Scrimmage 28 januari


Bishops arms 4 år

Förra veckan, närmare bestämt torsdag kväll så besökte jag, mamma och Chai Bishops Arms på folkkungagatan. De firade nämligen 4 år! Tyvärr var jag så trött så att jag höll på att somna från start, så jag var inte lika på g för en god ölkväll som jag trott.


Jag har ju äntligen lärt mig att uppskatta bacon! Kan verkligen rekommendera
Biskoppens burgare med surdegsbröd
. Hur god som helst!


Bishops arms släppte sin egna öl Folk Ale denna kväll - mycket god!


Chai och Gwen Stefan

Vi blev kvar hela natten och en bra stund efter stängning. Det en riktigt rolig kväll, men inget slår efter stängning på Bellmansgatan! På tal om Biskoppen på Mariaberget så ska vi dit igen den 13:e februari då det vankas Puc quiz. Rolle hade smärre idébrist på tema för quizet, men jag kläckte temat! Så gå dit så får ni se vad det blev. Det vankas finfina priser till vinnaren har jag hört!

Dagen efter så klämde jag och chai Pizza Hut-buffé! Nu när priset har sänkts så är det faktiskt ett riktigt kap! Jag blir ledsen över att de inte har buffé annat än under lunchtid. Det är ju bästa junk-buffen ever! Dessutom så kröp Johan Glans två små barn runt på golvet och lekte kattungar. "Katter får va var dom vill!"

Garageträning

I tisdags hade vi den roligaste Roller Derby-träningen någonsin! Vi var 5 st på plats + vår tränare Michelle, samt en ny tjej som skulle träna regler och få rulla för första gången. Att vi var så få gjorde att vi verkligen fick tid att nöta sånt som vi behöver kunna inför minimum skills nästa vecka. Klarar man inte av testet minimum skills så får man inte spela några matcher. Nej nej, ingen press alls... gaah! Vi skulle egentligen ha en match nu den 28:e, men tack och lov så ändrades det om till en scrimmage, så att alla kan medverka även om man skulle faila testet. YES!

Som ni hör så har jag inte särskilt höga förväntningar över vad jag kommer prestera på testet.
Jag är inte negativ - jag är realistisk.

Under tisdagsträningen utforskade vi även resten av garaget, vilket var sjukt roligt! Vi åkte upp för backar, ner för backar, något jag aldrig vågat förut. But why!? Det var ju AS-R-O-L-I-G-T!

Julnaglar

För sisådär två veckor sedan så svängde jag förbi Anni för att skaffa mig julnaglar och trodde nog att jag skulle komma därifrån med någon vit kreation. Istället blev det röda julblommor med glitterdetaljer. Givetvis handmålat alltihop. Jag förstår inte hur hon gör, men lyckat är det minsta jag kan säga! Jag undrar om jag någonsin kommer vilja ha en fransk manikyr igen.Här hittar du Anni:

Nail'd Stockholm
Salong black & white
Pipersgatan 25
Tunnelbanestation Rådhuset

Sweden meets America

Chai och jag bestämde oss för att baka kanelbullar efter vårat besök på fotografiska i lördags. Tanken var att fyllningen skulle bestå av mandelmassa, smör, socker och kardemumma. Något som är en riktig hit i jämförelse ned vanliga dassiga kanelbullar. Men... ingen bakning utan lite nya matsensationer! Jag saknar ju alla fantastiska amerikanska bakverk så otroligt mycket, så därför bestämde jag mig för en:

Sweden meets America
Fyllda med jordnötssmör och jordgubbssyllt, toppat med pärlsocker.

Det visade sig vara en klockren kombo! Try it!

FujiDirekt

Jag skickade in mina foton till FujiDirekt via nätet för att få hem papperskopior. När jag beställde dem fanns två alternativ, att bilderna anpassas och kapas för att alla papperskopior ska få samma storlek, eller alternativet jag valde: olika storlekar på kopiorna, men att allt skulle komma med i bild utan att kapas.

Nu visade det sig att de gjort båda delarna med mina foton. Jag mailade och frågade varför och fick en härlig liten pungspark av Viveca som minsann tycker att det är jag som har kapat bilderna vid själva fototillfället.

________________________________________________________________________
SVAR FRÅN FUJI

"Hej!

11x produceras i så kallat ?Digitalt format? vilket innebär att längden på papperet anpassas efter era bildfiler. Har era bildfiler olika format får ni alltså även olika pappersstorlekar.

Vad jag kan se är många av bilderna fotograferade så att motivet är kapat.

Vänliga hälsningar,
Viveca O
FujiDirekt Sverige"


Bilden ovan är från ett tillfälle som jag stötte på av en ren slump i en park i NY och det hela gick på en halv sekund. Jag kan tycka att hunden till vänster är på gränsen till för långt ut, men att det ändå inte gör så mycket eftersom det är hunden med skor som är fokus enligt mig.


När bilden redan var så pass känsligt beskuren så kändes det inte så kul att få hem det här. Det må se lite beskuret och obetydligt ut i era ögon, men jag vet ju själv vad jag ville betala för.Hela sökfältet är inte med, vilket då gör bilden oanvändbar för det jag hade tänkt använda den till.

Det här var bara två av en mängd felbeskurna bilder. På en bild rök halva örat på en person.
Åter igen förstår jag att fotookunniga människor som läser detta inlägg tycker att det är ovesäntligt, men jag tycker bara synd om er som inte blev tilldelad en släng av öga för bild.

Ps. FU Viveca

Tungklyvning

Idag har jag assisterat Chai när Sonny fick sin tunga klyvd. Jag var så duktig så.

Det är lika bra att göra sig vän med blod, skalpeller och stygn inför framtida apokalyps. Det är inte en fråga Om utan När. Någon måste ju hålla i den krigsskadade när Chai lagar och det blir väl min uppgift det.

Chai gör rent hus.