Bra skit

Hemkommen efter kanske världens längsta dag. Det blev inte någon tripp till gymmet utan raka vägen till Calm för att hämta Kotten. Ja... jag lär ju aldrig skaffa en chihuahua, men Kotten är lite mer än en råtta som alla andra chihuahor är i mina ögon. Hon ska sova brevid mig och Chai i natt! Mys!

Bild från häromdagen...
Jag räddade Rudolpho och gav henne Rudolpho mini istället. ;)



Igår kväll träffade jag Sesse i Ringen för att få prata prata. Så himla skönt att ha någon som kommer stötta mig till fullo i det här.

Jag vet inte vart jag ska börja! Det här året ska bli det bästa och det är verkligen på god väg.
Jag är föresten lite frustrerad av överskottsenergi som vill ut. Jag vet inte hur jag ska skriva ner det här utan att personen i fråga ska förstå att det är om denne jag skriver, eller att jag ska stämpla mig själv som TÖNT. haha! Jag ska aldrig mer skriva ett hysteriskt tjejigt inlägg, även om det bara var komplimanger. Det hamnar ju alltid i händerna på personen i fråga! Jag kan ju inte annat än rodna och köra med Sesses "Äsch..." ;)
Okej tänk dig att du är 14 år och i din lilla bubbla till värld är såld på typ det Idol-Erik gör eller vem han är och så ser han dig, kommer fram till dig och vet vem du är. Jag kanske borde skaffa lite bättre självkänsla för det är nog inte okej att bli så här nöjd över något sådant! För att slippa missförstånd så är det inte Erik jag menar, det var bara ett taskigt exempel. :p
Jag tror inte riktigt att jag själv har förstått hur bra jag är! Jag är grym!

Igår tänkte jag lägga in en väldigt efterlängtad beställning av två par skor från det amerikansktalande landet. Men när jag insåg att idioterna skulle ha 800 spänn för frakten så fick det vara. Det är ju bara idioti. Men jag gråter en skvätt inombords ändå. Jag vill ju ha dem nu.


Fanny

Jag använde kameran idag igen minsann. Åkte hem till Fanny och fotade stackarn i snön.

Jag fick helt enkelt vända på bilden för att den inte skulle bli löjligt liten. Om ni undrar.


Ensam hemma

Från och med idag är jag ensam hemma i en vecka. Helt galet!
Efter jobbet handlade jag mat som skulle göra Anna Skipper lycklig. Jag har satt mig själv på avgiftning... har ju inte ätit annat än onyttigt i tre veckor. Tänkte passa på nu när Chai är borta. Det tenderar ju att bli mer onyttigt när man har sällskap om kvällen.

Jag är så galet nervös inför mitt tandläkarbesök imorgon. Jag har en inflammation under en lagning, mellan två tänder, längst bak i munnen. Det låter inte som ett roligt ingrepp. Fastklämd i en stol med läskiga verktyg i munnen ger väl inte bara mig panikångest? Jag får belöna mig själv när jag har klarat av det, helt enkelt. Klapp klapp på huvudet.




Långt fick det bli

Så där, det fick bli låångt hår med lite rött i. Det får duga som nödlösning.
Om en timme kilar jag iväg, håll tummarna!


Provfilmning

Jag såg missade samtal från ett okänt nummer på min mobil i morse. Sen kom ett sms. Riiing. Jag ringde men kom inte fram, sen ringde min telefon igen strax därefter. Nu är jag bokad för casting i eftermiddag. Jag försöker intala mig själv att det är mig de vill ha eftersom de var så engagerade i att nå mig. ;)
Så senare idag ska jag provfilma för en talroll i en reklamfilm. Haha, tokpepp!


Idag har vi egen studietid för att kunna sammanställa miljöarbetet. Så jag sitter hemma och skriver så att fingrarna blöder. Det känns just nu som att det kan bli färdigt idag! Men jag vågar väl inte hoppas allt för hårt. Har ju fortfarande problemet med bilder som jag skrev för ett tag sedan. Allt blir suddigt så fort jag lägger in dem i word. Förmodligen får de vara oskarpa. Nu ska jag skriva vidare och sen panikfixa mitt hår lite flashigt, eller nåt.



Inredning av män

Vi har ju haft världens knep och knåp och storstädning av hela lägenheten den senaste tiden.
Idag fick vi upp en hylla över sängen och vinklar under Chais whiskeyhylla. Den har betett sig som om den har velat ge upp och rasa den senaste tiden. Så det var bäst med lite stadga. Även barbordet fick Pål dra åt några skruvar på då

Chai sitter och rensar sista skåpet med papper och prylar och där hittade han en färdig tavla. Tavlan som hängde med till Kosovo i tre månader när vi var så där löjligt nykära. Vi är fortfarande ganska löjliga. Men det är okej. Den får pryda sänghyllan så länge. :)




                                   


Semestern förbi

Det är ju helt otroligt att jag fortfarande lever idag. Stiga upp tidigt för att gå och jobba efter en lång semester kändes inte helt okej faktiskt. Men vi hade världens bästa kvällsavslut igår med massor av film, pizza, godis och läsk. Nom nom nom! Ett under att jag inte är en vandrande fettsvulst efter min flottarsemester. :)

Ikväll kommer Paul och hans kompanjon över för att fixa hyllor och grejer. Chai och jag tänker bjuda på middag som tack till hjälpen. Jag själv hade värsta cravings för pannacotta så ni kan ju gissa vad jag tänker bjuda på till efterrätt. Lite som en tröst till mig själv också för att semestern är slut. Inte varje torsdag man äter en så god efterrätt. :D Dessutom var färska bär billigare än de frysta i butiken jag handlade i, vilket är ännu bättre!

Dagens bajs går till busschauffören på 4:an som var pissförbannad på mig för att... ja, för att? Jag sprang till bussen och han valde att stanna upp och öppna dörren igen för min skull (hans val, inte mitt) och blev tokförbannad på mig. Bittrare karlar än 4ans busschaffisar på eftermiddagarna får man leta efter. Åter igen, jag skulle kunna skriva en hel blogg om alla märkliga utskällningar jag helt obefogat råkar ut för. Men min favorit är nästan när jag blev slagen av en pensionär med rullator inne på 7-eleven mitt på ljusa dan. Men jag tror att det var för att jag gick med en mörk man, dvs Chai. haha, det är ju nästan vackert!

Se så snäll och oskuldsfull jag är. Haha!


Höstfotografering

Jag om någon borde väl uppdatera med mina fotografier oftare. Det är jag verkligen riktigt dålig på. Fy på mig!
Här har ni en av flera bilder på min syster. Ni får helt enkelt komma tillbaka och hålla utkik för de övriga bilderna ur denna serie, samt en före och efterbild på min syster, vilket nog är mest intressant! Jag har stylat om henne ganska hårt, haha.

jag står för kläder, smink och foto
modell: Lillasyster Matilda


Sen Julklappsutdelning

Vad gav ni era partner i julklapp? ;)

Jag själv ska ju alltid ge den mest speciella julklappen av de alla till min karl. Det fick bli en lite senare julklapputdelning än vanligt. Faktiskt idag för att vara ärlig.




En double end retractor



Haha, inte okej!
Men för er som är insatt och vet vad för verksamhet han driver så är det väl inte allt för vrickat ändå.
www.calmbodymod.com

FÄRGCHOCK!

Jag grejade det! Haha
Hoppas det inte ser allt för galet ut.


Bloglovin och blogdesign

Jag ska prova något nytt idag. Har ju lovat mig själv att fortsätta på mitt skolarbete idag, men istället för att sätta mig med det direkt och nästintill halvhjärtat skrida framåt med mitt verk... med halvhjärtat syftar jag väl på att det gärna blir så att "jag ska bara" och sen sitter jag där med tio fönster öppna på datorn. Det är och andra sidan inte lögn att jag kom ganska långt fram på mitt arbete igår, men det kunde kanske ha varit mer effektivt.
Så hur som helst har jag satt upp en tid senare idag då jag ska sätta igång, så är jag färdig med allt det där som jag egentligen vill göra. Det är väl lite som Hannah skrev i sin blogg att man blir som mest kreativ när något mer viktigt bör göras. Och så är det verkligen nu. Jag menar, jag har ju tillochmed alldeles nyss reggat mig på Bloglovin. Det var nog helt klart för att ha en anledning att skjuta upp allt plugg. Vet inte alls vad jag ska med bloglovin till eftersom jag har lagt till er jag bevakar på min hemskärm på min Iphone. Jävla hysteri kring det där med bloglovin... börjar kännas lite som när man hysteriskt samlade poäng på lunarstorm. Men okej, jag lägger väl till mina favoritbloggar på Bloglovin. För kanske gör det er glada med ett "poäng" till i bloggkassan.

Tipa gärna om någon trevlig blogg, inte för att någon kommer att pricka rätt. Jag kräks på alla dessa modebloggar, men visst är man ute efter att tjäna pengar så är det väl det som måste skrivas. Eller?

Åh, jag önskar att jag var smart nog att kunna designa om min blogg, men jag är verkligen befriad från dessa kunskaper. Jag vet att jag har ett öga för att rita upp allt, men att sen få ihop alla dessa koder... svårt. Men som ni ser så har jag lyckats litegrann i alla fall. Man skulle kunna säga att jag har misslyckat mig fram och lärt mig på så vis. ;) Tja, helt ärligt så är min header en bild där hela huvudet syns. haha! Men det funkade med beskuret så jag lät det vara. Jag ska sätta mig ner nu och gissa mig fram lite till.

Färdig att gå

Nu är jag less på det här! Lägger ner för idag och drar iväg för att möta Uppsalabor istället.
Vi ska till gamla stan och lyssna på musik... tror jag.



Fick bli lite dreads i håret också.


Läxor

Nu sitter jag och smaskar på oxfile och pluggar. Känner mig som en lite bättre och rikare student ;)
Har redan hunnit med en hel del idag på mitt miljöarbete, men har kört fast vid infogandet av bilder i word.

Hur kommer det sig att bilderna blir suddiga när jag infogar bilder som jag har redigerat i photoshop innan?
Hjälp mig gärna med tips och råd.

Det ligger en gnutta ångest i att ägna semesterdagar till att göra läxor. Nä, nu har jag ätit färdigt av min lyxlunch, åter till arbetet igen.


BIO

Vi tog en sen biotripp igår kväll och såg Avatar. Jag trodde verkligen allt ont om filmen måste jag få erkänna och jag var ännu mer rädd att jag inte skulle kunna hålla mig vaken i biostolen. Men tji fick jag! Det är nog min bästa bioupplevelse någonsin. Vi planerade redan vid hemfärden att vi ska se den på bio igen.

Ska detta gynna både Chais och min verksamhet framöver? ;) Töj örsnibbarna på www.calmbodymod.com och fixa håret hos mig. Pål kan säkert måla dig blå i ansiktet.
- Bli en avatar du också! 



En film som Måste ses på bio, helt enkelt!


Paranormal activity såg vi för ett par dagar sedan. Efter allt snack om hur läskig den ska vara så ansåg i alla fall jag att det vore säkrare att bunkra upp ett gäng kuddar att gömma sig bakom hemma i sängen. Så det fick till att bli filmvisning i hemmet och inte med en enorm bioduk framför ögonen. Jag kan vara en av de fegaste som finns och avskyr skräckfilmer med allt övernaturligt. Okej, nu säger jag kanske emot mig själv som älskar zombies... men de finns ju på riktigt, det vet ju jag. ;)




Jag behövde inte gömma mig bakom någon kudde. Nä, jag kunde sitta och titta på filmen med vidöppna ögon. Det säger väl ungefär hur pass läskig den var. Inte det minsta. Att Stephen King skulle ha vandrat ut ur salongen av rädsla måste ha varit ett missöförstånd. Han lär ju ha gått därifrån med en gäspning och köpt en biljett till närmaste visning av My Little Pony som är läskigare. Besvikelse om något.

------

Det slog oss igår att bioklubbkoret enbart drar poäng för en biobiljett och inte oss båda. Fail! Vi har varit sanna biobesökare och har alltså gått miste mängder med poäng. Tanken är att jag ska kila över till biografen och fixa ett eget klubbkort senare idag eller imorgon. För det vankas bio igen på fredag förhoppningsvis. Instängd 2


Dag 1

Jag har förstått att det försiggår en massa fördomar om mig/kring mig. Men det gäller väl alla i någon grad.
Men nu är det ju som så att människor tar för givet att jag alltid har en tändare eller snus på mig, häller upp ett glas vin utan att fråga först om jag vill ha, är ute och festar hårt innan jag går till jobbet, sjukanmäler mig från jobbet för att gå ut och krogröja.
Icketroende som jag är så tänker jag ändå lägga till med ett HERRE GUD! Gå och lägg er!
Ärligt talat så gör det mig lite ledsen ibland då jag inte alls förtjänar det. Det skulle nästan inte förvåna mig om allt detta skvaller och lögner gör att min jobbkarriär tar stryk, och det hatar jag.

Det finns en anledning att jag har suttit pigg och glad utan en uns till bakfylla sen tio imorse. Jag kan ju vara en av de "tråkigaste" 22åringarna som finns i andra ungdomars ögon för att jag hellre sitter hemma under en parmiddag under nyårsafton när det står skrivet i stjärnorna att det ska supas. Men jag trivs.

Gå på någon som förtjänar det istället.

Nyår

Jag vet inte om någon såg programmet om människor i USA som ägnade kropp och själ åt julbelysning. De klädde in hela utsidan av sitt hus och fyllde sin gräsmassa med hundratusentals lampor och annat i julväg. Lite så har det känts här i lägenheten de senaste dagarna nu när vi storstädar. Precis som för dessa människor så blev det väldigt tight med tid och när det låg prylar över hela lägenheten, så kändes det nästan omöjligt att hinna klart till nyårsmiddagen. Men det gick och riktigt fint blev det! Ni skulle se. :) Särskilt du Nyberg som har sett den absolut värsta sidan av lägenheten.
Men än är vi inte helt klara. ;)

Jag och Chai. Japp jag beslöt mig för att skippa dreads. :)



Det blev avocadoröra med räkor till förrätt efterlängtad oxfilé till varmrätt.

Jag själv stod för tillverkning av efterätt.
Pannacotta med vit choklad.



Christoffer och Fanny blev vårat sällskap detta nyår. ;)



Vi spelade spelet "Hur fan visste du det?". Riktigt märkliga frågor som ska besvaras.
Finns att köpa på Designtorget för cirkus 150 spänn. Verkligen att rekommendera.



Klockan blev 12...