Roller derby saved my soul

Det har gjorts en dokumentär om The Royal Swedish Roller Derby som nu finns att se. Tack (valfri gud) så tackade jag nej till att bli intervjuad! Jag blev tillfrågad, men jag hade säkert bara suttit så här i efterhand och analyserat vartenda litet ord som kommit ur min mun. När jag tänker efter så kan jag inte med ord förklara vad Roller Derby betyder för mig. I filmen finns det istället andra fina damer som kan prata på mycket bättre än jag. :)

Sen finns det även en snabbgenomgång som visar vad sporten faktiskt går ut på, för dig som inte alls förstår vad Roller Derby är för något.


Jag som en så kallad jammer.

Filmen ser ni här: http://vimeo.com/42855943

Läst i Metro

 

Metros krogskribent Jonas Cramby är numera min idol.


In med nytt

Just nu håller jag på att göra min lillasysters balhår, vilket tar all min tid och kraft. För den som inte har förstått så tillverkar jag syntetdreadsen först och flätar in dem när de är färdiga. Men när det kommer till min lillasysters balhår så nöjer jag mig inte med annat än det bästa! Hon ska ha snyggaste frillan om jag så ska bli utan sömn i en vecka!

 

Efter matchen i lördags.

I förrgår sa jag hejdå till LCHF-dieten, för att istället byta ut mot en mer kolhydratsbaserad kost med mindre fett. Det kom som en uppenbarelse i helgen och jag tror att det här kommer passa mig mycket bättre, i alla fall just nu. Det ska bli skönt att kunna äta ett knäckebröd eller ett äpple utan att känna att jag fuskar. I och med detta kommer jag garanterat börja laga mat igen då det här är mer ett forum för mig. Steka kött och göra feta såser var inte alls min grej att tillaga, så det har Chai fått göra det senaste året.

Laglinne

Slayer Sister - Roller derbylaget som jag spelar i, i The Royal Swedish Roller Derby, har vit överdel med blodstänk som lagtröjor. Vi gick från min absoluta favoritfärg militärgrönt till detta. Så till en början var det lite sisådär att vänja sig vid den nya klädseln. (konservativ, javisst) Men så fort jag såg pysselmöjligheterna i detta, så vart det ju inte så dumt ändå. Alla mina militärkläder kan jag ju använda vid andra tillfällen ändå. Hur ofta går man runt helt blodig till vardags? Det gör aldrig jag i alla fall. :)

Jag har redan gjort ett liknande linne inför våran merchfest som vi hade i slutet av mars, men nu behöver jag ett nytt inför imorgon. Imorgon har vi nämligen vår första bout! Jag har varit riktigt dålig nu i ett par dagar, så jag är tyvärr inte alls lika laddad som jag har varit de senaste månaderna.


Jag tänkte att jag skulle ta och berätta hur jag gick till väga.


Jag skar ut schablonen i en tunn kartong. Är man inte sugen på att frihanda direkt med mattkniven eller rita upp så går det givetvis att skriva ut från datorn och sedan fästa på kartongen.

 

Panduro hade verkligen ingen bra röd textilfärg för detta ändamål, så jag valde att blanda en röd och en brun färg för önskad nyans. Nu ser det röda väldigt rött ut på skärmen, men det är bara för att jag har dragit lite i kontrasterna.


Jag använt mig av en vanlig tvättsvamp och en billig, smalare pensel.


Tänk på att när du sedan duttar svampen på schablonen så måste du vara noga med att schablonen ligger tätt mot tyget, annars riskerar du att färgen flyter ut. I det här fallet så spelade det ingen större roll eftersom det ändå ska se blodigt ut och det värsta gick att rätta till med pensel. Jag har däremot för mig att när jag tidigare tryckt färg, så har jag först målat med vit färg och därefter den färg som jag tänkt mig och då sluppit oönskad spridning. Glöm inte heller att lägga en tidning innuti linnet, så det inte ligger tyg mot tyg när du väl börjar med färgen!

 

Resultatet hade blivit bra mycket bättre om jag ställt mig på innegården och haft en större yta att jobba på. Nu vågade jag inte kasta runt färgen eftersom jag var rädd att förstöra golvet. Därav de lite större klumparna med färg. Nåja, det här får duga.

 


Baksidan av linnet.

Tisdag


Flygbiljetterna bokade

Det blev visst så att sommarens planer förändrades en aning. Tanken var att vi skulle tillbringa en vecka i Forest Gumps hemtrakt - Arkensas. ;) Därefter tre veckor i New York. Jag säger inte att den nya planen blev dålig på något vis, men jag hade verkligen sett fram emot det amerikanska "landet" med hillbillys, grymma second hand-fynd, känna sig totalt malplacerad och få se tumble weed! Att få se och ta på tumble weed står högt upp på min bucket list. Anledningen till att det inte blir av beror på att familjen vi skulle bo hos kommer utökas precis när det var tänkt att vi skulle komma. Så det passade sig inte riktigt.

Istället blir det New York för hela slanten. Bokstavligt talat. Biljetterna är bokade, så nu vankas det en hel månad i New York med start i juli. Vilket känns så sjukt overkligt! Jag har längtat efter det här sen dagen vi satte oss på planet tillbaka till Stockholm!


Födelsedagsfirande


Amerikanskt godis!


Fantastisk frukost

Ja, jag längtar en hel del efter den extremt goda maten som inte är nyttig någonstans. Det är lite därför som jag känner ett så starkt behov av att träna så mycket innan resan. Sist la jag på mig 4,5 kilo haha! Det blir garanterat en högre siffra den här gången eftersom vi kommer vara där under en längre period. Usch! Det mesta är iofs vätska, men ändå.

Den här gången kommer jag att uppdatera bättre med både text och bild eftersom jag blev med MacBookAir i höstas. Så vill ni höra om alla mina upplevelser och diverse tips så får ni väl helt enkelt kika förbi igen!

Lördag morgon

Vi är ute och springer tillsammans på mornarna,
men när jag ska stretcha är jag nog tråkigast i hela världen enligt somliga.

80-talet

Tyvärr är det här allt jag har i bildväg på mina fantastiska naglar. De har hunnit växa ut en hel del och bilden är tagen med min Iphone. Men så är det ibland.


Naglarna är fixade av Annie:

Nail'd Stockholm
Salong black & white
Pipersgatan 25
Tunnelbanestation Rådhuset

10 maj

Alltså... det är helt sjukt att jag har människor som följer mig trots att jag nästan aldrig uppdaterar här. Jag verkligen vill uppdatera här varje dag då min hjärna är överfylld av så mycket som jag måste få skriva ner. Men det har inte funnits tid alls då min fritid till 99% går till träning. Jag tror dock att en förändring... (här skulle det passa in med ljudet av när musiken stannar ala repa-LP) För Hur många gånger har jag inte sagt att det ska bli ändring? Eh.. en två, tre, många. Jag bestämde mig och jag hoppade av tåget. Så Nu blir det förändring, det kan jag lova.


Jag har gått igenom äldre kommentarer nu som jag inte läst tidigare. När ni ställer frågor så vill jag ju verkligen komma med svar tillbaka, men det blir så knepigt när ni inte lämnar någon mail eller blogglänk! Do it! :)

Stark

Snacka om att jag känner mig stolt när jag äntligen kan lyfta på och av 20-kilosvikter. Jag kom ihåg när jag började träna på SATS och fick be någon av de stora och starka att lyfta ner de där monstervikterna åt mig, som tidigare person lämnat åt mitt öde. Som om jag någonsin skulle kunna lyfta av den utan att tappa den på mig själv. Men vet ni? Nu är jag stor och staark.

Oakley yoga capri är de skönaste brallorna jag någonsin tränat i! Kan ha varit en av mina bästa investeringar i USA förra året. Jag använder dem till all typ av träning.