Sorbon

Jag, Chai och Näll bestämde oss igår efter stängning på Calm att vi visst borde få gå ut och dricka gott. Vi alla tre skulle ju egentligen, i brist på riksdaler, bara åka hem till sitt för att spendera lördagen. Ack nej!

Sorbon i Bromma blev det iställlet.
Mat och öl för lite finare smaklökar.

Vi käkade varsin kanongod burgare med tillhörande pepparöl. En inte alls för tokig kombo faktiskt. Babel serverade oss sedan med öl som han tyckte skulle passa oss. Vi tre har ju helt olika smak för öl, men Babel lyckades pricka rätt alla gånger. 




Samuel Adams - Utopias

Tjusigare flaska får man ju leta efter!
Den har varit klassad som världens starkaste öl på sina 27%, men numera ligger ju Brew Dog i topp.
Denna fick vi avnjuta efter maten. Väldigt fruktig smak och helt sinnessjukt god!


Hop-Backing - Amarillo
Hop-Backing är en process som ibland används vid ölbryggning och som innebär att den varma vörten passerar en humlefylld behållare innan ölen sedan kyls, allt för att ge extra humlekaraktär till ölen.

Detta gjorde helt klart visiten på Sorbon lite utöver det extra. Det är ju inte alls många ställen i Sverige som erbjuder detta. Experimentera direkt på bordet är ju inte helt dumt.


Vi avslutade kvällen med en Trappist. Mums, som Maria skulle ha sagt.

Den mest intressanta ölkvällen jag någonsin upplevt!
http://www.sorbonweb.com/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback