BANG

Frågan är vad som finns där under när man redan har nått botten. Jag lever något helt annat liv än mitt eget och det jag skulle vilja leva. Känner sån rädsla, ångest, avundsjuka och sånt där jag inte tänker sätta ord på. Allt känns så himla orättvist. Vaknar upp på morgonen med magont och biter ihop och gör det jag ska, bara för att det inte går ihop annars. Vaknar upp mitt i natten med magont och rädslan om att jag inte är syns längre.

Ja, jag ljuger.
Jag ljuger när jag säger att jag aldrig skulle pynta 800 spänn för en biljett. Klart att jag skulle... men det går inte. Så någonting som skulle göra mig lycklig är en biljett till Zinken den 21 Juli. De har ju faktiskt varit de bästa av de bästa för mig i 10 år nu.
Jag gjorde ett nytt försök och köpte de svarta jeansen idag. Mer än så här kan jag inte visa då jag skäms på tok för mycket över mitt jävla gäddhäng till mage. Jag har rätt att gnälla över min mage då jag tränar upp till fem pass i veckan och faktiskt försöker göra något åt saken. Fattar helt ärlig talat inte hur så mycket fett och hud kan ha satt sig så hårt på min mage och ingen annanstans på kroppen. Jag vill få bort det utan att vartenda ben ska synas på bröstkorgen.. sånt ser så jäkla äckligt ut.


Min dag i bilder

För att sammanfatta min dag hittills...
Galet opepp, men pallrade mig dit i alla fall. Med pengar på kontot så handlade jag lite gott på vägen hem från gymmet, inklusive nya favoritcolan som Lidl säljer. Freeway light! Smakar Pepsi Max och är billigt billigt! Sånt gillar vi. Jag vet att jag har gått hårt emot Lidl för att jag har råkat ut för skräckexempel när jag tidigare handlat sallad och sånt och det har krypit ut ett helt zoo med larver! Men de har ju onekligen styrt upp sig nu och dessutom så ligger Lidl bredvid gymmet, så det ligger ju ändå på vägen hem.Sen for jag in till city för att köpa mig ett par nya svarta jeans då de förra jag köpte hade ett hål i knät. Nu hävdade de att leveransen kom in igår men att det redan sålt slut. I MIN STJÄRT att de har sålt slut! Åh, meckbutik. Nu minns jag varför jag handlar över nätet!


Det vankas fest ikväll och jag är helt klart törstig idag då jag är arg. Grannarnas hund skäller så det skär i öronen så fort man är ute i trapphuset. Det låter ju även in i vår lägenhet! AARGH! "men det är vår lilla bäbis" Hundar är inga bäbisar! Ha lite pli på dem annars kan ni köpa ferbie istället!

                                                                  

Jaja, hur som helst så köpte jag med mig en hel del öl och tjejdricka. Lika bra att köpa mycket då det inte finns något värre än att handla på systemet. Jag har verkligen inte varit där många gånger under mitt liv och jag slipper helst denna smet av människor.

Nu ska jag plöja Ebay med ögonen och eventuellt handla mig ett par handskar som jag har suktat efter allt för länge. Men frågan är om det verkligen är klokt när paketet sen ska fraktas med flyg. Vilket flyg liksom?
Jag väntar ju fortfarande på min leverans med allt hår som lär ha fastnat på vägen någonstans.


Tre idioter på stan

Min blogg verkar ju kretsa mycket kring märkliga människor som jag stöter på i vardagen. Så varför inte fortsätta mina fantastiska berättelser?
I tisdags mötte jag tre svenska härligheter!

På vägen till stan från Farsta när jag slutat skolan så sätter sig en ziggebrud framför mig. Det ska tilläggas att det finns gott om plats i hela vagnen, men hon envisas med att sätta sig mitt emot mig och ta allt benutrymme med sin enorma kjol och knuffa bort mina ben. "Och?" tänker ni. Men nu kommer jag till det bästa! Hon lägger en förbannelse över mig eller någonting! Viftar hejvilt med armarna mot mig och rabblar någonting jag inte riktigt hängde med på och svingade sig framåt ett par gånger och kom så nära mig att jag fick knyta nävarna i förebyggande syfte. (som om jag någonsin skulle slå en människa liksom.) 

När hon kliver av så kliver nästa person på som också skulle vara lite speciell. En man som tåflirtade med mig, vilket blev mer som en spark på foten än tåflirteri. Lite smidigare får man allt vara för att få mig på fall!
När det väl är dags för mig att kliva av på centralen ska mannen grabba tag med båda händerna på min röv, men jag lyckades veja undan som en plog innan detta inträffade. Det var så löjligt uppenbart!

Person nummer tre utsatte både mig och Nattis som jag mötte upp på stan med "mjaaau, mjaaau!"
Den var ny för min del i alla fall!Snart kommer min karl hem i ny tappning, i vanlig ordning.
Fredagsöveraskningar...

Ben

Idag lämnade jag tillbaka jeansen som jag köpte igår då det var ett hål mitt på benet. Jag som efter alla dessa år av letande verkade ha hittat jeans med stort DET. Nästan perfekta! Helsvarta jeans. Det har varit helt omöjligt att hitta något som ens är i närheten av vad jag vill ha. Jag hatar jeansmodet som ska klättra upp mot midjan! Usch!
Men de skulle få in nya typ på torsdag så jag ska tillbaka i slutet av veckan och se om de har kommit in.

Sen köpte jag med mig klänningen från second handbutiken som jag provade igår. Den är ju inte direkt ful, men lite småjusteringar behövs nog göras. Sy in den över höfterna och så då den förmodligen är måttsydd till någon med lite kurvor. 

Kanske borde lägga av att enbart använda baggy jeans och istället plocka fram lite kjolar, klänningar och tighta byxor för jag har ju onekligen tjejiga ben!


Köpa eller inte?

Har träffat både Nattis och Hannah idag. Nattis har jag inte träffat på år och dagar!
Hannah och jag var inne i en second handbutik där jag hittade denna. Köpa eller inte köpa var frågan. Den ser ju ut som en tapet, men jag tycker nog allt att jag bar upp tapeten ganska bra. Men efter att redan har köpt ett par jeans för 400 så kände jag mig inte värd en klänning.
Chai röstar Ja och kastade pengar på mig som om vi vore rika, så vi får väl se. :D
Sen vet man ju aldrig om den finns kvar och andra sidan.


Fyra dåliga nyheter

Jag är så sjukt trött. Har haft en dålig dag kort och gott.

  • Feber
  • De vill ha betalt från gamla gymmet och skickade ett litet fint hotbrev, så det är bara att hosta upp pengarna och överklaga sen. Men pengarna ska ju ut nu i alla fall, så jag kan ju glömma att gå ut i helgen!

  • TVn visar bara myrornas krig just nu.

  • Elin hörde av sig och berättade att skolans vernisage ska äga rum den 18 maj istället för den 16 juni. Alltså är det ju rent ut sagt PANIK att få färdigt slutarbetet! Jag vågar påstå att jag gör bra ifrån mig i skolan, men nu har jag ju lagt upp en plan som var tänkt att hålla fram till juni. Jag vet inte när ändringen av datumet kom till, men det hade ju varit trevligt att få reda på det lite tidigare än en månad innan. Det är en sak att bara lämna in arbetet i ett ihopbuntat häfte. Nu ska det ju även vara anpassat för utställning som jag dessutom inte har fått direktiv från min lärare om hur stor yta vi har att använda oss av. Vilket bara verkar oroa mig och ingen annan. Men sen är jag en sådan utställningsbög som vill ha stor yta och bilder och matrial som fångar åskådarnas ögon. Plus att det ska lämnas in som ett läsbart häfte. Nu får jag tänka om.

Men för att skriva om något trevligt så verkar nya kuren med hälsokostpiller hjälpa. (bortsett från febern då)
Hör och häpna: Jag har inte ätit godis på över en vecka nu! Jag har helt tappat suget för plockgodis! Däremot har jag börjat fatta tycke för chips (?) Så där från ingenstans. Men det är mest salt jag är ute efter har jag insett.

Nu tänkte jag ta en 10-15 minuters promenad så att jag inte förtvinar här.


"Jag måste få känna"

Vad är det med svenskar och att ställa en fråga utan att invänta ett ja eller nej och bara ta för sig?
Åter igen har jag en av stockholms idioter efter mig. Snart är det dags att skapa den omtalade idiotmagnet-kategorin.

 

På vägen hem från studion idag strax innan 14-snåret, alltså mitt på dagen, stoppades jag vänligt av ett "vilket vackert hår du har!" Detta skedde utanför (inte så oväntat) systembolaget vid mariatorget av två gamla alkisar som verkar styra upp sig lite och börjat sälja situation stockholm. Jag tackar så vänligt och får frågan "är det riktigt?" Fejk och plast alltihop säger jag. "Nää, får jag känna??" (nu inträffar det som aldrig annars händer) de inväntar mitt svar! Jag låter dem snabbt känna på en plastlock, och sen säger jag att nu är det dags för mig att gå vidare. Direkt får jag mothugg från en idot som jag inte kan avgöra könet på. Det såg ut som en man men hade en kvinnoröst och släpade på en kärringväska på hjul. Jag blev hotad med stryk! Jo, stryk förtjänade jag som lät andra män ta på mig så där. Jag är så förbannad så jag vill slå ihjäl dig!


Jo men ni förstår väl att när jag låter någon känna på mitt hår så är det egentligen en inbjudan till mitt hem och ett snabbligg. Eller känn på håret och kläm på min ena tutte på köpet! Vad fan är det med folk!? Det är ju percis lika idiotiskt att en tjej inte ska få ha kjol på sig hur hon vill utan att "du får skylla dig själv om du blir våldtagen, du ger ju ut sådana signaler!" Så då förtjänade jag alltså att bli ihjälslagen.

Jag är SÅ JÄVLA TRÖTT på alla mammor på bussar som sitter bakom mig tillsammans med sitt barn och uppmanar barnen att dra lite i mitt hår med ett "känn här, så konstigt!" Eller alla ni som börjar med ett "jag måste få känna!!" och redan står och drar i mitt hår utan att invänta ett OK från min sida. Vadå "jag måste få känna"?? Ni måste ingenting! Jag vet att jag har en ganska så originell frisyr som inte många har stött på förut och blir nyfikna. Helt okej att ställa frågor om det, men det betyder inte att det okej på något jävla vis att känna på det utan lov. Jag går väl inte fram och klämmer på någons stump till arm som råkade komma till här i livet lite felskapt. Det är PRECIS lika fel och kränkande av mig att gå fram och klämma på någon annan som när ni gör det på mig.

Sen, ej att förglömma - Chais implantat. Ibland blir jag så lack att jag vill nita människor som på biografer exempelvis, kan få för sig att börja klämma på chais implantat på armarna utan att fråga. Varför skulle det vara okej? Skulle jag börja klämma hur som helst och lite som jag kände för det på mammor på bussar eller på deras barn på biografer så skulle jag bli anmäld. Är det för att vi väljer att inte se ut som normen som det är okej att ta på oss som om vi vore apor? Glo får människor göra hur mycket de vill, men att gå fram till mig och berätta hur äcklig och ful jag är i mina töjda öron eller så det kan fanskap till folk låta bli med. Precis som att jag inte går fram till tjejer som klär sig som en påse skit och berättar min åsikt. För hur de väljer att se ut - det har jag ingenting att göra med.

Ska jag behöva dra till med något så drastiskt som att klämma kvinnor som drar mig i håret på brösten? Gubbarna utanför systemet hade i alla fall vett nog att invänta mitt svar!


Hejdå godis

Okej, nu kör vi på riktigt den här gången! Hur många är vi inte som säger så och failar varje gång?
Påsken har varit och jag har redan uppnått årsförbrukningen av godis skulle jag tro. Ångesten är så genomskinligt påtaglig bland människor på gymmet då fler än någonsin har varit där denna vecka. Jag själv tog en hel veckas paus från träning. Dvs 5 pass åt skogen. Men det är inget jag ångrar då jag har haft världens bästa ledighet med chai. Nu är jag ju igång igen i alla fall.

Så planen är den att lägga av med allt onödigt nu (på riktigt) Nån dag under helgen har man dock rätt att unna sig något om det så är alkohol eller snacks. Att ta bort allt och tro att det ska hålla är ju lönlöst, det är ju bara så man faller tillbaka igen. Nä, tji fick jag som alltid har haft en snygg mage utan att behöva anstränga mig något särskilt! Nu får jag ju skit för det. Det är ju bra mycket mysigare att ligga i sängen och vräka i sig chips och godis med chai. :D Men inte blir man snygg av det. Äh, nu ska jag köra på fram till hela juni ut, fixa nya frillan och bli en ny människa och eventuellt frysa gymkortet i juli och ha semester på riktigt. Det ni. :)


Världens bästa lördag!

Vi bestämde oss för att gå ut på en vårpromenad. Det börjar ju bli tradition under påsk att ta en promenad och sätta sig på en uteservering för första gången. Jag vågade tillochmed ta steget att släppa taget om vinterjackan och hämta vårjackan. Till min förfäran insåg jag att färgen börjar falla i bitar (!) OHNO! Det är så sjukt dumt att hitta en favoritjacka som jag aldrig kommer att få tag på igen. Nu börjar jag låta lika pessimistisk som Annika i Pippi Långstrump. Är det någon som vet om man kan smörja in fakeläder med något för att förhindra att mer färg krackelerar?På vägen till Snaps gick vi förbi otrevliga turken för att skicka tillbaka skorna. Nu får vi hålla tummarna på att en storlek mindre skor snart kommer hit!

 

Sen promenerade vi vidare mot gamla stan. Jag gick och fundera över varför vi stockholmare alltd springer genom stan och aldrig tittar uppåt då vi i själva verket bor i en vacker stad. *DUNK!* och vips så gick jag in i ett räcke i snopphöjd! Ljumsken ligger och gråter än idag. Det gjorde så ont att jag fick halta mig framåt resten av dagen. Jag ville ju inte spela tönt och avbryta promenaden genom att gå hem. Nej nej.

 Jag fick en sån lust att hoppa på isflak så där som i tecknad film.

 
Sen hittade jag praktikanten Jerry och tog med honom till SF för att köpa biobiljetter. Jerry blev glad.

Vad vi lärde oss idag var att pris på lösviksgodis i centrala stockholm alltid ligger runt 10 kr hektot, trots att det är påsk och alla dessa butiker säger i reklamen att nu är det billigt billigt. Det är helt sanslöst. SF-godiset var billigast och det är verkligen inte ok!


Så snart vi klivit in i biosalongen och fått tag på ganska schyssta platser för att ha hamnat näst längst bak så började allt gå utför. De två love seats som salongen hade var uppbokade av tre personer (hade jag noterat på skärmen när killen i kassan visade vilka platser som var lediga) SJUKT IRRITERANDE. Men låt gå, allt verkade ju bli bra, vi hade ju trots allt inga långa människor framför oss och det verkade inte vara stökiga ungdomar om skulle titta på film.


MEN!
Det visade sig att en pappa, hans dotter och son skulle titta på film och hade bokat love seats för att få en massa plats för sig själva och sitta lite ifred. Det är väl okej nånstans ändå. MEN, sonen som precis hade lärt sig läsa undertexter och absolut inte förstod vuxenskämt behövde få hela filmen förklarad av pappan. Jag höll på att bli tokig! Snäll som jag är vänder jag mig om och hyschar, istället för att häva ur mig en elak kommentar då jag var riktigt förbannad. Pappan totalignorerar mig och börjar (jag kanske inbillar mig) prata ännu högre under hela filmen. Det var en sån där farsa som absolut inte skulle tollerera att någon annan förstörde deras mysiga biodag genom en tillsägning, hur argt man än sa ifrån.
Vad är det för jävla biovärld vi har idag!? Jag trodde man uppfostrades i att inte störa resten i salongen.

Varför i helvete tar man med ett barn till en film på bio som är blodig och våldsam och barnet inte alls förstår?!
Jag var så arg att filmen blev skit och att jag vill aldrig se den igen!
DAGENS OUTFIT:

Tröja: Myrorna
Armband: Lökring från Texas burgerÄr det några fler än jag och chai som känner att det här är olämpligt?


Långfredag

Jag väntade halva dagen på att min karl skulle stiga upp ur sängen och vända sig om eller nåt i vår ENORMA lägenhet så att jag skulle hinna "gömma" det kolossala påskägget i sängen ;)
Det gick inte att missa. Egentligen är väl inte långfredagen avsedd för påskägg, men jag kan ju inte hålla mig från att ge bort presenter!På eftermiddagen tog vi oss över till Huddinge för att äta påskmiddag. Det var riktigt fint väder ute! Bäst av allt med påskledighet är att det är helt okej att ta en öl kvart över tre en fredag!Vi fick lite presenter från familjens resa :)
Parfym till mig och en MozartPez (limited edition i lyxig förpackning ;)) till chai.

 

... och så en stulen bild från syster Matilda.God mat!Vi fick skjuts hem vid 22-snåret av... (trummor!)
TELLETOBBIS!


Första dagen på ledigheten

Idag är första dagen på chais och min långledighet! Fyra dagar är lång tid.
Jag vaknade redan vid åtta imorse och var pigg och redo för att gå till jobbet. Nu visste jag ju att jag inte skulle till jobbet, men jag var ju klarvaken. Vad göra? Gå till gymmet föreslog jag då till mig själv. Men efter att ha googlat fram påskens öppettider så fick jag nys om att de inte öppnar förrän klockn 10 idag. Värdelöst. Jag som inte har tränat en enda ynka dag denna vecka. Imorgon kanske?
Jag kände en smärre panik i kroppen över att hitta på något att göra NU. Ah, bleka håret! Så fick det bli och nu sitter jag med färgen i huvudet. Det var verkligen på tiden då utväxten inte var nådig. Den såg ju dessutom nästan svart ut till mitt ljusa hår. Usch!
Funderar litregrann på att även färga ögonbrynen mörkare nu när jag ändå är igång och chai ligger och sover. Helt befogat då klockan inte ens är 10.
Sen tänkte jag väcka honom med doften av mina goda scones. Nom nom!

Nya favoriterna

Jag har insett att det är riktigt smidigt med kamera på mobilen. Då slipper man ju allt meck med minneskort och sladdar från kamera. Däremot blir ju bilderna där efter. ;)

Kilade iväg till posten igår och hämtade ut mina skor.
Rosa är ju faktiskt fint ibland! Jag älskar dem! Men då jag har så olika storlekar på fötterna så skulle jag behöva en mindre så jag slipper att det ska glappa och ha sig. Sen så är ju inte jag den som gråter om jag får kliva ner en storlek i skor. Så nu måste jag skicka tillbaka paketet snabbt som attan så att storleken mindre inte försvinner från lagret!


Dreads och cyberlocks

Bild tagen med mobilen tyvärr. Jag flätade in hår igår kväll på en tjej.

Svarta DE-dreads tillverkade av mig.
Cyberlocks i svart-rött
Dreadsen är inflätade för andra gången här på bilden och cyberlocksen är tillklippta av kunden själv.