Foto-pyssel

Nu är jag Nästan färdig med redigering av alla New York-bilder. Det gäller ju att verkligen ha en vision om hur man vill att bilderna ska sitta i albumet, vilken storlek bilderna ska ha, om det ska finnas utrymme för biljetter osv. En annan skulle ju säga att det bara är att skicka in alla bilder och köra på det klassiska måttet på pappersfoton. Frågar ni mig så är det ju bland det tråkigaste/lataste som finns. Det här albumet ska se så tilltalande ut att mina barnbarn kommer vägra att kasta bort det eller låta det falla in i glömska sen när jag är död. Som ni hör har jag ju som mål att sätta en stämpel i historien här, det gäller ju att slå på stort och framför allt att börja någonstans!

Den bästa födelsedagen i mitt liv på Trailer Park i NY i somras. Titta vad personalen ornade! En moonpie med ljus rakt igenom plasten! Det är den vackraste kakan jag någonsin fått!

Nu ska jag nog bege mig ut i storstaden för att hitta en till ziptröja på rea. Min mossgröna som jag köpte här om dagen visade sig vara precis så bekväm som jag anat, så det är lika bra att köpa en i grått också!


New York

Det finns inget som jag någonsin har längtat efter så mycket som jag längtar tillbaka till New York. Ingen plats har någonsin etsat sig fast så hårt i mitt hjärta! Om jag hade möjlighet så skulle jag utan tvekan byta ut mitt kära Stockholm mot New York. Riktigt så enkelt är det tyvärr inte.

Just nu har jag fullt upp med att gå igenom och redigera mängder av foton från resan. Vi ska nämligen göra oss ett fotoalbum/scratch book-something something. Jag har sparat allt frå biobiljetter till kvitton, så det blir nog en hel del klippa och klistra. Albumet är köpt, men jag börjar bli lite orolig över att de svarta sidorna inte ska räcka till! Bra kommer det att bli hur som helst.

 


Två av mina foton från NY

Nåväl, nu är det ju bara ett halvår kvar tills vi åker tillbaka igen. Så nu blir det till att lägga undan pengar, för planen är att åka till USA i en månad denna gång. Som det ser ut nu så blir det först en vecka i Forest Gumps hemstat Arkansas och därefter tre veckor i New york, men vi får se hur det blir med det. Jag vill ju väldigt gärna se den omtalade korvätartävlingen på Coney island den 4 juli, men samtidigt så vill jag ju inte heller missa Arkansas! Jag har alltid velat få uppleva amerikanska lantisar med Forest Gump-dialekt, tumbleweed, äkta second hand, diners etc! Det kan ju bara bli hur bra som helst. Framför allt så är jag nyfiken på second hand ute på landet. Förstå vilka fynd jag kommer göra!

Sen finns det ytterliggare själ till att det ska sparas pengar till sommaren, men det är en annan historia.

God jul

Här bjuder jag på min smått obehagliga julbild.

Words can't be that strongJulplåtningen

Jag trivs rätt bra i skägg, inte för att det var en hemlighet...

Foto: Natalie G Sundling
Tomte: Jag såklart!


dan före dan...


Mina egna julkort

Jag tycker att det är så sjukt tråkigt att skicka iväg färdig/massproducerade julkort. Om jag ska skicka runt julhälsningar till nära och kära så ska det vara hemmagjorda sådana. Har bara gjort det ett år tidigare och det var julen 2009. Förhoppningsvis får jag tummen ut och gör detta varje år nu. Så se till att smöra mig riktigt flottig år 2012 om du vill att jag skickar ett till dig nästa jul!

 

Så här är resultatet av JULKORTEN ÅR 2011

Foto: Natalie G Sundling

 

Så här kan en del av innehållet se ut när kortet ska till staterna...

 Gammalt

Sitter och glor igenom hela min bilddagbok.


Upp på hjulen igen

I eftermiddags när jag var inne i affären så blev jag överöst med komplimanger av två random människor. Det händer inte ofta, så jag blev rätt paff! "Du är skitsnygg" får man ju inte höra varje dag inne på Hemköp liksom. Tre minuter senare hände det igen!  Det var ju inte bara i farten heller, utan de stannade båda och öste på. Jag blev så glad att jag måste skriva om det! Tack så mycket främlingar!


Med en lindad hand var det idag dags att rulla igen för första gången på tre veckor. Rädd för att trilla på handen så vågade jag inte riktigt ta i och ge allt. Som tur var så var vi inte ens tio styckna på plats, så jag behövde inte vara nöjig över att köra in i någon av misstag eller något sådant dumt. Men givetvis druttade jag på handen när jag skulle vara duktig och skippa pack-övningar och istället köra eget vid sidan om. Så med lite otur är jag nere på noll igen med handen. Något positivt med träningen idag var att cross overs släppte! Nu vågar jag äntligen!

Dolph vs Unicorn

DAMN YOU DOLPH :(
Håll/Mjälthugg

Jag tycker inte om nyårslöften och att man ska få ett helt år på sig fram till nästa nyår för att styra upp vad det nu är man vill ändra på. Det ska vara press! Så därför har jag satt året ut som deadline för att komma i form igen. Känns ju rätt hopplöst med en oanvändbar hand. Så vad jag har pysslat med på gymmet efter min lilla olycka är löpning.

Jag har dock haft en hel del problem med håll/mjälthugg. Det kan ju vara idrottens sämsta påhitt. Jag är knappast en helt ovan löpare, men givetvis har problemet blivit lindrigare sen jag började träna för många år sedan. Då fick jag håll efter första metern.

Nu låter jag bli mat och dryck trätt inpå träningen, vilket hjälper en hel del. Har provat allt från lång till kort uppvärmning, men tycker ärligt talat att det inte gör någon större skillnad. Håll får fortsätta vara ett mysterium...

Lördagsträning:
  • 60 min löpband
  • 10 min trappmaskin
  • 90 crunches
  • 60 rygglyft
Idag gick det dock riktigt bra att springa!

Roller Derby Santa

Foto: Natalie Sundlig
Modell: Jag... eller?

Ninja-Roller Derby-Santa-JP

Kaxig-Roller Derby-Santa-JP

Cozy-Roller Derby-Santa-JP

Pervo-Roller Derby-Santa-JP

Myser lite...

Scrimmage

Bilder från lördagens scrimmage.

Derby kalendern

OBS: SÄLJS INTE LÄNGRE
 
Genom att köpa The Royal Swedish Roller Derbys kalender så stödjer du papperslösa kvinnor! Missa inte en riktigt bra och billig julklapp! Eller varför inte skaffa dig en egen kalender och gotta dig i bilder på hårda, tjusiga dameri rullskridskor. (Med allt vad detta innebär: Hotpants, blod & tjejer som slåss!)

Vill du se resten av bilden på mig, så vet du vad du måste göra!

"VISSTE DU ATT avsaknaden av ett genusperspektiv i Migrationsverkets asylprövning gör att asylsökande kvinnor ofta hamnar i papperslöshet trots att asylskäl finns. Det handlar bland annat om att det saknas en medvetenhet kring att kvinnors asylskäl ser annorlunda ut än mäns då de har flytt från förföljelse från närstående personer eller då de utsatts för övergrepp av militär eller av myndigheter i hemlandet. Det kan även handla om att kvinnors motstånd och ställningstaganden mot normer och förtryck ofta inte ses som politisk kamp av migrationsmyndigheterna och därmed som skäl för asyl.

Papperslösa kvinnor är inte bara på flykt från förföljelse, hot, övergrepp, tortyr eller krig i länderna de flytt ifrån, utan befinner sig även i en ständigt otrygg situation på grund av sin papperslösa status i Sverige. Som papperslös lever du utan möjlighet till skydd eller rättssäkerhet om du skulle bli utsatt för brott. Blir du utsatt för hot, rån, trakasserier, misshandel eller övergrepp har du väldigt liten möjlighet att få skydd och att få dina rättigheter tillgodosedda. Att anmäla ett övergrepp är omöjligt då polisen utgör ett hot om avvisning. Detta innebär även en situation där myndighetspersoner såsom polisen kan vara den parten som begår brott, utan att de kan ställas till svars. Likaså kan det vara arbetsgivare, bostadsuthyrare, anförvanter eller andra som känner till situationen och som misshandlar, hotar, utnyttjar ekonomiskt eller sexuellt med vetskapen om att det inte kan polisanmälas.

Köp kalendern som stödjer A’int I a woman – Kampanjen för papperslösa kvinnors rätt till skydd och Royal Swedish Roller Derby!"

Petitesser

Igår blev jag uppringd från sjukhuset där de meddelade mig att de gjort en liten miss gällande min skada i handleden. En sån där liten detalj som att jag har en spricka i ett ben i handen. Petitesser.

Så nu bör jag ju helt klart vara ännu mer försiktig än planerat. HEJ DÅ roller derby för resten av detta år. Så obeskrivbart jävla sorgligt. Men jag tänkte att jag skulle dyka upp på träningarna från och med nästa vecka och rulla vid sidan om och träna minimun skills. Om jag känner att jag kan snöra på mig skatsen utan att det gör ont förstås. Det börjar ju bli rätt svettigt med tid med tanke på att vi har match med publik redan i januari!

Konstigt nog ligger min allra största ångest kring frågan "Hur ska jag kunna fläta om mina dreads!?"
Det verkar dock lösa sig efter att ha hört mig för bland folk! Mitt hår är nog mitt allt. Jag är inte jag utan mitt svall. Min tillvaro kändes så mörk igår att jag inte kunde träna ordentligt eller ens äta vettigt. Jävla hand! Så nu ska jag, min nyinköpta skena till handleden och min snygga karl dra till gymmet och skämmas över måndagens synder. :)

Från lördagens scrimmage. Mig ser ni längst bak.

Scrimmage

Nu undrar alla förstås hur det gick på vår scrimmage. VI VANN!!
Slayer sisters vann mot Cougar sluts med 117 - 93


Innan matchen. Min hjälm sitter redigt snett! ;)


Spelplanen tejpas.


Hjul dras åt, smink målas på, sista fixen av kläder och allmänt pepp.


Så var matchen igång..


Jag hann prova min nya mobilkamera de gånger jag fick sitta och vänta på avbytarbänken.


På SÖS

När det var sisådär 10 minuter kvar av matchen så lyckades jag vurpa baklänged efter att förmodligen ha fastnat i någons hjul. Den där sekunden då jag flög hann jag tänka "landa inte på svanskotan!". Så istället tog jag emot i princip hela fallet på sidan och ovansidan av höger hand. Inte jätteskönt, men jag flög upp igen då jag inte ville att matchen skulle blåsas av för att jag var för långsam upp.

Med en skadad handled senare, så satt jag i timmar på SÖS.
Som tur är så har jag världens bästa mamma som kom in och höll mig sällskap större delen av tiden!


Japp, jag satt krigsmålad på sjukhuset.


Kari, Gum och Michelle kom och höll sällskap! Uppskattades enormt!


Nr 37, mitt derbynummer.

Jag kom väl in vid ca 12.30 och gick därifrån strax efter 18. Det som tog längst tid var väntan efter röntgen då jag helt enkelt skulle få besked. Då hade killen som röntgade mig sagt att det inte såg ut att vara någon benskada. Alltså satt jag i flera timmar på att få ett bandage. Jag satt dessutom och sa till mitt sällskap att jag garanterat har blivit bortglömt, vilket jag väldigt ofta blir i alla möjliga situationer. Mycket riktigt! Så förmodligen satt vi och väntade flera timmar i onödan.

Sen hem och i racerfart föra att göra sig iordning (med en hand) för en kväll på BO's. Chai spelade skivor och kvällens sällskap bestod av många av tjejerna från Derby-ligan! Jag har ju helt klart lärt känna en salig blandning sjukt bra tjejer de senaste två månaderna!

Anna/tränare utlovade en öl till den brud i Slayer sisters (mitt lag) som skrek mest ute på plan. En bra morot för vem som helst. ;) Gissa vem som tog hem ölen? JAG! Inte för att jag hördes särskilt mycket på plan, utan för att jag ligger i topp på Wall of pain. Någonting måste jag ju vara bäst på!

Go hjul

 Match-outfit

Imorgon har vi vår första Roller Derby-match. Fick veta här om dagen att mitt lag ska ha militärgrönt som basfärg och med inslag av rött och svart. YES, militärgrönt är min absoluta favoritfärg på kläder!


Det här tänkte jag ha på mig imorgon. :D

Kikade runt lite i Ringen för att se vad jag kunde hitta i grönt, framför allt till benen. Hittade dessa over knee-strumpor på Twilfit för 129 kr. Velade fram och tillbaka om jag skulle ha dem då jag var orolig att de var på tok för anpassade för vinterkyla. Men nu när jag har dem på mig så ångrar jag mig inte en sekund!

Vi skulle egentligen ha tagit oss iväg till lillebrors och kusins spelning ikväll, men de gick på tidigare än lovat, vilket vi fick höra det försent. Så det blev inte av! Eftersom jag hade tight med tid, men ändå ville hinna med att träna innan vi skulle iväg så körde jag ett crossfitpass på 30 minuter här hemma. Det är första gången som jag provar på det på hemmaplan och faktiskt gör det seriöst rakt igenom. Det är ju världens bästa träningsform då man inte behöver ha ett gym. Även om jag inbillar mig själv att samma pass på gymmet hade gett mer. Men det sitter ju bara i mitt huvud. Svettigt pass och jag rekommenderar crossfit starkt till alla er som säger att ni inte har tid att träna!

Ytterligare tips är träningsformen Tabata som jag har skrivit om här. Även om jag inte pysslar med Tabata själv längre då jag tycker bättre om ren crossfit, så är det riktigt effektivt.

Min hårkreation i Metro

Titta vilket kex jag hittade bland bilderna i Metro idag! 
Sen vill jag passa på att säga att det är jag som har gjort dreadsen. ;)