Prickborttagning

Ett sånt där söndagsnöje. Tycker du att det här är äckligt så har du nog ingenting mer i den här bloggen att göra. Peter skulle bygga om inne i sterilen så jag, C och Näll åkte dit för att han inte skulle bli så ensam i studion. Vi passade på att plocka bort ett par av mina fläckar på armen samt en knöl i fejan som förmodligen bara har retat mig och ingen annnan. Nu är den väck och jag kan inte vara mer nöjd över det. Även om jag har ett sår för tillfället.

Jag passade på att fota spektaklet med min kompaktkamera med ISO 800. Fail! Därav gryniga bilder.






Mitt öra

Implantat i form av en stjärna.
Skalpellerad örsnibb 45 mm


www.calmbodymod.com


LOL

Åh, jag har precis blivit medlem på Emocore och det är typ det bästa jag har gjort! Så sjukt underhållande läsning i forumen.



Men nåja. Det fanns ju de som skrattade åt Astrid Lindgren också.

BMTH

Så här ser jag ut paw riktight. Inget photoshop-löve här inte. Okej jag ljög... min medfödda antenn på näsan rök. Symetri i all ära, men ingen kärlek till hudfläckar som ändrar färg. Well hur som helst så var det här inför Bring Me The Horizon.



Min lilla mamma gav oss helt otippat två plåtar till spelningen i julklapp, men med en liten tillhörande lapp.

- Så på med militärkläder och off till Arenan för att agera bodyguards!


Haha! För dåligt!


Bästa sällskapet under kvällen i alla fall! C, Nattis och hennes farsa.

Lillasyster stod längst fram - så klart. Så vi ställde oss lite mysigare där längre bak.

 

På tok för mycket förband och när BMTH väl klev upp på scen så tog det slut lika fort! Men bra var de!

 

 

När allt var slut hittade vi Matilda och påbörjade kampen mot garderoben. Btw så är de ju fullkomligt efterblivna på det där jävla stället. Att de efter alla dessa år inte har ändrat om garderobsystemet för lite mer effektivitet! Skärpning! Börjar det brinna (och det är väl vad som behövs för att de ska styra om allt) så kommer hälften bli ihjältrampade och resten brinna upp. Med ungdomar idag som inte ens hjälper varandra upp i en moshpit längre.

Väl framme vid Gullmars så insåg vi att Matildas sista tåg skulle gå om en kvart, så in i en taxi med racerfart! Jag är en så bra storasyster. ;)

 


hm

Igår kväll skickade jag in mitt digitala cv, vilket jag aldrig gör.
Idag fick jag svar.



Vem vet?

suck

Ett sånt där deppigt inlägg kommer lastat.
Jag har åkt på influensan och har legat hemma hela veckan med en laptop i knät. Man kan inte ha det mer sorgligt! Jag var ute på en kort-kort promenad (till mataffären) för att inte förtvina samt se hur kroppen fungerade vid en sådan ansträngning. Jag höll på att börja gråta av utmattning! (Ja så om någon har sett mig utomhus så finns det inget att skvallra om.)

Som om inte det här är nog så blir det ju minst en veckas uppehåll i min träning som gick helt fantastiskt! Vilket helvete. Sen blir man ju bara ledsen och befogat paranoid av allt internetande.

År 2010


Att återanvända syntetdreads

Det här har jag glömt att uppdatera om.
Flätade ju in Matildas dreads igen, de där som hon fick av mig för säkert fem år sedan.

Det som är så fantastiskt bra med syntetdreads är att de går att återanvända precis hur många gånger man vill. Givetvis ändrar de form med tiden som ni ser, men jag tycker personligen att det inte är till det negativa.
- äckligt!
Nej, inte alls. De går ju praktiskt nog att tvätta!

5 år sedan


Tönt-varning

Jag loggade in på gamla helgon idag igen efter ett väldigt långt uppehåll. Eller igår var det kanske? Slängde i alla fall upp lite nya bilder och pang boom! Haha! Det är faktiskt sjukt smickrande. :D


Bilder från i lördags

Modell: Matilda Pöljö

Foto: Josefin Pöljö

 


Lockigt

Så här såg jag ut i lördags. Lockar till förbannelse - vilken fest!
Rödare har det fått bli också.



Mat och dans

Efter en jäktig lördag med både gymmet och fotografering med mig själv bakom kameran så var det dags för mig att göra mig snigg och springa över till CALM. Där vaknades det öl och ostågar som smakade papper.





Sen kilade vi över till Helens krog till vårat bokade bord för att äta god mat. Jag var ensam tjej bland totalt 10 män under kvällen. Livsfarligt.

Nykomlingarna.

Därefter sprang vi vidare till Södermalm - ett ställe. Kanske världens bästa ställe dessutom.
Det går liksom inte att ha tråkigt där.


Jag drar igång lilla dansgolvet.




Jag lär ut livsnödvändiga danssteg som sockerbiten.

,
Jag lovar, det var vi som fick alla att börja röra på fläsket!




Gamla bilder

Jag sitter och stirrar in i skärmen och kikar igenom en massa gamla bilder.

Nu i efterhand så förstår jag inte rikigt varför jag bara la av att fotografera. Jag var förvisso alldeles för självkritisk, men vafan... visst för att de kan bli bättre ur vissa synpunkter, men så dåliga är de ju egentligen inte.
Här får ni nu se ett gäng av mina äldre fotografier.

Glöm inte att jag drar igång igen på nytt från och med på lördag då jag ska fota Matilda.
Vill du också ställa upp som modell?











Sesamkakor

Receptet går givetvis att göra på enbart sesamfrön också!


 


Bollywood

Nu är det klart! I slutet av februari börjar jag dansa Bollywood! Det trodde ni inte va? Haka på vettja! Kul ska det bli!

Vilodag

Igår kväll fick jag för mig att baka efter-tränings-snacks då jag blev så arg över hur dyrt det var nere på Konsum. Det visade sig bli hur gott som helst! Jag var riktigt förvånad över hur bra det blev och hur enkelt det var. Ska göra nytt ikväll med lite mer i receptet denna gång. Tänkte slänga upp receptet här sen. I eftermiddag så tänkte jag ta en tur till min favorit-second hand som ligger lite avsides och därför har billigare godbitar. Ska kika på skålar och kakfat i glas och sånt där som jag så länge velat göra. Ska givetvis göra om dem till något mer passande för mig. Vi får se vad jag hittar helt enkelt. Blir en paus från träningen idag med fortsättning imorgon.

Träning och dans

Men alltså, allvarligt, vad är det för fel på folk som gymmar? Ska det vara så förbannat svårt att lyfta av allt skrot från maskinerna och ställa det på sina platser? Det är inte Så jävla kul att inse att det hänger 20 kilos-vikter på var och varannan maskin som man tänkt använda. Nu jävlar börjar träningen ta sig i alla fall. Blir jag bara av med lite hamburgare från magen så väntar ett redigt sexpack! Börjar bli mycket nöjd! :)

För att variera träningen så har jag anmält mig till en danskurs som startar i slutet av februari. Vad det är får ni veta om jag får en plats! Finns ju inget roligare än att dansa! Woho!

För många intressen

Roligaste träningspasset på länge! Chai och jag sammarbetade en del och gjorde gemensamma övningar. Kul! Nu är jag inte fullt lika ledsen över helgens motgångar och att jag missade årets säkert bästa fest i Uppsala. Men så vitt jag har förstått så skulle de flesta av kalaspinglorna inte heller åka dit. Men nästa gång! Då! Jag saknar alla så himla mycket. Våra sammanslagningar med allt från semlor till mystiska vuxenfilmer från Palestina. :D Det är bara jag som är dum och inte får tummen ur allt. Ge mig en spark så jag kommer igång igen.

Btw så måste jag lära mig att se positiva saker i mina misslyckanden. Jag har ju trots allt fått lära mig någonting nytt på vägen. Ska bli bättre på det där. Något annat jag ska bli bättre på är att sluta bli stressad över att jag inte får utlopp för all min kreativitet och inte skapar sånna där awesome saker varje dag. Det håller inte. Så istället så ska jag sätta upp som personligt mål att skapa något med mina händer En gång i veckan. Det kan vara allt från matlagning till att ha en photosession eller sy. På så sätt stannar ju inte allt upp helt och hållet för att jag får panik över att jag vill göra allt på en gång. Jag vet, det är stört! Och andra sidan så måste jag få mig själv att inse att det är svårt att hinna med så mycket annat än en film på kvällen då nästan all fritid går till att träna. 4-5 pass blir det i veckan. Ja ja. Det blir nog bra. Men som sagt: en kreativ sak i veckan ska jag i alla fall kunna redovisa här i bloggen.

Besviken

Fan vad arg och besviken jag är.
Hela lördagens skapande gick åt helvete. Dagen har ägnats åt att jag har fotat och sen målat och fixat och donat med bilden i photoshop. Den blev dessutom så där riktigt elakt bra. Tror ni inte att jag missade spara-knappen när jag var tvungen att starta om programmet. Eller missade och missade... jag var hundra på att jag hade sparat.


Två bilder till

Här kommer två bilder till från plåtningen med Nattis. Jag är lite halvlångsam av mig när det kommer till att välja ut bilder. Jag vet. Vi kan ju låtsas att jag lägger ut några i taget för lite roligare bloggläsning.

Foto: Natalie G Sundling
Modell: JP
Redigering: JP





okej...

Om du är en av dessa som kikar in här för första gången idag: Vart hittade du adressen??
Hur kommer det sig att antal besökare sköt upp i dajmkrysset just idag?



Var kom alla flera hundra nya besökare ifrån?

Provfilmning nr 2

Jag var iväg på en andra provfilming idag. Nu var det för att få träffa regissörerna. Verkar ju galet seriöst det här med flera provfilmningar för en reklamfilm. Blir ju lite mer utmaning för mig också.

Denna gång blev jag filmad tillsammans med två andra. Improvisation var det som gällde. "Byt pose, byt pose, byt pose" hördes från kameramannen. Även en del närbildstagningar med olika improviserade ansiktsuttryck. Jag tror att jag gjorde ett hyffsat bra jobb. Jag fick regissörerna att garva (sen vet man ju aldrig om det var med eller åt mig.) När vi var färdiga och skulle säga hej då så sa en av dem "vi ses" till mig med ett leende.

Det känns ju positivt i alla fall! Sen vet man ju aldrig om det var en artighetsfras det där "vi ses", men någonting säger mig att det inte var det. :)


Jag beslöt mig för att promenera lite från slussen med lite shopping inkluderat. Det är ju nu man kan fynda ordentligt. Fick med mig en vit handväska, en precis likadan som jag hade innan fast i svart. 50 spänn kostade den nu! Taget! Sen tog jag mig iväg till perukmakarn. Tänkte väl egentligen bara köpa nytt franslim, men kom därifrån med lite mer. Dels två eyeliner som var i princip gratis på rea. En i guld och en i silver. Provade den i guld när jag kom hem och den är perfekt till mitt hår! Vilket kap!

Sist men inte minst blev det ett nytt försök i att hitta det perfekta läppstiftet som inte är min mammas. Kanske borde be mamma köpa ett läppstift med andra ord. Men nu tror jag att jag hittade drömnyansen! Har dock bara sett den i dunkelt ljus inomhus, men ändå. Betyder att det kommer vara snyggt på krogen i alla fall. :P

Här under provade jag det nya objektivet som hastigast. Jag tror att det här var vad jag behövde för att komma igång igen.




Jag har faktiskt inte redigerat ögonen. De bara blev monstergröna!



Sen tänkte jag att jag skulle gå på bio, väldigt spontant. Men det visade sig att jag redan har sett alla filmer som går ikväll. Den jag inte hade sett missade jag med 15 minuter. Attans! Det blev potatismos och en massa kaffe här hemma istället. Åh vilken fest.

En favorit?

Jag har haft en riktigt dålig dag fram tills nu då min telefon ringde. Det var rollbesättarna från castingen som jag var på förra veckan. Nu har regissörerna sett alla provfilmer och hör och häpna, jag var en av deras favoriter. Så nu ska jag åka iväg och träffa dem någon eftermiddag här i veckan. Fan va bra jag är! Klapp på axeln. Hoppas det här går vägen nu. I eftermiddag ska jag iväg och köpa mig ett välförtjänt objektiv till kameran.

Gold digger

Foto: Natalie G Sundling
Redigering: JP
Modell: JP



Mellanmål

Det är ju på tiden att jag skapar en matkategori. Frågan är ju bara vad den ska heta.

Här har ni ett sjukt okomplicerat, men ack så gott mellanmål.

  • Grovt knäckebröd
  • Keso - fetaost & oliv
  • Avokado
  • Salt och peppar
God mat behöver inte ha krångliga namn.

 

Årets första träningspass - check!
Haha

Casting

Idag var jag iväg på casting för en reklamfilm. Blev uppringd och de frågade om jag inte kunde komma förbi och provspela. Såklart - som Petter skulle ha sagt.

Tycker att det är så svårt när man inte får direktiv. Vet aldrig vilken av mina stilar de är ute efter. Men idag fick bli baggy och sånt. Ja ni ser ju själva.

 

 

Det var i vanlig ordning en ganska märklig provfilmning. Men idag fick jag en motspelare vilket var Så mycket roligare! Vi får väl se hur det går. Jag tror att jag har ett rätt så knepigt yttre för reklam.


Dagens

Jag hade inte tillgång till dubbelspeglar när jag satte upp håret inför en casting idag. Så det fick bli som det blev och det blev ju inte så tokigt. Jag sägert! Btw så provade jag att fläta in lite svart i håret denna gång. Vad tycks?


Nyår


Vi träffades hemma hos Sara och Fredrik där det vankades knytkalas. Jag vart helt sjukt imponerad över att alla hade fixat helt olika rätter och röror som allt gick ihop i en enda stor salig blandning. MUMS!


Nyberg lagar mat - in action!


Alla var minst sagt imponerade men kanske mest oroade över att Nyberg stod med en kniv i handen.


Chai kirrar köttet! MUMS!


Själv fixade jag (med hjälp av Chai) matmuffins. Som synes här ovan.




Själv var jag uppklädd till en lurvig ko.


En massa god öl dracks det.


Klockan slog tolv och jag fångade genast år 2011 bästa bild. Bombröjaren Fredrik tar skydd från fyrverkerier!




Haha kolla högra vanten! Spooky!


ehm...


<3


Sen gick vi in och drack mer öl och spelade wii. Jag ägde Solberg. Jag äger och andra sidan alltid i tvspel.

Vilken fest! Vilken god mat! Vilket sällskap!
Vilken aha-upplevelse den här natten kom att bli.

Vändpunkten?

LÅT MIG FÅ DET HÄR!

Jag har blivit erbjuden ett reklamjobb som innebär så mycket papperslappar att jag kan säga fuck you till 2010. Men i vanlig ordning så är man ju aldrig hundra förrän inspelningsdagen är kommen.

Detta innebär att jag skulle kunna köpa mig någon av dessa punkter som alla står högt upp på önskelistan.
  • Ny dator
  • Studioblixtar
  • Nya objektiv till kameran
  • Låta en av mina stora drömresor gå i uppfyllelse redan nu i sommar
Jag behöver det här mer än någonsin. Gaah!

Bild 2

Här kommer en till bild och fler är på väg.

Foto: Natalie G Sundling
Modell: JP




Naglar

Åh, kompaktkameror det är fina grejer det. Gah.

Hur som helst så tänkte jag visa min senaste nagelkreation. I vanlig ordning tar jag bild på resultatet några dagar efter istället för när det var nygjort. Därav börjar lacket nötas bort. Högerhanden gjorde jag dessutom en dag innan vänsterhanden då det går åt en hel del nagellacksborttagningsmedel första gången. Jag ska ju inte vara oärlig och påstå att det gick lätt som en plätt på första handen, så därför lägger jag in den bilden också, även om det ser förjävligt ut. 




Jag tänkte visa tekniken i ett inlägg nu i veckan när jag ska måla om naglarna nästa gång.

SusCon 2010

Foton av Helene Fjell
SusCon 2010, i somras.