så lär jag ju kunna sälja dammsugare nu när jag som vuxen också ser ut som en påskkärring. Det har i alla fall ett barn på min gata talat om för mig att jag ser ut som. ;)
 
Sen växte jag upp och fick ett påskägg med ett lite nyttigare innehåll än vanligt. Nämligen nya träningskläder! Två träningslinnen och jag ett par byxor och allt från Better Bodies.
 
 
Vill ni se ett inlägg med kläderna på? Jag kan ju avslöja att de sitter som smör på mackan! Mums!

JP - Sand People


Samhällsmarodörerna

Det är så jäkla tråkigt att en så stor del av min vardag ska gå till att vara ledsen över hur främmande människor behandlar mig på grund av mitt utseende. Kan vi inte gräva ner den där Hitler och hans skeva värderingar om att alla ska se likadana ut? Jag tror att de flesta av dessa samhällsmarodörer själva påstår sig vara goda medmänniskor och fäller en liten tår när en 13-årig flicka tar livet av sig på grund av nätmobbning eller fasas över hur hemskt många blir behandlade för sin hudfärg.
 
Idag stötte jag på en grupp vuxna samt ett barn under min promenad med hunden. Jag hörde direkt att jag blev samtalsämnet eftersom att asgarv och ord som "rastafari" slank in i meningarna. Nä, man behöver inte förstå ett främmande språk för att förstå då folk är så jävla osmidiga ändå. Som om inte det var nog så tillät de ungen att jaga min hund och tyckte mest att det var jätteroligt av någon outgrundlig anledning. Jag var en halv sekund från att ge Randy lämpliga kommandon för att skrämma skiten ur ungen. Men ett barn ska inte få lida för att de vuxna runtomkring är ouppfostrade, så jag behöll den tanken i mitt huvud.
 
 
Jag ser inte ut så här för att jag vill väcka någon diskussion, gå emot samhället eller för att jag tycker om smärta. Så här vill jag se ut för att jag känner mig fin! Jag är inte hur stark som helst och jag kan inte låta alla kommentarer rinna av som om jag vore gjord av teflon. 
 
Av någon anledning så tycker människor att det är befogat att säga precis vad de tänker om mitt utseende för att jag har valt att se ut så här. Jag skulle aldrig i mitt liv gå fram till någon i affären och säga "Fy fan vilken ful tröja du har på dig" eller "Vilka äckliga fjärilslås du har i öronen". ;) Du som anser dig ha rätten att säga precis vad du vill är inte bättre än personen/personerna som fick 13-åringen att ställa sig framför ett tåg. Det kanske är dags att vakna upp och inse det? Om vi vuxna slutar att trakassera varandra så ska ni se att våra barn kommer att växa upp till fint folk de med. Alla älskar inte alla, men se fan till att respektera andra oavsett hur de ser ut. 
 
Snälla! Gör mig och många andra en tjänst genom att hålla elaka kommentarer för er själva. Går du i ett sällskap där din vän eller bekant gör narr av en främmande människa, grow some balls och säg ifrån! 
 
Skicka vidare.

Taggigt, snett, fast ändå rakt

Det finns nog ingen annan frisör än Kristofer som förstår mitt "taggigt, snett, fast ändå rakt". Jag föredrar att klippa den riktigt kort för att sedan låta den kunna växa ett tag utan att det stör. Men nu har det inte ens gått två månader sen jag klippte mig sist och ändå har luggen vuxigt sig så lång som till ögonbrynen. Det kanske inte bara är musklerna som växer med periodisk fasta och tyngre lyft. Jag kanske blir hårig som en karl också?
 
 
Kristofer håller till på Cut the crap på vackra Södermalm i Stockholm. Även om ni inte bor i Stockholm så kan jag rekommendera att boka en tid om ni har vägarna förbi! Jag skulle säga att det är en salong som passar alla eftersom det är en helt vanlig salong men med personal med modernt tänk när det gäller hår. Jag känner mig lite finare varje gång jag kliver ut därifrån. :D

Bitterheter

Ibland kan jag bli rätt sne över hur vissa produktionsbolag tror att man gör precis vad som helst för att få en roll i film och reklam. Jag är helt okej med att vänta in i det sista med ett svar om det är jag själv som har sökt jobbet. Men när produktionsbolag kontaktar mig och säger att de vill ha med mig för att sedan två dagar innan jobbdagen höra av sig med ett "tyvärr blev det inget denna gång", ja, då blir jag irriterad. Det var ju de som sökte mig! Jag förstår att det är många som är med och ska tycka till och att det i detta fall var kunden som inte var nöjd med hur jag ser ut. Helt okej det med, men få det inte att låta som att jobbet är mitt om det inte är i närheten av fastställt. Jag antar att många sätter i system att "lova" flera personer ett jobb för att vara säker på att få dit den person som de sedan väljer ut. Slöseri på min tid i alla fall. Äh...  
 
Jag ska kila iväg och klippa luggen nu och eftersom jag inte har något "modell"-jobb att anpassa mig till så kanske jag ska go all wild and crazy och klippa den JÄTTEKORT och JÄTTETAGGIG och JÄTTE... okej, lägg av.