Mode?

Precis hemkommen från en kort shoppingtur i Ringen. Precis druckit en latte och gråtit en skvätt över mitt, i dagsläget, bajsiga tillvaro.
Jag ger mig själv dispens från allt som heter måste idag.
Det verkar ju vara min grej numera.

Jag svängde först in på apoteket

 Efter att ha sett mig själv och min hud i spegeln imorse så fick jag nog, helt enkelt. Dags att använda något annat än bara dagcreme. Jag plockade i princip på mig första bästa, så jag vet inte alls om något av detta är särskilt bra. Men förmodligen bättre än det jag använder nu. Dvs ingenting.

Jag har givetvis ångest över kvällens outfit - precis i vanlig ordning.
Ibland undrar jag om jag inte har någonting som borde skrivas ned på papper. 
 Antingen baggy eller kjol för första gången på evigheter. Inga av mina tighta byxor passar längre... ångest ångest. Så kjol får det bli i sådana fall. Det är ingen idé att jag skriver ner mina tankar kring varför jag ens velar, för det är alldeles för sjukt och det skulle säkert få mig att insé hur pantad jag är som är kvar.

Sen kan ja givetvis inte använda skor som jag alltid har på mig när jag använde kjol förr i tiden. Nej jag skulle ha De Där svarta fejkconversen med lite platå och de borde vid det här lagret vara nedsatta till typ 150 spänn nu.
Otroligt nog hade jag helt rätt och kom ifrån affären med just de där skorna för 149 spänn. Sådana som jag köpte i gräddvitt till Chais 30-årsfest.

Jag tappade hakan när jag fick se ytterligare av de nyinkomna skorna som liknar mer och mer alla synthskor från förr. Nu kanske jag kan damma av mina platåskor igen och faktiskt vara en av de "modemedvetna". haha.

Skorna till vänster är från DinSkos sortiment hösten -09.
Höger bild är ur Demonias kollektion och har funnits i evigheter. :P


Mina Swing.
 
Spännen, nitar och kedjor ska ju också vara helt rätt i höst, så mina kängor går ju också hem nu.

Kass bild, men ni ser nog ändå.


Sjukt att det sitter människor och designar skor och bestämmer vad som ska vara "tillåtet" att bära under en viss årstid. Nu lär man ju alla fall inte klassas som efterbliven längre för att man bär platå i alla fall. haha
Ganska lustigt är det.

Sen in på H&M för att köpa ett svart långt baslinne. Men så fick jag syn på denna - och den senapsgula färgen var kanske kärlek vid första ögonkastet. Jag provade den och kände mig riktigt snygg. Vääldigt främmande i min garderob, men den unnade jag mig som belöning för att jag lyckats prova fyra plagg i provhytten utan att dö. Provhytter för mig är som spindlar för andra.Nä nu är det dags att börja rota fram smink och byta om.

 


Framsteg

Jag känner lukten av grädde och den vill inte gå bort hur mycket jag än tvättar hela ansiktet och septumringen noga, noga! Tårtkrig!
Det kommer att ske förändringar om en vecka. Sorgligt, men samtidigt blev jag skitpepp och ser detta som en utmaning. Nu ska jag visa er vad jag går för! Jag är ibland mer än bara 22 år gammal.

Jag har verkligen utvecklat mig enormt inom fotografi och det känns så bra. Det tack vare att jag har låtit bli att stressa fram resultat, tror jag. Jag har tackat nej när det har känts för mycket, vilket jag inte riktigt gjorde förr.
Eller jo, nu ljuger jag. Jag tackade nej till en fotografplats inom en modellargentur när jag var 17. En argentur som nu inte vill ta emot mig. Eller det kanske de vill, men det känns ju lite för otroligt att de ska råka glömma bort mina mail och annat så många gånger. Hah. Då kan man ju fråga sig om någon har smutskastat mitt namn när de nappar upp så taskiga fotografer som de gör i dagsläget.

Tur är väl det att jag inte är bitter ;)

Ikväll ska jag och Chai till Swahili Bobs fest. Jag hoppas att någon annan från folket kommer med också. Det tenderar ju att bli ganska mycket jobbsnack när piercare och tatuerare möts. Samt att en drös med idioter alltid kretsar kring sådant folk. Ändå övertalade jag Chai att vi skulle gå, för att han inte ska ångra sig om vi stannar hemma. :p Tur att det finns en bra grill inte allt för långt bort från spektaklet. Mat är ju alltid kul i alla fall!
Jag längtar ju mest bara till Ullared!

Plugg

Självstudier idag. Så jag har legat hemma i sängen med en laptop och skrivit samtidigt som jag har tittat på svt1. Just nu är det Hannah Montana dubbad på svenska. Helt värdelöst! Annars är svt1 en ganska harmonisk kanal i jämförelse med de flesta andra, tack vare bristen på reklam.

Well, nu har jag tagit mig en välbehövd paus från allt pluggande. Har pratat runt lite med klasskamrater och det visade sig att jag verkar vara den enda som har satt igång examinationsuppgiften idag. Jag tillhör ju faktiskt skaran skötsamma ungdomar, även om ingen tror det om mig. Sen kan man ju fråga sig om jag blir dömd efter mitt vildvuxna hår och metall i fejan.
Men Det är ju och andra sidan erat problem.


Oktoberfest

Det blev bara jag och Chai som gick till Bishops arms igår. Det var ett extremt hemlighetsmakeri från personalen. Vi fick ju inte veta någonting om vad det var för happening!

Men när Rolle och Gwen Stefan var utklädda till blondiner med boobs så föll bitarna på plats. 
Jag tänker inte be om ursäkt.

 

Vi tog oktoberhattarna till en ny nivår. Jag byggde om den till en mer afrostyle

 
Haha! Vi fick en t-shirt också. Jag har själv blivit lovad en av "flickornas"
t-shirtar. ;)

Jag hade hela kvällen ställt in mig på att vi skulle kila förbi studion på hemvägen och töja min septum. Jag har räknat med att det ska bli den värsta upplevelsen i mitt liv. Fegis. Så slutade kvällen så klart inte. Jag började må illa vid stängning, så vi gick hem och så blev jag matad med hemmalagad pirog och vatten istället. :)

 

 


Hårkreation


Jag känner att jag måste ursäkta mig för den gräsliga bilden, men ni ser ju förhoppningsvis vad det föreställer i alla fall! I söndags kväll fick jag ett pysselryck och gjorde äntligen den planerade håkammen. Materialet köpte jag i Danmark i somras i en liten liten affär mitt ute i ingenstans.
Sen gjorde jag en väldigt enkel variant. Mindre nöjd med, men den går säkert att använda någon gång.Jag kan ju inte gå runt med sommarblommor i håret året om. :)


Dreads, fotografier och shopping

Det har gått ett tag sen jag skrev av mig sist. Men jag har allt haft fullt upp.
Dels så har jag tillverkat dreads och flätat in på Fanny. Tyvärr har jag inga bilder att visa, men somliga av dreadsen var upp mot 70 cm långa (DE-dreads.) De längsta jag någonsin har tillverkat.

Sen fullt upp med redigeringen av bilderna från bröllopet som jag och chai ska åka och lämna över på lördag.
Jag har haft så ont i magen då bröllop är den värsta typ av fotografering jag vet. INGET FÅR GÅ FEL! 
Men jag har fått med alla möjliga typ av bilder. De klassiska  porträtten som står i allas hyllor (uppställt), vackra bilder, spexiga bilder, konstnärliga.. ja you name it. Jag tror att fotografier kan vara en av de bästa bröllopsgåvorna man kan ge bort till någon.
Sen är de båda riktigt snygga på bild. :)


Jag fick ett par skor på posten som jag hämtade ut igår. Jag har alltid velat ha ett par stilrena skor i äkta hooker-anda. haha. Och tur är väl det att jag är för pantad för att förstå mig på Paypal så att jag inte kan köpa billiga skor från USA. Då hade jag köpt skor lite för ofta. Sverige är ju snordyrt! Ett par skor som kostar en tusenlapp här får du ju för 300 där.


Bring me the horizon

Jag kanske ska börja med att berätta att jag tog ledigt i fredags, så slipper vi missförstånd.

Jag och hjärtat firade många år tillsammans. Första dagen lediga tillsammans på över ett år,
så det firades dels med Spa.Dagen behåller jag för mig själv och fortsätter med kvällen...
BRING ME THE HORIZON stod på schemat. Tradigt nog stod vi ju utan biljetter, men jag hade försökt få tag i två sen jag fick veta att det var ok att ta ledigt. Först vid fem-snåret i fredags verkade allting löst. En tjej på bilddagboken som verkade vara bekant med min lillasyrra gav mig kod så att jag kunde hämta ut biljetten själv. Den andra skulle jag köpa av Matildas kompis.
Perfekt tänkte vi och åkte ut till klubben...

Ganska snart insåg vi att alla kids var i runt 13-14-årsåldern, bar svarta kläder och hade någon form av Emo-lugg. Med andra ord skulle det bli svårt att hitta min syrra. År 2009 skulle vilken människa ha tagit upp telefonen och ringt vid ett sådant tillfälle. Men hennes telefon var död. SÅ KLART!

Det var ju lite svårt att veta om vi skulle vänta lite till, eller om vi skulle sälja vidare biljetten som vi bar omkring på. Turkarna ville ha 600 spänn styck för biljetterna, så det var uteslutet. Vilka jävla svin de är! Biljetten kostade i grund och botten 225 kr styck.
Så efter kanske en och en halv timmes väntan så dök det upp någon som skrev upp Chai på gästlistan och lät honom komma in gratis. Hur fan det nu gick till. Jag var fotfarande arg.


(sällskapet var jag, chai, nyberg, fanny och näll)
Hahaha, det tog mig ett tag innan jag såg att Nyberg är en levande reklampelare i bild!

Klubben serverar folköl för vad är det 35 spänn? Jag vet inte ens varför jag tillät mig själv att sponsra dem genom att dricka det.

Det var obehagligt mycket folk inne på lilla klubben. Därför tog det en sån förbannad tid att komma in. Sen var det kvavt och svettlukten var dödlig. Sån där svett som säger "hej jag har inte tagit en dusch på tre dagar". Tro mig, jag är van vid festivalgriserierna och svettiga spelningar, är inte rädd att få skit under naglarna, men det här tog priset. Människor avskyr jag nog snäppet mer. Förr var det trevligt att gå på spelningar! Folk var glada, hjälpte varandra upp om någon föll i publiken. Nu armbågade sig folk fram och satte armbågen i magen på småkidsen och i princip sparkade på de som låg ner. Nä, det kanske är likabra med åldersgräns helt enkelt.


Sen till lillsyrran igen. Det var ju liksom ingen idé att leta efter henne i folkmassorna.Inte förrän jag såg henne hoppa upp på scen... (?!)
I den där åldern lekte jag förmodligen fortfarande.

Bring Me The Horizon var grymma på scen, men ljudet var fruktansvärt kass och jag förstår verkligen inte varför de inte fick en större scen att spela på.
Gissa hur kul det var att ta sig ut därifrån när det tog en sån tid att komma in. Jag kom ifrån alla de andra och fick dras med otrevliga människor som inte vet hur man beter sig. Sen mitt från ingenstans dök en ängel upp "en vakt" som skulle före massorna och komma ut. Jag såg min chans och hög tag i honom och kom ut på en halv minut. Hur skulle det där ha funkat med en brand i lokalen? De hade ju dessutom stängt några dörrar ut därifrån, varför vet jag inte. Sen var ju alla tvugna att köa ut till garderoberna när jag var smart nog att stoppa min jacka i väskan. Nä, klubben måste styra upp.Chai jag och Nyberg gick vidare till Bishops arms Folkkungagatan för att ta en öl. Och en öl blev det och sen begav vi oss hem igen.

 

Ge mig en biljett

Ja jag får väl lov att erkänna att jag är grymt missnöjd som inte alls har någon biljett till muse den 24 oktober. För att inte sitta hemma och snyfta i ett hörn så har jag och Chai bokat upp en tripp till otrohetens stad Uppsala som i min värld ligger långt ner i Sverige. Ganska lyckad världsuppfattning va?

Albumet jag köpte igår är ju obehagligt bra! Tillochmed Chai uppskattar den... det trodde jag verkligen aldrig i hela mitt liv att det skulle ske! Nä, fan att jag är biljettlös.
Nu måste något spektakulärt inträffa i min tillvaro innan jag beter mig som en dramaqueen och börjar snyfta högt utan tårar med handen för pannan.
Det vill du inte.

Nåväl nu har jag fasta datum för när fototografierna till Timmy och Cillan ska vara helt färdiga. Samt när beställningen med dreads ska vara färdiga och flätas in. Ja, jag har startat igång verksamheten igen, så nu tar jag emot beställningar.


MUSE

Jag har gått och förälskat mig i amerikanskt godis. Det är ju helt sanslöst gott!
Toaster Tarts, som Pop tarts ungefär (I guess) står just nu högt på listan. Cookie lämnade kvar en kartong som jag har rostat och tryckt i mig.
Ingredienser: socker, socker, socker och lite smaktillsatser.
Fantastiskt!
Ica-butiken på, jag tror det är torkelknutsongatan, har en helt hylla full med olika typer av amerikanskt godis.

Nom nom nom!


Jag tog mig en snabb affärstittning längst med Götgatan på vägen hem idag. Munktröjan som jag har planerat att köpa i några veckor verkar ha gått åt som smör. Får jag inte tag i den så stjäl jag Nybergs!
Sen så slog det mig att jag faktiskt gillar ett par skor som H&M säljer, men då är frågan; hur är kvalitén på skor från H&M? Någon med erfarenhet?

Sen förbi Åhléns och köpa Muse nya album för skamliga 200 riksdaler. Sitter och lyssnar på den nu, men jag vet inte. Det här är helt nytt. Nu låter de helt Queen-influerade. Inget fel på queen, men..
Nu har de ju för visso utvecklat sin musik enormt från album till album, men nu känns det som att de har svängt av någon helt annanstans och inte har jobbat vidare på det som de redan har gjort i alla dessa år.  
Bara för att jag skrev det så dök det upp en riktigt bra låt som är så där som Muse ska vara!
Nu är jag nöjd!


Dessutom så måste jag få berätta att min senast tagna piercing i näsvingen har skärpt sig! Min blowout -motsvarande, har varit helt borta sen tre dagar tillbaka! Jag visste att det skulle gå! Tog sisådär ett halvår bara. ;) Men skam den som ger sig.


Gorilla Glass

Chai kom hem från Tyskland igår. Med sig hade han kanske ett ton godis och ett par nya pluggar av märket GorillaGlass. En helt ny typ av pluggar och handgjorda av Jason själv. Chai fick inte betala för dem för Jason tyckte att jag skulle ha dem. Så det är en present från Chai och Jason. :D Kanske världens bästa män, men Chai är min allra bästabästa.Jason som förövrigt driver GorillaGlass vill göra ett sammarbete med mig. Med mig som fotograf. Känns jättekul, men... jag tvekar ändå.
Jag måste hitta modeller, komma på en idé, hitta passande kläder och sedan få specialtillverkade pluggar i färger som jag anser skulle passa in i bilden och till modellen. Allt det där fixar jag, men... det finns verkligen ingen i Sverige som jag vill plåta. Ingen som jag anser skulle bära upp dem. Helst bör det ju vara människor med större hål i öronen. Det är ju en tokbra möjlighet på alla sätt och vis, men just nu så roterar det mest runt ett stort "Men..." i mitt huvud. Ja, jag är petig bakom kameran.
Så vi får se vad jag beslutar mig för.

SyProjekt nr 2

Japp, trot eller ej, men jag har fått blodad tand. Sydde "gardiner" att hänga för garderoberna utan dörrar, då de tenderar att få hela lägenheten att se stökig ut.Sy sy syUppe! Nu ska jag hålla utkik efter snygga korgar att ha i utrymmena längst upp. Ikea säljer så jäkla fula lådor just nu och de sitter dessutom inte alls som gjutet, trots att lådorna är skapta just för garderoberna. Well, det blev ju onekligen en "färg"klick i lägenheten! Till sängen köpte jag ett överkast i en gräddvit nyans. Tänk att två relativt små förändringar gör så sjukt mycket för en etta.


Örongodis

Jag känner att jag har blivit bestulen på mitt kära band. Och alla som känner mig sen lång tid tillbaka vet ju att det är Muse som är mitt nummer 1. Jag har ingen ork att slåss om biljetter och sånt. Tänk för att jag vågar påstå att det var bättre förr - när det inte ens blev slutsålt. Har lyssnat på dem sen jag gick i sjuan, hur gammal var jag då? Yngre än idag.
sorgligt.
Jag tillhörde dem som betalade för Depeche bara för att se Muse som förband och åkte till Roskilde bara för att se Muse spela. Jag var så trogen att jag var på vippen att skippa studenten för att fara utomlands och se dem. haha. Tack och lov (är det meningen att jag ska säga) så ställdes konserten in.

Nä, det är lika bra att söka sig till garagebanden igen och slippa betala multum när banden slår igenom för hårt.
Nu låter det som att jag bara vill lyssna på musik som ingen har hört talas om och med namn som är så krångliga att de knappt går att utala. Bara för att det är häftigt. Jag tycker om nyskapande musik som sticker ut i mängden, som kanske är lite för speciell just i nuet, men med all säkerhet kommer att finna fler öron inom några år. Sådana som går att se när de står på scenen utan att du blir ihjältrampad i publiken.

Ta Keane för exempel. En man kliver upp på scen, kanske inte en fröjd för ögat, men som får vartenda hårstrå på mina armar att göra stående ovationer. Det var verkligen av en slump som jag gick förbi "inomhusscenen" på en festival för flera år sedan och hörde hans röst. Inte mycket folk alls, så det var bara att ställa sig längst fram vid scenen direkt. Det var och är det bästa jag har hört live i hela mitt liv so far. Tre bandmedlemmar varav sångaren inte tar en enda fel ton live. Det var som att slå på en skiva.


Nä, det börjar bli på tok för dyrt med nöjen som spelningar och bio. Nu är det dags att sponsra 40-kronors-musik igen!
Men när vi (jag och en dataskärm) ändå talar musik så kan jag ju skriva ner några guldkorn.
O'death - Down to rest
"My heart was a lonely hunter" från filmen A Love Song For Bobby Long
Antony And The Johnsons
- Cripple And The Starfish
Doris Svensson - Did you give the world some love today
Groove Armada - From The Rooftops
Basement Jaxx - Goodluck
M.I.A. - Paper Planes
Moulin Rouge ~ El Tango de Roxanne


Eller ja.. jag gillar det mesta som banden, sångarna/sångerskorna ovan åstadkommer, men det var bara lite urval.


Äsch

Jag blev så där löjligt nostalgisk som jag tenderar att bli. Tittar på bilder, läser allt det där som jag skrev så jävla bra och lyssnar på musiken från då.
Löjligt.  

Jag hittade denna i ett väldigt gammalt blogginlägg. Vet inte vart originalet är någonstans, för det var ju i färg. 16 år och kreativ.IKEA

Jag har haft Svenskpops låt om IKEA på hjärna halva dagen. "ska vi åka till IKEA nån da och prova alla sängar du o ja" Fantastiskt hjärnslöa texter. Vad hände egentligen med Svenskpop? Finns de kvar?

Jag vaknade vid halv åtta men tvingade mig själv att somna om och sova till i alla fall halv tio innan jag fick gå upp. Det är ju trots allt lördag idag och då ska det vilas. Inte för att jag är så bra på att sova på morgonen. Jag åkte i alla fall ut till Huddinge och blev hämtad av föräldrarna and off to PIEKEA!


det är lätt hänt att man känner sig som hemma på Ikea.


Jag hittade ÄNTLIGEN presentkorten från svärfar och kunde då gå loss på IKEA. Tanken är att det ska ske en del förändringar i hemmet nu när Chai är borta. Så mer om allt pyssel får ni läsa om någon dag framöver. :)
Kan avslöja att det inskaffades vinglas och bubbelglas då det helt klart var på tiden, även om det känns ganska främmande i mitt hem.

Nu efter en massa pyssel och koffein är jag så galet trött och illamående. Det gav visst motsatt effekt.
Jag borde sitta ner och redigera bilder men sömnen lockar mer just nu. Och andra sidan så är det ju en dag imorgon också. Tänk att jag aldrig ser till att vara helt ledig. Jag minns helt ärligt inte senast jag hade en kväll ensam hemma till att göra verkligen ingenting och ha alla måsten färdiga. Kanske skulle jag bara känna mig obekväm och rastlös i en sådan situation ändå? Jag vill bra bli klart med alla nya projekt här hemma nu! :)
Well.. ska ge mig själv en sista chans att bli pigg, annars blir det till att sova.


Tjejkväll!

Igår kväll var en sån där riktigt bra kväll. TJEJKVÄLL och med allt vad detta innebär. Middag, vin och godis. Tacos blev det och vinet fick man dricka ut valfritt ölglas då både jag och chai är ölfantaster. haha.
Nu stjäl jag en bild av dig Fanny. 

Fanny, Sessa, Sofia och Jag. Det kan ju bara sluta bra helt enkelt!

Det börjar förövrigt bli riktigt ensamt här hemma utan Chai.
Han har ju åkt iväg tillsammans med Fannys man Christoffer till Tyskland för utbildning. Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra när tjejerna åkt hem vid tolv-snåret. Så kanske inte helt otippat så plockade jag fram och tittade på en del avsnitt av MacGyver innan jag somnade. Det gäller ju att passa på att göra saker som Chai inte tycker är fullt så intressant och då står MacGyver högt på listan. ;)


Oktober är här

Vem är det som är beter sig löjligt egentligen?

Jag som skriver en sk blogg, eller du/ni som letar upp mig, (kanske googlar mitt namn, vad vet jag?) och stalkar min blogg?
Du/ni som letar upp en 22årig tjej på internet för att rota bland något du/ni inte har något att göra med, det kanske är du/ni som borde tänka efter.
¤ Känner du/ni er prickad välj nummer 1 alternativt nr 3.
¤ Passar detta inte in på dig/er välj då alternativ 2.
¤ Bryr du du/dig inte alls välj då alternativ 2 eller 3

1. Nu kanske du/ni skulle ta och trycka på röda krysset uppe i högra hörnet och sätta igång och jobba lite istället. Arbetstid är inte till för att läsa bloggar.

2. Varsågod och läs.
Hade jag haft något att dölja så hade jag inte tryckt på knappen "publicera".

3. BlondinBella är kanske en mer passande blondin för dig.