SÖS

Jag har sett att min statistik har ökat nu den senaste dagen och förmodligen då flera av er vet att jag befinner mig på sjukhus. Har nu varit här på södersjukhuset sen tre dagar tillbaka. Jag kan ju inte säga att jag är okej eftersom läkarna inte har kommit fram till vad det är för fel. Mina prover säger att jag är frisk men min kropp säger "operera mig!". Så jag har festat/fastat på dropp i tre dagar nu, rejält hungrig och tycker att det torra fikabrödet jag fick efter maten är det mumsigaste jag ätit på länge! Jag vill ju inte lägga upp sorgligheter här, så jag bjuder på den gladaste stunden under min vistelse, nämligen när jag fick äta för första gången nu i eftermiddag. Blöta flingor i filmjölk har aldrig varit så tasty! Vet ännu inte om jag firar nyår ensam på sjukhus eller få komma hem igen. Har väntat på besked sen jag tog nya prover strax innan sju imorse. Här går det undan! Hur som helst önskar jag er ett gott nytt år!


100 kr rabatt på all piercing

För första gången i CALMs historia så kommer det att bjudas på mellandagsrea!

Vi lyckades överleva domedagen och detta måste firas med en ordentlig mellandagsrea, så torsdag till fredag (27-29:e december) erbjuder CALM 100 kronor rabatt på ALL PIERCING!

Nästa stora rabatt erbjudande kanske inte dyker upp förrän år 2027 när aztekernas kalender tar slut så se till att passa på att pierca dig nu om du vill spara en slant…

 

www.calmbodymod.com/


Inför jul

"Du kommer bli utbränd av julpyssel"

De senaste dagarna har jag inte använt datorn till annat än att leta upp julklappar, butiker samt recept för ännu mer julgodis. I torsdags gav jag mig iväg på ett på tok försent självmordsuppdrag i julklappsruchen. Att jag har dragit ut på att inhandla alla klappar så länge som i år är rent ut sagt korkat! Nu är det gjort i alla fall. Det blir en handgjord julklapp i år som jag ska sätta mig ner och göra idag. Till vem eller vad det är får ni veta efter julafton. Det där med att ge bort handgjorda julklappar är något som kan gå helt åt helvete eller bli en riktig hit. Jag själv har fått ett ännu större intresse för handgjorda ting, så jag skulle i alla fall bli glad. ;)
 
Igår hann jag med ungefär en kvart in i mitt träningspass innan Ken ringde och sa att han och Peter var på väg hem till mig. Jag fick nog mer träning när jag ruschade hemåt än under kvarten på gymmet. Jag hade lovat julkola i utbyte mot att de satte upp gardiner. Så nu sitter gardinerna äntligen uppe!
 
 
Nä, nu ska jag fortsätta med min tvättdag, storstädning, paketinslagning och julkolepaketering!

Träna och få en belöning

SATS brukar ha en liten morot för att få folk att hålla igång träningen, nämligen en överraskning! Det du behöver göra är att träna två gånger i veckan under tre månader. Jag kan ju avslöja/tipsa om att det är riktigt fina belöningar den här vändan! Själv valde jag en knallrosa Iphonehållare.
 

i-landsproblem

Jag är medveten om att nyheterna inte är dagsfärska längre, men jag vill ändå dela med mig av ett litet urplock av svenska nyheter. Välkommen till lilla landet lagom med världsliga problem.
 
 
aftonbladet.se

Det är här det är läge att säga till Mikael Ivarsson att tänk på barnen i Afrika.
 
 
Bild lånad från FB-gruppen Dålig stämning

Filmvisning på Zita

Idag var jag inbjuden på visning av filmen Stenkross. En kortfilm med Suzanne Reuter i en av huvudrollerna. Filmen handlar om en mamma och dotter. Dottern är less på dassiga gitarrlektioner och får av en slump nys om roller derby och börjar rulla i hemlighet. Något som mamman får reda på och börjar träna hon också för att det ju verkar så fräckt! Jag medverkade som roller derby-brud. Kul att se sig själv på en stor bioduk och få sitt namn i eftertexten. :D
 

Spankulera

Jag får inte nog av den här klänningen! Den blir ju sjukt uttjatad på bild, men jag skulle allt kunna ha den på mig lika ofta som favoritmysbyxorna man drar på sig framför tvn. Sen älskar jag att spatsera runt med händerna i fickorna. Jag skulle verkligen vilja säga att jag flanerar då det låter bra mycket roligare, men då är det händerna på ryggen som gäller (tänk pensionär på promenad en förmiddag). Äh, vi kör på spankulera!
 
 
Det här var förövrigt min klädsel för dagens filmvisning av roller derby-filmen som jag medverkade i.

Don't give up

Jag delar väldigt sällan videoklipp, men den här kan jag inte låta bli att skicka vidare! Den är särskilt tillägnad er som har gett upp vad det gäller er fysiska funktion. För helt uppenbart kan ju vem som helst!
 
 
Nu ska jag börja med yoga!

Julbak

I lördags åkte jag och Randy över till Huddinge för att julbaka med mamma. Det blev hallonkolor, lakritskolor samt två plåtar dumlegrottor med noblesstopping. Dumblegrottor är hallongrotta med en halv dumle istället för sylt och avslutningsvis en nobless som fått smälta ovanpå när de är nygräddade. Inte trodde jag att det var så lätt att göra kola! Med en termometer är det ju idiotenkelt! En ugnstermometer från Ikea fungerar förövrigt utmärkt till kolakokning. Man tager vad man haver! Jag har tyvärr inte tagit några bilder på slutresultatet då resten av kvällen gick åt till att packa in kolorna i cellofan. Men och andra sidan så kommer jag helt klart att tillverka ännu mer kola nu i veckan!
 
Den som spar han har...
 

Alltså...

Jag tycker att det är lite skrämmande att ni inte hajade att jag var ironisk i mitt föregående inlägg. Det var alltså bara jag som tyckte att min printscreen från wikipedia var avslöjande nog? För vem sitter mitt i tårarna och skriver in knepiga ord i wikipedia för att få ord på sina oh så mörka känslor? Okej, det är säkert många som gör det. Men KOM IGEN! Läs intressen och du kommer finna "Pyssel" som kategori. Jul = pyssel = awesome = glad JP! Enkel matematik! Förövrigt så sitter jag inte och deppar på bilden, jag kramar om min surgubbe till hund!
 
"Jul ska inte vara trevligt, jul ska innebära ångest och magsår som riktig svensk!"
 
Nä, jag skulle helt ärligt hellre skita i att köpa julklappar åt mina nära och kära om jag verkligen låg hemma och vred och vände mig i ångest. Jag tror att de skulle förstå mig.
 
Dont you worry! I'm happy!

Julångest

Idag hade jag tänkt ta itu med min julångest. Dvs fixa en julgransfot till den lutande granen, som mer ligger ner än står upp, och framför allt klä den innan den tappar alla sina barr. Sen ska jag ta itu med julklappar då inte en enda är färdig. Jul ska inte vara trevligt, jul ska innebära ångest och magsår som riktig svensk! Jag har faktiskt hela dagen till förfogande, vilket kan behövas. Men först ska jag iväg till gymmet en sväng och göra vad jag kan med min hand som rent smärtmässigt påminner väldigt mycket om en roller derby-fraktur.
 
Randy! Save me from the JULpain!
 
 
Enligt Wikipedia finns det ingenting som heter julångest. Så ryck upp er for frack's sake!

Sommarhår

 
Haha! Det här känns som det missplacerade fotot som finns inramat någonstans hos varje familj. Kika på awkwardfamilyphotos så förstår ni vad jag menar. Bilden är tagen på studion Maria Tash i New york i somras precis innan Logan till vänster skulle tatuera min arm. Jag var ju så förbannat snygg i håret i somras! Ibland blir jag allt bra stolt över mig själv när jag inser att det ju är jag som har gjort mitt hår!

In action

Det visade sig att jag släpade med mig min kamera igår utan batteri, så Alexis fick agera mobilkamerafotograf. Inte optimalt med mobilbilder, men det är i alla fall bilder. Jag tänker vänta tills dess att det är helt läkt innan jag visar vad jag har gjort. Nu vet ju förstås många av er redan vad det är!
 
Sen var det ju någon annan som inte kunde vara sämre än jag. ;)
 

God jul önskar Jula

Jag blir alldeles varm i själen när jag hittar så här dåliga produktbeskrivningar! I år har JULA tagit priset i mina ögon. Alla bilder och info kommer ifrån www.jula.se
 
Du som har skrivit detta vet väl att det är vuxna människor som tittar på Julas hemsida?
 
Damn! You know how to rhyme!
 
Och fest! Försök intala din nyblivna tonårsdotter att det där är en perfekt huvudbonad till juldiscot!

Dags för något nytt

Nu sitter jag och laddar batterierna med hemmalagad lax & spenat-paj och Amy Diamond - Shooting star och gör mig redo för ett kvällsbesök på CALM. Ladda kroppen med energi är vad jag behöver just nu, för jag ska väl erkänna att jag inte är i toppform. Men har jag väl bestämt mig så har jag. Jag är inte spontan när det kommer till kroppsförändringar så, utan jag funderar länge och när jag väl har beslutat mig för att göra något så vill jag att det sker helst direkt.
 
 
 
 
Visste ni att det är jag som har fotat den här bilden en gång för längesedan?
 

Vänta lite nu? Amy Diamond? Japp, du hörde rätt. Kan ni förstå min lycka när jag, 19 år gammal, sålde ett kinderägg till henne inne på Shell? Söt som en sockerkaka och röst som ett helt sockerpaket!
 
Gissa vad jag ska göra för något nytt inom piercing/kroppsmodifiering? ;)

Cd-omslag

Jag tog en bild på mig själv igår och det slog mig hur mycket den påminde om 90-talets alla cdomslag med kvinnliga artister.
 
Det hade blivit en hit!

Julgran

 
Jag behöver absolut inte mycket julpynt omkring mig i lägenheten så här års. Det enda jag vill ha varje år är en riktig gran, sen är jag rätt nöjd. Ingenting slår doften av en nymördad bebisgran i vintermörkret! Nu funderar jag lite över julgranskulor och annat pynt. Vi brukar aldrig ha en så här "stor" gran, så alla julgranskulor som vi har är verkligen miniatyrer.
 
Vet någon om det går att köpa en mediumstorlek på julgranskulor någonstans?

Hur du gör din signatur till en stämpel

Jag fick en fråga angående signaturen som jag gör på mina fotografier. Så nu ska jag visa hur jag gör.

  1. Börja med att öppna upp en ny blank sida i photoshop.
  2. Skriv din signatur. Det är absolut lättast att skriva med hjälp av en ritplatta. Har du inte tillgång till en så går det även att skriva för hand på ett papper och scanna in. Väljer du att scanna så öppnar du upp bilden i photoshop och fortsätter följande steg.
  1. Tryck på Edit/Redigera sen Define brush preset/vet ej svenska ordet!
  1. Namnge penseln och tryck på OK.
  1. Din nya pensel finns nu bland övriga penslar. 
Självklart kan du göra så mycket mer än bara en signatur! Detta är ett utmärkt sätt att lägga in stämplar och annat du kan tänkas behöva. Det är bara fantasin som hindrar! Här nedan är ett exempel. 

 

Snövit

Här har ni bilderna från förra veckans plåtning med Jacqueline! En av vinterns hittills kallaste dagar skulle jag tro. Första bilden är min favorit, sen tycker jag om den liggande bilden, men den gör sig inte rättvis i ett så litet format.
 
Modell: Jacqueline Rova
Foto: Jag
 

Praktisk smyckesförvaring

Igår fick vi skjuts till kungens kurva för att ta en titt på smyckesbyrån och förmodligen ta med den hem också för den delen. Sagt och gjort. Det blev även en sväng in på Ikea för att köpa gardinstänger och gardiner. Något som inte har funnits i våran lägenhet så länge vi har bott här. Ja, på riktigt. Gardiner för mig är ett nödvändigt ont. Jag tycker om att ha det nerdraget eftersom vi bor i stan och folk har full insyn vare sig man bor längst upp eller ned. Persienner har med andra ord gjort sitt de senaste sex åren som jag har bott här.
 
Jag har precis börjat fylla byrån med smycken och diverse asseccoarer, men än är jag inte klar! Den här verkar ju rymma precis hur mycket prylar som helst!
 

Dagens

Här är jag och gör modevärldens alla fel!

Örhängen

SÅLDA
 
Som ni kanske har lagt märke till så har jag lite för stora öron för sånna här örhängen. Så robotarna vill hitta ett par nya öron att dansa i. Titta, den högra gör ju tillochmed JP-dance! Bara det är ju värt 25 spänn!

Skick: Nya/oanvända
Köpta: Glitter

The Goddess Effect

Här om dagen kom en body scrub på posten, närmare bestämt ett prov från The Goddess Effect. Än så länge har jag bara provat på ett litet område på handen för att se hur min hud reagerar. Det lilla partiet på handen är nu len som en stjärt! Så det här bådar ju gott! Sen doftar det som en kopp te i ett skogsparti full av enhörningar.
 
Scruben är ekologisk och innehåller enbart naturliga ingredienser och perfekt för djurvänner!
 
£20 för en stor burk
£6 för en liten burk (bilden nedan)

Chilli

Idag åkte jag iväg till Sickla köpkvarter för att ta mig en titt på smyckesbyrån som jag skrev om tidigare. Jag som helst slipper åka till köpcentrum som jag inte hittar i, fick en lätt släng av magsår när jag insåg vilken tid det skulle ta att hitta en enstaka butik. Idag hade jag dock tur och hittade direkt!
 
Hur kan jag ha missat Chilli?! Att döma efter hemsidan så fick jag ett rätt dåligt intryck av deras sortiment. När jag klev in i butiken och gick upp på övervåningen slogs jag genast av "här vill jag bo!" det händer för fasen inte ens på Ikea! Butiken hade allt av det där som jag har sagt att jag vill ha i inredningsväg så fort jag bor på en större yta. Av någon anledning så går nästan ingenting av det jag tyckte så mycket om att hitta på deras hemsida. Nackdelen med många av deras prylar är att de är dekorerade med en massa plotter. Grace, Its about Love, Faith, Kindness, You get what you give. Kort och gott en massa feel good-ord för tråkiga tanter! Ledsen om jag trampar någon på tårna, men jag tycker att det är så himla smaklöst.
 
 
Alla bilder lånade ifrån chilli.se
 
Smyckesbyrån då? Ptja, den var tydligen så ny att den inte ens existerade i butik ännu. Surt!

Röda handskar till salu!

Pris: 150 kr
Färg: Röd
Skick: Nya (provade)
 
 
 
Odiumclothing säljer dessa handskar för 269 kr.

Snö

Dagar som denna är jag glad över att äga en "skräpkamera". Eller snarare en schysst kompaktkamera som jag inte behöver vara rädd om längre. För den här bilden beskriver ju dagens väder rätt bra, inte sant?
 

Smyckesförvaring

Så länge jag kan minnas så har jag haft problem med att hitta en riktigt bra lösning till alla mina smycken. Nu snackar jag inte bara armband, halsband och ringar utan även mina stora pluggar och vikter till öronen. Jag kan ju inte direkt bara stoppa ner alla mina örhängen i en fin liten ask som många tjejer kan. Min samling med fina smycken blir dessutom bara större och större. Stackars mig. :)
 
 
Min nagelquinna Anni la upp en bild på facebook med svaret på alla mina problem! En smyckesbyrå från Chilli. Det enda jag ogillar med den är orden som pryder lådor och luckor. Men det ska väl inte vara så svårt att tapetsera om på egen hand. Den kan ju dessutom bli ännu snyggare med en tapet som bryter mot det vita.
 
Den stora frågan är väl bara: var fasen ska jag ställa den någonstans?!
 
Du hittar byrån Här
 
Så om du vill göra en lycklig tjej lyckligare så kan du beställa den åt mig, plus komma fram till var jag ska ställa den i lägenheten. Tack och bock!

Har du vad som krävs?

Japp, jag har vad som krävs.

Utomhusplåtning

Så där ja, då var ytterligare en plåning genomförd. Dagens modell var ingen mindre än Jacqueline Rova. Jag ska erkänna att det var rätt skönt att få jobba ihop med en van modell, så att jag fick fokusera mer på mitt än att justera minsta lilla rörelse som kan behövas när någon är ovan framför kameran. Snabb, smidigt, men framför allt vrålkall fotografering! Jag vill ju inte avslöja för mycket, men jag bjuder på en bild på rekvisitan. ;) Stackars floristen måste ju ha trott att jag var helt dum i huvudet som ville köpa fina blommor och sen be henne att klippa sönder tills dess att det bara var en stackars blomma kvar.
 

Underexponerade bilder

Ibland kommer jag på mig sjäv att bli rätt imponerad över teknik som jag annars tar för givet. Jag tog en väldigt underexponerad bild och försökte se hur mycket som gick att rädda med lite bildbehandling. Randy påminner en del om Sid i Ice Age på den här bilden, så detta är inte direkt tänkt som en bild som jag ska hänga upp på väggen. ;) Med ytterligare envishet så tror jag att det skulle gå att få till ett riktigt fint slutresultat. Kan ju vara bra att tänka till lite innan man kastar iväg en bild på Batman eller vad man nu skulle råka stöta på en mörk natt i en gränd och verkligen vill ha kvar en bild på.
 

Färgglada ben

Jag hoppas att hela världen blir full av färgglada black milk-ben en dag. Titta bara så fräsig man blir! Jag fick hem två par leggings i förrgår och ytterligare ett par är på väg eftersom jag la in två separata beställningar. De är helt klart värda att vänta på.
 
Bild från min Instagram jp_37